Czekam na resztę lmów m. innymi tych które są dla ciebie... Tym którym mogłem już wysłałem w piątek. Mogę wysłać jedynie jeszcze do yzerman19, gilbert ale nie mam od nich adresu do tej pory. 12 listów już poszło
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Płytki pod lm4780
Collapse
X
-
Zamieszczone przez jaromas Zobacz postaCzekam na resztę lmów m. innymi tych które są dla ciebie...
Skomentuj
-
Ja dostałem przesyłkę, niestety strasznie zmaltretowana, naderwana (listonosz chyba z ulotkami do torby ją ładował). Wyglądało to jakby ktoś chciał zajrzeć do środka i zobaczyć co jest cennego... Na szczęscie jest wszystko:) Nie wiedziałem że te rezystory są tak małe (pierwszy raz będę lutować SMD) ale myślę że dam radę. Dzięki za zorganizowanie zamówienia
Skomentuj
-
Co do traktowania przesyłek przez poczte polską to nie mam na to wpływu...
Jeżeli paczuszka ze środka koperty się nie zgubi to powinno wszystko być ok bo elementy są w woreczkach pozamykane i oklejone bąbelkami więc zabezpieczone moim zdaniem wystarczającoLast edited by jaromas; 01.02.2011, 18:46.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postazwracam tylko uwagę na działania naszej poczty
Skomentuj
-
da się, jednym rezystorem 47k i zwierając jedno wejście do masy wtedy mamy 120W 8ohm ( w wątku o uniampie podałem schemat jak to zrobić)
lub równolegle spróbować połączyć wtedy mamy 120W przy 4 ohm. Ale próby trzeba wykonywać z żarówką (60W/230V) wpiętą szeregowo w uzwojenie pierwotne transformatora bo scalak może się wzbudzić. Jak sie wzbudzi trzeba zacząć kombinować - zmniejszyć wzmocnienie, dodać kondesnatory w pętli sprzężenia zwrotnego itp. datasheet powinien pomóc.
Skomentuj
-
http://diyaudio.pl/showthread.php/77...hy-%29/page237
chodzi Ci o Twój post z tej strony?
Jednego nie rozumiem co mi da zwieranie wejścia sygnału do kostki? Wtedy chyba mogę (oczywiście czysto teoretycznie) podłączyć dwie kolumny i co dostanę po 120W/8R na kanał?
Skomentuj
-
? Twoj post jest dla mnie nie zrozumiały. Powiedz jaki masz głośnik 4 czy 8ohm? z jednej kostki możesz maksymalnie uzyskać 1x120W przy 8 lub 4 ohm w zależności czy mostek zwykły czy równoległy. Jeśli zwykły mostek (8 ohm) to zwierasz do masy rezystorem 100ohm jedno wejście i dokładasz rezystor o wartości tego ze sprzężenia zwrotnego w tym wypadku 47k, tu masz dokladniej opisane wszystko: http://sound.westhost.com/project20.htm
można też z zewnątrz dostarczyć sygnał odwrócony na drugi kanał i wtedy nie ingerujesz w płytkę wzmacniacza tylko dokładasz opampa w odpowiedniej aplikacji : http://sound.westhost.com/project14.htm
Skomentuj
-
nie, musi być dokladnie taki jak w sprzężeniu czyli 47k. Wyjścia do masy nawet nie próbuj podłączać bo sfajczysz kostke.
Jeśli sie nie pomylilem to ma być tak:
Rezystor 47k dodajesz między 7 a 21 nóżkę scalaka, a 100ohm między inR i gnd (są koło siebie)
W zmostkowanym wzmaku głośnik podłączasz pod skrajne wyprowadzenia na płytce, dwa środkowe to masa - spójrz na płytkę od dołu - są połączone i do nich nic nie podłączasz. Pamiętaj żeby uruchamiać z żarówką 60W szeregowo wpiętą w uzwojenie pierwotne transformatora - wtedy na pewno nie sfajczysz kostki. Powodzenia i daj znać czy lataZałączone pliki
Skomentuj
Skomentuj