Chciałbym przedstawić moje wypociny które zrobiłem wg projektu Pawla S. z tego tematu >>KLIK<<
Jest to moja pierwsza konstrukcja :)
Użyte głośniki to tak jak w tytule:
Wysokotonowy: T.STX.4.1.200.8.F.P.PC
Nisko/średniotonowy: WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (GDN-14-100-SCX)
Obudowa z mdf 16mm, pojemność ~12,5 litra, oklejona fornirem modyfikowanym dąb szary. Br szczelinowy, tak jak w projekcie Pawla S. z tego względu, ze nie podoba mi się rura na froncie, a z tyłu by nie miała racji bytu na małą odległość od ściany. Szczelina policzona dzięki koledze, bo nie umiałem uzyskać od Pawla S. wymiarów szczeliny użytej w jego projekcie :P
Wymiary obudowy:
Wysokość - 352mm
Szerokość - 192mm
Głębokość - 257mm

Wymiary szczeliny to 130x16x150 mm (szer x wys x gleb).

Rozmieszczenie głośników od dolnej krawędzi: 135mm GDN, 270mm GDWK.

Podfrezowanie 2,5mm.

Zwrotnica wg projektu Pawla S.

Nie opisze zbytnio jak to gra, bo się na tym nie znam. Ale mogę powiedzieć że na pewno grają o wiele lepiej niż wbudowane głośniki w TV, czy nawet komputerowy zestaw 2.1 jaki miałem kiedyś podłączony pod TV.
Z subwooferem (również DIY, WM.STX.8.1.80.8.F.S.MC (GDN-20-80)) potrafią zatrzasnąć pokojem i meblami :)
Do oglądania filmów świetne, w końcu słychać co się dzieje w filmie. Do muzyki również super :)
Jest to moja pierwsza konstrukcja :)
Użyte głośniki to tak jak w tytule:
Wysokotonowy: T.STX.4.1.200.8.F.P.PC
Nisko/średniotonowy: WM.STX.5.1.140.8.F.S.MC.X (GDN-14-100-SCX)
Obudowa z mdf 16mm, pojemność ~12,5 litra, oklejona fornirem modyfikowanym dąb szary. Br szczelinowy, tak jak w projekcie Pawla S. z tego względu, ze nie podoba mi się rura na froncie, a z tyłu by nie miała racji bytu na małą odległość od ściany. Szczelina policzona dzięki koledze, bo nie umiałem uzyskać od Pawla S. wymiarów szczeliny użytej w jego projekcie :P
Wymiary obudowy:
Wysokość - 352mm
Szerokość - 192mm
Głębokość - 257mm

Wymiary szczeliny to 130x16x150 mm (szer x wys x gleb).

Rozmieszczenie głośników od dolnej krawędzi: 135mm GDN, 270mm GDWK.

Podfrezowanie 2,5mm.

Zwrotnica wg projektu Pawla S.

Nie opisze zbytnio jak to gra, bo się na tym nie znam. Ale mogę powiedzieć że na pewno grają o wiele lepiej niż wbudowane głośniki w TV, czy nawet komputerowy zestaw 2.1 jaki miałem kiedyś podłączony pod TV.
Z subwooferem (również DIY, WM.STX.8.1.80.8.F.S.MC (GDN-20-80)) potrafią zatrzasnąć pokojem i meblami :)
Do oglądania filmów świetne, w końcu słychać co się dzieje w filmie. Do muzyki również super :)
Skomentuj