Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czekam na resztę lmów m. innymi tych które są dla ciebie... Tym którym mogłem już wysłałem w piątek. Mogę wysłać jedynie jeszcze do yzerman19, gilbert ale nie mam od nich adresu do tej pory. 12 listów już poszło

Skomentuj

Przesyłkę otrzymałem. Dzięki wielkie.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaromas Zobacz posta
        Czekam na resztę lmów m. innymi tych które są dla ciebie...
        Reszta LM'ów jutro powinna wyjść do Ciebie jaromas

Skomentuj

Dziś doszła do mnie przesyłka, wielkie dzieki Jaromas :thumbup:

Skomentuj

ja dostalem awizo
            jutro ide na poczte
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja dostałem przesyłkę, niestety strasznie zmaltretowana, naderwana (listonosz chyba z ulotkami do torby ją ładował). Wyglądało to jakby ktoś chciał zajrzeć do środka i zobaczyć co jest cennego... Na szczęscie jest wszystko:) Nie wiedziałem że te rezystory są tak małe (pierwszy raz będę lutować SMD) ale myślę że dam radę. Dzięki za zorganizowanie zamówienia

Skomentuj

Ja dzisiaj złożyłem jedną końcówkę i odpaliłem na testowym zasilaniu. Muszę przyznać, że gra naprawdę ładnie, szkoda że nie mogę wysterować jej na max. Jak kupię kondensatory to się wtedy potestuje

Skomentuj

List do mnie takze dotarł, jak widacć nie tylko u mnie koperta wyglądała nie ciekawie. Ale mam pytanko: na Jednym rezystorze pisze 10R, to jest po prostu 10om?

Skomentuj

dokladnie tak
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co do traktowania przesyłek przez poczte polską to nie mam na to wpływu...
                      Jeżeli paczuszka ze środka koperty się nie zgubi to powinno wszystko być ok bo elementy są w woreczkach pozamykane i oklejone bąbelkami więc zabezpieczone moim zdaniem wystarczająco
                      Last edited by jaromas; 01.02.2011, 18:46.

Skomentuj

Nikt do Ciebie pretensji nie ma, zwracam tylko uwagę na działania naszej poczty (zresztą nie pierwszy raz mi się to zdarza)

Skomentuj

Dzisiaj otrzymałem przesyłkę, wszystko jest w porządku, dziękuję i pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                            zwracam tylko uwagę na działania naszej poczty
                            Mi w zeszłym roku 2 paczki (małe z częściami) gwizdnęli.

Skomentuj

Nie na temat...
                              to ja w ciagu miesiaca wyslalem ok 100 paczek i listow poleconych i wszystkie dotarly, czy to tylko ja mam szczescie? PP bardzo sie porawila ostatnimi czasy
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Czy jest możliwość, aby w jakiś magiczny sposób zmostkować dwa kanały tego lma w Twojej wersji jaromas?

Skomentuj

da się, jednym rezystorem 47k i zwierając jedno wejście do masy wtedy mamy 120W 8ohm ( w wątku o uniampie podałem schemat jak to zrobić)

lub równolegle spróbować połączyć wtedy mamy 120W przy 4 ohm. Ale próby trzeba wykonywać z żarówką (60W/230V) wpiętą szeregowo w uzwojenie pierwotne transformatora bo scalak może się wzbudzić. Jak sie wzbudzi trzeba zacząć kombinować - zmniejszyć wzmocnienie, dodać kondesnatory w pętli sprzężenia zwrotnego itp. datasheet powinien pomóc.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/77...hy-%29/page237

chodzi Ci o Twój post z tej strony?
                                    Jednego nie rozumiem co mi da zwieranie wejścia sygnału do kostki? Wtedy chyba mogę (oczywiście czysto teoretycznie) podłączyć dwie kolumny i co dostanę po 120W/8R na kanał?

Skomentuj

? Twoj post jest dla mnie nie zrozumiały. Powiedz jaki masz głośnik 4 czy 8ohm? z jednej kostki możesz maksymalnie uzyskać 1x120W przy 8 lub 4 ohm w zależności czy mostek zwykły czy równoległy. Jeśli zwykły mostek (8 ohm) to zwierasz do masy rezystorem 100ohm jedno wejście i dokładasz rezystor o wartości tego ze sprzężenia zwrotnego w tym wypadku 47k, tu masz dokladniej opisane wszystko: http://sound.westhost.com/project20.htm

można też z zewnątrz dostarczyć sygnał odwrócony na drugi kanał i wtedy nie ingerujesz w płytkę wzmacniacza tylko dokładasz opampa w odpowiedniej aplikacji : http://sound.westhost.com/project14.htm

Skomentuj

Chodziło mi o połączenie wyjścia do masy. Mniejsza z tym, spróbuję to odpalić.

Kolumny mam 8R.
                                        Ten rezystor 47K może mieć wartość 42K? innego nie mam, a elektronik już zamknięty...
                                        Last edited by wojak737; 02.02.2011, 16:50.

Skomentuj

nie, musi być dokladnie taki jak w sprzężeniu czyli 47k. Wyjścia do masy nawet nie próbuj podłączać bo sfajczysz kostke.
                                          Jeśli sie nie pomylilem to ma być tak:

Rezystor 47k dodajesz między 7 a 21 nóżkę scalaka, a 100ohm między inR i gnd (są koło siebie)
                                          W zmostkowanym wzmaku głośnik podłączasz pod skrajne wyprowadzenia na płytce, dwa środkowe to masa - spójrz na płytkę od dołu - są połączone i do nich nic nie podłączasz. Pamiętaj żeby uruchamiać z żarówką 60W szeregowo wpiętą w uzwojenie pierwotne transformatora - wtedy na pewno nie sfajczysz kostki. Powodzenia i daj znać czy lata
                                          Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X