Witam. Noszę się z zamiarem zrobienia nagłośnienia do mojego skromnego pokoju. Jestem w trakcie zbierania potrzebnego mi materialu. Byłem nastawiony na 3 way stx- dobrze znaną konstrukcję, aż do dziś. Na jakimś forum przeczytałem że dzwięk nie jest jakiś strasznie dobry z tych kolumienek. Nie wiem, może osoba która to napisała miała do czynienia z lepszego rodzaju sprzętem i w porównaniu z nim ten zestaw nie jest rewelacyjny. Stoję teraz przed wyborem- 3 way stx czy STX GDN17-140-8SCX + GDWK10-200-8PJ ( rozsądna cena)+ do tego jakiś subwoofer ( prawdopodobnie gdn 22 140 8scx stx'a). Ogólnie cena obu zestawów jest porównywalna). Nie mam większego doświadczenia w muzyce tzn. nie przysłuchiwałem się dziesiątkom zestawów z różnych półek i dla osoby która jednak ma już te ucho do wychwytywania niedoskonałości w poszczególnych pasmach dla mnie ten dzwięk może akurat odpowiadać. nie wiem. Może powiem jeszcze jakie oczekiwania mam od tego zestawu: przede wszystkim chcę żeby w miarę wyraźnie było słychać górę, dobry środek no i jednak dobry dół ( żeby czasami przywalilo jak trzeba). Obecnie, jeśli to coś pomoże, to słucham muzyki z kompa podłączonego do kina domowego LG HT355SD i powiem że jak dla mnie bas jest nawet dobry ( wcześniej słuchałem na wieży na której za chiny nie było słychać żadnego basu). Mam nadzieję że jakoś mi pomożecie, porównacie mniej więcej efekty jakie można uzyskać z tych dwóch wariantów.