• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnica czy przed wzmakiem czy za??

Reakcji
0
Mam pytanie czy jest jakas roznica jak dam zwrotnice przed wzmacniaczem czy po??

Najlepiej poeksperymentowac, ale skoro wszyscy daja PO to widocznie jest to pewnie lepsze wyjscie :D

To nie będzie działać za dobrze :-/. Ciekawe jek chcesz podłączyć przed wzmacniaczem zwrotnicę która ma co najmniej dwa wyjścia: na głośnik niskotonowy i wysokotonowy. Musiałbyś mieć 2 wzmacniacze :-o
Czasami robi się zwrotnice pasywne zamiast aktywnych i umieszcza przed wzmacniaczem, ale wtedy mają one zupełnie inne wartości elementów.
Najlepiej podłącz sobie sam i sprawdź! Tu nikt takich rzeczy nie robi.

do do kina dwie zwrotnice 4 wzmaki kazdy mono , dwa wzmaku na wyjścia dla niskotonowca, dwa wzmaki dla wysokotonowego ;) jaka oszczednośc i technologia :D

heeem jak chce?? no poprostu mam zwrotnice na jeden kanal i tylko do niskich tonow:) ale to szczegol..... i mi nie odcina za dobrze mozna cos temu zaradzic??

Powrót