• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zwrotnica do 2xARN 188 03 +ARX150/8 + GDWK 10/80/8

Reakcji
0
Witam,
Jak w temacie poszukuję schematu zwrotnic do ww zestawu. Czy dysponuje ktoś takim?
Ewentualnie do zestawu z sc10n...

Obecnie gra tam zwrotnica uniwersalna Janbo która jest do bani. Chyba że ktoś z Gdańska chciałby zrobić pomiary i schemat zwrotki.

chyba najtaniej bedzie wymienic GDWK na ARV, bo do takich byly schematy u czeskich sasiadow

Powiem szczerze że szukałem właśnie chociaż pod ARN+ARX i kiedyś gdzieś mi się rzuciło w oczy jednak nie mam pojęcia gdzie.

Do ARNów średniak?
Spokojnie da się na nich 2 drogi zrobić, cięcie około 3kHz, super hajendu nie będzie, ale da się znieść.

Dzięki!
Masz może rozmieszczenie elementów na płytce?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Oraz dodatkowe dane do zamówienia tzn. jakim drutem nawinięte cewki?

witam,
No nie ukrywam ze to nie jest idealne rozwiązanie. W moim zestawie to z początku grało z arv 104, teraz obecnie z seansem noferro900.
Ale sądzę, tak czy inaczej ze warto by było zrobić pomiar charakterystyki całej kolumny. Aby zagrało to jeszcze lepiej....
Obecnie składam jiga tylko ma problem z kalibracja.

462f49e1ca615490med.jpg
[/URL]

Mam do tego zwrotnicę, ale... jest ona na dysku ATA, którego nie mam do czego podłączyć. Uzbrój się w cierpliwość za jakiś czas spróbuję to zgrać. Aha i zwrotka jest do ARX + SC10N.

Wszystkie zdjęcia które były umieszczone na imageshack zniknęły, także ta zwrotnica.

Witam, tez bym chętnie zobaczył te zdjęcia, bo właśnie typu konstrukcje kiedyś wykonałem i obecnie chciał bym poprawić jej brzmienie ;]

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Powrót