• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw z akustyka dla początkującego

Niestety, ale zwrotnica będzie musiała być zaprojektowana od nowa, jeśli myślisz o zrobieniu czegoś co ma mieć sens i być adekwatne do włożonych w to pieniędzy.

Skąd wzieliście te 700zł za zwrotnice do HD2? Przecież na stronie akustyka jak byk stoi, że części do zwrotnic to 400zł, a jak ktoś chce to za 75zł akustyk złoży te zwrotnice..

Z drugiej strony jak można mieć: "Za 1700 zł masz kable, br'y, części do zwrotnicy, przetworniki, terminale do 3W classic ->" skoro 1660zł kosztują same głośniki do HD2 na stronie akustyka...? Chętnie się dowiem, bo za 1,5 miesiąca sam kupuję HD2 i jeszcze HDM na surroundy.

Pozdrawiam
Szuler

Nie wazne co bedzie budowane, kolega srekal34 musi jakies 50% kwoty na obudowy przeznaczyc.
Wiec przetworniki, zwrotka, okablowanie, br etc..to imho max 1500zł!!

Szuler
"Za 1700 zł masz kable, br'y, części do zwrotnicy, przetworniki, terminale do 3W classic ->" skoro 1660zł kosztują same głośniki do HD2 na stronie akustyka...?
dwie różne konstrukcje:)

Witam ;)

Jestem nowy :mrgreen:
Noszę się z zamiarem zrobienie sobie satelitek do moich Creativek 5.1 T5900.
Chcę zrobić głośnik centralny. Będą to głośniki:

wysoko tonowy
GDWK-10-200-8-PJ
średnio tonowy GDM-14-150-8-SCX

Piszę w tym temacie ponieważ, niechce zakładać nowego a jeśli jest to nie odpowiednie miejsce to przesunę swój temat tam gdzie będzie trzeba ;)

Podaje też mój projekt na fron satelitek.
Mam pytanie czy tu trzeba stosować objętość dal głośnika średniego i jaką długość zrobić dla satelitki ??

Pozdrawiam ;)

HeatheN napisał:
Nie wazne co bedzie budowane, kolega srekal34 musi jakies 50% kwoty na obudowy przeznaczyc.
Wiec przetworniki, zwrotka, okablowanie, br etc..to imho max 1500zł!!

Szuler
"Za 1700 zł masz kable, br'y, części do zwrotnicy, przetworniki, terminale do 3W classic ->" skoro 1660zł kosztują same głośniki do HD2 na stronie akustyka...?
dwie różne konstrukcje:)
Sprawa właściwie zakończona, obudowe będę miał za 950zł do 3w classic i buduję ten zestaw ;) Za jakis miesiąc będę relacjonował wieści z placu boju :)
Dzięki Heathen za wyznaczenie drogi :)

Powrót