• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zlecę wykonanie Holtona 400.

Reakcji
0
Witam. Chciałbym zlecić zaufanemu elektronikowi wykonanie wzmacniacza panelowego Holton 400. Nie zależy mi na czasie. Fajnie by było jakby był dopiero na sierpień. Ktoś chętny?

A nie lepiej nauczyć się czegoś i złożyć samemu ? To nie jest takie trudne, wystarczy dobrze przeczytać dokumentację, wsadzasz elementy w odpowiednie dziurki, lutujesz i masz praktycznie gotowy układ.. zwłaszcza Holton, który to ma mało elementów i jest na dużej płytce.. pomyśl o tym to naprawdę jest łatwe.

tzn panel na suba?
a to nie lepiej kupic gotowca od irka?
Kolega pytał. Ja zamawiam u Pana Irka. A on z racji tego że jest nie cierpliwy chciał żebym ja mu zrobił. Ja nie czułem się na siłach ale pooglądałem schematy i widzę że to nie takie trudne:) pozdrawiam.

Maciek M. napisał:
A on z racji tego że jest nie cierpliwy chciał żebym ja mu zrobił
:lol:
no to kolega sie naczeka :P
jak zrobisz cos prostego to moze bedzie szybciej. jak wezmiesz sie za cos bardziej skomplikowanego to moga byc powazne komplikacje :P

tak wiec radze uzyc jak najwiecej gotowcow. KITy itp

Za ile ma być ten panel ?
Może wzmacniacz janka na 3, 4parach toshiby 2sa1943/2sc5200 do tego szereg zabezpieczeń których holton nie posiada? Panel da rade napędzić dwa 4 omowe suby połączone równolegle.

Nie problem lezy w poskladaniu poszczegolnych kitow ale w ich podlaczeniu do kupy zeby calosc dobrze dzialala. Jak sie do tego dolozy jakies ladne wykonanie blachy panela to sie okaze ze gotowiec jest lepszy i tanszy no chyba ze ktos lubi wydawac pieniadze na przyjemnosc lutowania :)

Powrót