• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

znakomity pomysl na zabawke dla chlopakow - potrzebuje czesci

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
przegladam sobie demoty i...

http://demotywatory.pl/4003361/Dobry-pomysl-+-godziny-ciezkiej-pracy

to jest genialne!!!!!!!!!!!!!! :D
odwiedzaja mnie czesto 2 bratankowie w wieku 2,5-3 lat + siostrzeniec 9 letni i juz niedlugo zacznie cos rozrabiac kolejny siostrzeniec (ok pol roku)
bawia sie zawsze u mnie wzmacniaczami, cd i przelacznikami w zwrotnicach strojonych

wiec dlaczego by im czegos takiego nie zbudowac?
sporo przyciskow, przelacznikow i pokretel mam. duze dzwignie zrobie sam. ale przydalyby sie jakies wskazniki z odzysku
i moze macie jakis pomysl na tanie wyswietlacze z odzysku?

Tanie wyswietlacze z budzikow, drukarek czasami itp. Analogowe tez na allegro czasami pakiety po kilka szt bywaja:)

Ehh aż szkoda ze wyrzuciłem przy przeprowadzce takie malutkie wskaźniczki jak gosciu ma na zdjeciu, z plstiku, samoprzylepne. Kiedys je kpiłem te "zegary" jako taki bajer do kabinki w modelu samolotu RC.

Zorganizuj troche wskazników wysterowania, mikroamperomierzy itp, pare potencjometrow z pokretłami zeby nastawiać połozenia strzałek, pare lampek, przełączników dzwigienkowych. W zasadzie wszystko mozna mieć z rozbiórki.

Powrót