• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiana glosnikow-maly problem

Reakcji
0
Siema.Kupilem kiedys na allegro kolumny Sharp 7700,i chce wymienic w nich glosniki basowe ale teraz zastanawiam sie czy wziasc stx"y 22\120\8 sc lub arn 226\07.Jest tam zwrotka tylko ze nie mam pojecia jaki ma podzial itp :/
Moze ktos z was mial jeszcze te kolumny i wie jaki podzial ma ta zwrotka, na moje oko ona jest troche daremna cewki sa nawijane jakims cenkim drutem

Z gory THX za pomoc przy wyborze :)

Ps
Jak by ktos byl zainteresowany mam do sprzedania 4*arn 200 za 80-90 zl info na priv:)

Jeżeli nie robisz zwrotnicy pod dane głośniki to nie ma większego znaczenia jakie weźmiesz. Bo przekonasz się jak to wszystko się klaruje dopiero po wykonaniu pomiarów. Zresztą w tym wypadku pytanie jak dużą obudowe mają te sharpy. Jak pewnie wiesz, różne głośniki zalecane są do różnych litraży w zależności od parametrów. Pozdro

Powrót