Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słuchawki do 200 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchawki do 200 zł

Witam, mam zamiar kupić słuchawki do 200zl, korzystałbym z nich np. W podróży, do laptopa i tworzenia muzyki. Zależy mi na czystym i wyrazistym dźwięku i ladnyie podbitym basie. Słyszałem coś o seinheiserach z serii hd i superluxach ale krazyly wokół nich różne opinie. Polecacie jakieś konkretne?

SHP2700 . Kosztują połowę budżetu, ale grają jak Creative Aurvana
    Live! kolegi które są na przetwornikach z Denon AH-
    D1001 a on kosztuje koło 600zł.

Skomentuj

Ja mam Superluxy HD330 i je naprawdę polecam. Jedynie skręcony kabel trochę czasem przeszkadza.

Skomentuj

Ja sie zapatruje na Superlux HD 681 EVO
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez profix Zobacz posta
          Zależy mi na czystym i wyrazistym dźwięku i ladnyie podbitym basie.
          Kiedyś jak HD201 były kilkanaście złoty tańsze, były to chyba najbardziej trafne słuchawki w swojej cenie - totalnie uniwersalne, do słuchania muzyki: płasko naturalnie aczkolwiek budżetowo czysto (w grach można było zapomnieć że się ma coś na głowie) na basie natomiast nie zbyt obficie :/ a wręcz mało gdyby porównać je z innym Sennkami, które to z reguły mają tzw. subwooferowy bas.
          Nie wiem jak jest teraz z tymi słuchawkami - musiał byś posłuchać.

CAL!e też jedni zachwalają innym się nie podoba, wymieniają kable itd...

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
          D1001
          Czyli SPH2700 są na wkładkach Denona czy tylko grają "tak samo" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
            Ja mam Superluxy HD330 i je naprawdę polecam. Jedynie skręcony kabel trochę czasem przeszkadza.
            W pełni się z tym zgadzam, sam użytkuje Superluxy HD330.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              W pełni się z tym zgadzam, sam użytkuje Superluxy HD330.
              możecie coś więcej o dźwięku powiedzieć?

chciałbym tez posluchac danych słuchawek, widzialem ze w mediamarkt i neonecie jest mozliwosc posłuchania.

Skomentuj

Zamieszczone przez profix Zobacz posta
                chciałbym tez posluchac danych słuchawek, widzialem ze w mediamarkt i neonecie jest mozliwosc posłuchania.
                Szukaj, słuchaj, porównuj i wybierz te, które Tobie najbardziej odpowiadają.

Skomentuj

W SHP są inne ale łudząco podobnie do nich grają. Różnią się troszeczkę góra, niskie i środek wg mnie identyczny.

Skomentuj

Przetworniki w CAL! są takie same jak w Denonach ale nie nie są to przetworniki denona tylko Foster'a (odnoga Fostexa). To jest przetwornik biocelulozowy. Słuchawki graja bardzo dobrze (posiadam CAL!) ale brakuje w nich przestrzeni, jednak jeśli chodzi o czystość gra to graja na prawdę świetnie.
                    Nie jestem przekonany do porównania Philipsów do CAL!, a chociażby dlatego iż CAL! są słuchawkami zamkniętymi a Philipsy otwarte.

Skomentuj

Miałem CALe krótki czas, bo są strasznie małe, ciasne a Superluxy po odsłuchu, jakościowo są ponad nimi:)

Skomentuj

A czy te superluxy są takie ze będę bez przeszkód mogl je używać e? W sensie czy nie za ciasne i uszy nie bolą po paru godzinach noszenia/sluchania?

Skomentuj

Nie, są bardzo wygodne. Tyle, że jak wcześniej napisano, kabel jest w formie sprężyny i to niektórym nie pasuje. No i pamiętaj o tym, że mają 2x150ohm, więc jak lubisz słuchać bardzo głośno to nie za bardzo się nadają.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                            D1001 a on kosztuje koło 600zł.
                            Nie wiem na czym porownywales oraz czego sluchasz, ale dawno temu mialem okazje sluchac obu tych modeli i CALE przewyzszaja te filipki pod kazdym wzgledem....

Jesli chodzi o superluxy to mialem HD440. Bardzo fajne brzmienie, nautralne. Niestety jest to konstrukcja zamknieta i przy dluzym odsluchu ucho sie poci :( Jesli chodzi o brzmienie sluchawek z tej serii to mniej wiecej wyglada to tak:

330 - cieplo
                            440 - neutralnie
                            660 - zimno

Skomentuj

mowimy tylko o nausznych ?
                              podbity bas = akg k518dj

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Nie, są bardzo wygodne. Tyle, że jak wcześniej napisano, kabel jest w formie sprężyny i to niektórym nie pasuje. No i pamiętaj o tym, że mają 2x150ohm, więc jak lubisz słuchać bardzo głośno to nie za bardzo się nadają.

nie nie lubię, zresztą staram sie dbać o słuch.

pójdę zobaczyć co w mediach mozna posłuchać bo w neonecie seinheisery

Skomentuj

Kwestia własnych preferencji i rozmiarów ucha, bo CAL! mają dość małe muszle, są wygodne ale nie na dłuższe słuchanie po ok 3 godzinach trzeba sobie przerwę robić bo uszy się grzeją i powstaje dyskomfortu od docisku muszli.

Skomentuj

mnie ostatnio zainteresowały Audio-Technica ATH-SJ55, tylko poza netem to ich nigdzue nie spotkałem a chciałbym przed zakupem posłuchać :/

Skomentuj

A ja bym z miłą chęcią przetestował i kupił kolejne słuchawki , min. nowe JBLe http://www.stereolife.pl/archiwum/te...ta/343-jbl-j88 oraz philipsy oneil bo przynajmniej by się nie rozwaliły w drodze

Skomentuj

Pozwole sobie odswierzyć temat.
                                        Potrzebuje słuchawki na siłownie, douszne/kanałowe odpadają bo nie lubie.
                                        Wybór zawęziłem do Beyerdynamic DTX300p i KOSS Porta Pro.
                                        Które byście poleceli? Koss'y słyszałem i w miarę mi odpowiadają, Beyerdynamic'ów jestem ciekawy ale nie mam gdzie posłuchać.
                                        Może macie jakieś inne propozycje.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X