• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiana wzmacniacza pod MX-140

Reakcji
0
Witam! Posiadam obecnie kolumny DIY STX MX-140 (8Ohm, projekt jak z oryginału, jednak wykonanie własne). Wzmacniacz pod jakim to gra to Piooner A-701R, źródło Xonar D1. Chciałbym ten wzmacniacz zmienić na coś innego, coś co wydusi z tych głośników wnętrze, głębię. Chciałbym aby było trochę więcej basu (wiem, że to monitory ale wiem też, że można więcej z nich wydusić). Muzyka to najczęściej pop + rock. Kwota, myślę, że max do 600zł (używka). Co polecacie?

Wymiana wzmacniacza nic Ci nie da nie Ty pierwszy narzekasz na mala ilosc basu.

Trzeba było TLkę do AWXa robić a nie monitory to byś miał lepsze zejście o kilkanaście herców.

Trzeba było TLkę do AWXa robić a nie monitory to byś miał lepsze zejście o kilkanaście herców.

Nie chodzi o zejscie, bo to ten glosnik ma dobre rozciagniecie, chodzi o ilosc basu.
Jedyne co mozna doradzic to umieszczenie kolumn blisko scian albo ustawienie w rogach. Mozna tez probowac skrocic bass reflex.

Wybaczcie za odkop roku, ale temat był - po co zakładać nowy.
Jakiego wzmacniacza szukać pod te kolumny?
Poluję na SONY ES serii 5xx-6xx, ale wszystko z importu z niemiec i w stanie opłakanym - nie chcę ryzykować kota w worku.
Jakie alternatywy w podobnym budżecie cenowym oraz brzmieniowym? Podobno te ESki są tak kultowe, że nic innego nie istnieje w tym budżecie do 500 pln?
Może DIY?

Niestety te eski się nie pojawiają, a tego n220 nigdzie nie widzę.
Może znacie jakieś mniej wypromowane wzmacniacze niż ES, gdzie można kupić coś ciekawego i taniej, bo nie jest tak kultowe, tylko mniej znane a bardzo bardzo dobre?
Onkyo, Denon, Pioneer, Yamaha, itd...?

Niestety te eski się nie pojawiają, a tego n220 nigdzie nie widzę.
Może znacie jakieś mniej wypromowane wzmacniacze niż ES, gdzie można kupić coś ciekawego i taniej, bo nie jest tak kultowe, tylko mniej znane a bardzo bardzo dobre?
Onkyo, Denon, Pioneer, Yamaha, itd...?
Na już byś wszystko chciał? :) Trzeba czasami poczekać aż coś sie ciekawego trafi. Jet taka zasada: albo kupujesz od razu ale drożej płacisz albo wstrzymujesz się i polujesz na jakąś okazje i mniej płacisz. Z takich mniej "obleganych" to wzmacniacze Kenwooda wyższych serii są bardzo dobre

Powrót