• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

zwrotnica l Delta 12A + STX D.12.800.TI

Reakcji
0
Witam potrzebuję zwrotnicy do tych głośników :)
STX D.12.800.TI
oraz Eminence Delta 12A

Jestem ciekawy jak to gra w porównaniu do delty, bo delta jest dużo droższa niż ten STX
12A cena od 300 zł za sztukę, a mam je w stanie idealnym

Ostatnia edycja:
A jakbym sprzedał jedną deltę i w tej cenie kupił te 2 STX-y, a z 1 delty zrobił suba do nadstawek ?
Co Wy na to ?
STX-y dużo gorzej grają od delty ?

Suba z Delty 12A?
Nie da się, bo to nie głośnik do suba :)

STX-y dużo gorzej grają od delty ?

Eminensy ładniej brzmią i są "technicznie" dopracowane, firma jest już długo na rynku.
Jak bym miał wybierać też brał bym Eminensy.
Ale STX-y są 2x tańsze, sam musisz zdecydować.
Tak czy siak bez odpowiedniej zwrotnicy żadne głosniki dobrze nie zagrają.

No właśnie. A pomiar kosztuje 70 zł, pal go licho, ale wysłać takie coś to ciężko.
A tak na marginesie to mam już te paczki, tylko tam są zwrotki zrobione z lampy halogenowej, na jednym kondzie mkt i rezystorze :D

Ostatnia edycja:
Hmmm mój znajomy mówi że ma policzone zwrotki do tego zestawu, jak znajdzie to podeślę wykresy. Obudowa 50l 55Hz

cewka powietrzna 1.8 mH 0.42R 1.4mm
kondensator 7uF (2x 3.3 uF) 100V
cewka 0.5-0.7 mm 0.4 R 0.5mH
kondensator 13uF + 2x 3.3 uF
żarówka 50/55W 24V
rezystor 8.2 R 10W
Takie elementy ma, schemacik będę miał niedługo.
Trochę się zdziwiłem z tą żarówką ale nawet STX ma w schematach żarówki do driverów.
No i nie sądziłem że cewka może kosztować ponad 50 zł :D

Powrót