• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

znalezione na forum studenskim - szczyt glupoty?

Reakcji
0
na forum mojej uczelni znalazlem ciekawy temat :) zreszta poczytajcie sami :)

" Mam dosc powazny problem. Obudzilem sie wczoraj rano i zauwazylem, ze zapomnialem podbic legitymacje(znaczy w skrocie nie dopilnowalem swoich spraw), wiec zachowalem sie dosc niepowaznie i sobie dwuzlotowka sam podbilem bo musialem jechac pociagiem. No i kontroler sie zorientowal. Zabrano mi legitymacje i wystawiono mandat, ktory po poludniu zaplace. Prosze mi powiedziec jakie konsekwencje groza mi z tego powodu. I czy sprawa odrazu trafia na policje, czy w pierwszej kolejnosci zalatwiana jest przez uczelnie? "

szczyt glupoty czy jak? moze slyszeliscie o podobnych "glupotach" ?

Kod:
znalezione na forum studenskim - szczyt glupoty?
studenckim a nie studenskim
to pod głupote też pochodzi :lol:

do 2 lat pozbawienia wolności i do 5000zł kary z tego co pamiętam.

Może jeszcze elektroniczną tak podbił ? :D <lol>

U mnie na PG też takie są, będę musiał sobie wymienić (nie to żebym chciał, ale jak każą...). Co w nich jest dobre, to to, że oprócz danych zapisanych przez uczelnię, możesz np. posiadać tam informacje o biletach miesięcznych (kanary łażą z czytnikiem).

a w przyszłości wiele innych informacji :P
do parkometrów itd...

[ Dodano: 2007-06-14, 19:01 ]
no i żeby podrobić trzeba hologram mieć, a nie 2zł monete :P

Błąd : nie z "chipem" a z "chipsem". Wiecie - Lay's Studenkcki :-) A tak szczerze to naprawdę głupiutki pomysł. Pozdrawiam !

nic dziwnego ze nie slyszalem o takich legitymacjach - w koszalinie sa najzwyklejsze papierowe bilety na komunikacje miejska :wink:

to już chyba daleka przyszłość i z deka bezsens, ciężko mi sobie wyobrazić że wpisanie oceny do indeksu będzie wyglądało jak naładowanie biletu...
No i do tego aspekty praktyczne...

takero mają być podobno wszystkie informacje o strudencie co zaliczył co nie na jaką ocenę, ilośc pkt. które zdobył etc.

Jesli ktos wymysli jak te karty przeprogramowac to bedzie ciekawie. U nas na AGH tez mamy takie zielone legitymacje ze stykami, ktore moga za bilet autobusowy robic. Szkoda ze do niczego innego sie ta ich elektronicznosc narazie nie przydaje.

Powrót