• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmniejszenie objętości obudowy.

Reakcji
10
Macie jakieś patenty na zmniejszenie objętości obudowy kolumny. Oczywiście w grę wchodzi umieszczenie wypełnienia przez otwory głośnikowe - bez demontażu budki. Jakieś 5-7 litrów trzeba odjąć z 26l.
Dziękuję. Pozdrawiam.

Kiedyś wrzucałem colę, bo miałem sporo na stanie, ale jak mi się raz otworzyła to stwierdziłem, że to słaby pomysł... :P

Styropian. Nie dociążą i odejmą litraż.
Próbowałeś czy tylko teoretyzujesz?

Wiesz co sie bedzie działo ze styropianem jak zacznie grać glosnik?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mozesz zrobic klocki 10x10x10cm i wypełnić je piaskiem
Bedziesz miał dokładny litra i dociazysz obudowe

Wiesz co sie bedzie działo ze styropianem jak zacznie grać glosnik?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Mozesz zrobic klocki 10x10x10cm i wypełnić je piaskiem
Bedziesz miał dokładny litra i dociazysz obudowe

Dzięki twojej podpowiedzi wpadłem na pomysł. Kartony po sokach i mleku wypełnić piaskiem.
Pozdrawiam.

Chodzi mi o wycięte równo klocki z grubego styropianu/ po wciągnięciu resztek odkurzaczem i przykryciu tego owatą, watą, wełną, czy bawełną nie będzie problemów ( nie chodziło mi o jakiś sypki styropian). Jeśli ma to być to testów to najlepiej chyba butelka, lejek, piasek i wg litrażu przesypać to do workow np na mrożonki takie co nie pękną.

Powrót