Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

słuchawki do 200 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odkopuję temat.

Szukam słuchawek dla kobiety. Do tej pory używa Philipsów SHP-5500 http://bruno63.pl/wp-content/uploads...7/DSC09600.jpg
    Dźwiękowo OK, ale na dłuższą metę nie wygodne. Potrzeba wygodnych słuchawek, najlepiej półotwartych.
    Ktoś może coś polecić? Np z oferty Superluxa?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A to mają być słuchawki przenośne czy bardziej takie do kompa ?
      Mogą być jakieś Superluxy (tylko tu ludzie czesto na wygodę narzekali właśnie), może AKG K514, albo coś z firmy Takstar.
      A jak nie, to tanie Maxel Retro DJ. Są zamknięte to fakt, ale są bardzo wygodne i grają tak samo jak Fisher Audio FA-004 za prawie 200zł. Sam mam FA, a dziewczynie kupiłem Maxele więc wiem o czym mówię. No i kosztują 70zł więc jak się nie spodobają to wielkiej straty nie ma.

Skomentuj

Słuchawki do kompa, do pracy.
        Podstawowy parametr to wygoda - jak to wygląda w tych Maxell'ach?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pady moim są zdecydowanie wygodniejsze niż FA-004. W FA po roku pseudo skóra się jakby utwardziła i już nawet lekko popękała. Maxele mają tą pseudo skórę delikatniejszą i miękką gąbkę. Jeśli chodzi o komfort jest super, no ale jak to słuchawki zamknięte z pseudo skorą, robi się ciepło. Żeby siedzieć kilka godzin w tych słuchawkach, to trzeba robić przerwy. No ale to ogólna przypadłość słuchawek a tym bardziej zamkniętych. Pady obejmują całe uszy dookoła, opierają się na głowie, jak ktos nie jest do tego przyzwyczajony to może na początek odczuwać dyskomfort.
          Maxele mają też ten plus, że nie są bardzo duże i można użyć ich jako przenośne :) Za cenę 70zł to są naprawdę godne polecenia słuchawki. Już dwóm znajomym poleciłem i obydwoje są zadowoleni.

Skomentuj

Aurvana live. Może designem nie pozwalają ale są wdzięczne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez mr.madu Zobacz posta
              Aurvana live.
              Ale one są zamknięte. Luszti chciał półotwarte, o maxelach wspomniałem bo są bardzo tanie i całkiem wygodne. CAL! to już teraz chyba nawet więcej niż dwie stówy ?

Skomentuj

Owszem zamknięte ale zawsze można iść na jakiś kompromis A co do ceny to da rade za mniej niż 200zl.

Skomentuj

Pokazałem Lubej Maxell'e i zamówiła je na próbę, nie spodobają się to odeślemy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    Pokazałem Lubej Maxell'e i zamówiła je na próbę, nie spodobają się to odeślemy
                    Przypasowały maxelle, czy jednak to nie to ?

Skomentuj

Odesłaliśmy, moje stare Creativy HQ-1300 zagrały znacznie lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                        Odesłaliśmy, moje stare Creativy HQ-1300 zagrały znacznie lepiej.
                        O to jestem trochę zaskoczony, bo te słuchawki cieszą się dobrą opinią i to nie tylko w przedziale cenowym do 100zł.
                        Może to kwestia niezgrania się ze źródłem. No to szkoda, że musieliście odsyłać, wymagający jesteście

Skomentuj

A mi tam sie CAL nie podoba, takie efekciarskie granie. Robilem rekabel i wytlumianie tych sluchawek i byly spore zmiany, szczegolnie slyszalne ze mialem mozliwosci porownania dwoch par sluchawek, gdzie jedna byla bez modyfikacji.

Skomentuj

Wytłumianie muszli daje poprawę?
                            Kabel też mam zamiar wymienić ale najpierw niech oryginalny mi się zepsuje

Skomentuj

Daje wiecej niz wymiana kabla.

Skomentuj

Witam Panowie, odkopuje temat, potrzebuję dobrych słuchawek. Budżet 200/300zł. Co polecacie?

Skomentuj

A jak by miały brzmieć?

Skomentuj

Jak SS Revelatory :) A tak poważnie to głównie muzyka elektroniczna czasami rock więc ogólnie dość dynamicznie i ciepło.

Skomentuj

Jeżeli CALe Ci nie będą pasować to przetestuj KOSS Porta Pro. Słuchawki otwarte, mniej "efekciarstwa" w stosunku do CALi...

W Saturnie przeważnie mają TE i inne modele na wystawce do przesłuchania

Skomentuj

Panowie ja mówię o wyżej klasie niż Porta Pro... te to ma żona do słuchania w pociągu :)

Skomentuj

Porty to można za 20-30zł kupić używane I za tyle się opłaca .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X