• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zmiana projektu 3-dróg na STX

Reakcji
0
Witam,

Z uwagi na małe pomieszczenie i specyficzny rozkład mebli nie mam miejsca na projekt zrealizowany na forum przez użytkownika Demolka.
Moje pytanie, jakie zmiany musiałbym wprowadzić do zwrotnicy gdybym chciał zminimalizować wysokość kolumny (przy zachowaniu objętości komór z projektu), oraz rozkładu głośników WŚN?
Oraz wariant drugi gdybym chciał zrobić obudowe podobną do http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm (projekt mi się podoba, bo jest stosunkowo "mały"), jakie zmiany w zwrotnicy?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.

Jeśli nic nie musiałbym zmieniać, to dobrze :) zrobiłbym wtedy wariant 2, który najłatwiej będzie mi ustawić w moim nieustawnym pokoju.

bobpoz, Przy zmianie objętości komory,w miejscu podzału charka zostaje bez zmian,jedynie roztawienie głośników na froncie ma znaczenie ale przytych głośnikach odpuść sobie.

Powrót