Witam, mam zamiar kupić słuchawki do 200zl, korzystałbym z nich np. W podróży, do laptopa i tworzenia muzyki. Zależy mi na czystym i wyrazistym dźwięku i ladnyie podbitym basie. Słyszałem coś o seinheiserach z serii hd i superluxach ale krazyly wokół nich różne opinie. Polecacie jakieś konkretne?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
słuchawki do 200 zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez profix Zobacz postaZależy mi na czystym i wyrazistym dźwięku i ladnyie podbitym basie.
Nie wiem jak jest teraz z tymi słuchawkami - musiał byś posłuchać.
CAL!e też jedni zachwalają innym się nie podoba, wymieniają kable itd...
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaSHP2700 . Kosztują połowę budżetu, ale grają jak Creative Aurvana
Live! kolegi które są na przetwornikach z Denon AH-
D1001
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bebok Zobacz postaJa mam Superluxy HD330 i je naprawdę polecam. Jedynie skręcony kabel trochę czasem przeszkadza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaW pełni się z tym zgadzam, sam użytkuje Superluxy HD330.
chciałbym tez posluchac danych słuchawek, widzialem ze w mediamarkt i neonecie jest mozliwosc posłuchania.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez profix Zobacz postachciałbym tez posluchac danych słuchawek, widzialem ze w mediamarkt i neonecie jest mozliwosc posłuchania.
Skomentuj
-
Przetworniki w CAL! są takie same jak w Denonach ale nie nie są to przetworniki denona tylko Foster'a (odnoga Fostexa). To jest przetwornik biocelulozowy. Słuchawki graja bardzo dobrze (posiadam CAL!) ale brakuje w nich przestrzeni, jednak jeśli chodzi o czystość gra to graja na prawdę świetnie.
Nie jestem przekonany do porównania Philipsów do CAL!, a chociażby dlatego iż CAL! są słuchawkami zamkniętymi a Philipsy otwarte.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaSHP2700 . Kosztują połowę budżetu, ale grają jak Creative Aurvana
Live! kolegi które są na przetwornikach z Denon AH-
D1001 a on kosztuje koło 600zł.
Jesli chodzi o superluxy to mialem HD440. Bardzo fajne brzmienie, nautralne. Niestety jest to konstrukcja zamknieta i przy dluzym odsluchu ucho sie poci :( Jesli chodzi o brzmienie sluchawek z tej serii to mniej wiecej wyglada to tak:
330 - cieplo
440 - neutralnie
660 - zimno
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNie, są bardzo wygodne. Tyle, że jak wcześniej napisano, kabel jest w formie sprężyny i to niektórym nie pasuje. No i pamiętaj o tym, że mają 2x150ohm, więc jak lubisz słuchać bardzo głośno to nie za bardzo się nadają.
nie nie lubię, zresztą staram sie dbać o słuch.
pójdę zobaczyć co w mediach mozna posłuchać bo w neonecie seinheisery
Skomentuj
-
A ja bym z miłą chęcią przetestował i kupił kolejne słuchawki , min. nowe JBLe http://www.stereolife.pl/archiwum/te...ta/343-jbl-j88 oraz philipsy oneil bo przynajmniej by się nie rozwaliły w drodze
Skomentuj
-
Pozwole sobie odswierzyć temat.
Potrzebuje słuchawki na siłownie, douszne/kanałowe odpadają bo nie lubie.
Wybór zawęziłem do Beyerdynamic DTX300p i KOSS Porta Pro.
Które byście poleceli? Koss'y słyszałem i w miarę mi odpowiadają, Beyerdynamic'ów jestem ciekawy ale nie mam gdzie posłuchać.
Może macie jakieś inne propozycje.
Skomentuj
Skomentuj