Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.p.pc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
    Teraz może dobrze trafi

Widzisz i tak się kończy jak się każdemu podaje gotowe wymiary, później się nie chce, rozumiem jak ktoś sam policzy i pyta o potwierdzenie czy aby ok ale coś co jest wiele razy opisywane, chyba w temacie z subem 12samochodowym dokładnie pisałeś co przyjąć żeby taki tunel wyszedł dobrze wyliczony, może by trzeba go podkleic skoro ciągle są pytania o to.
    Wystarczyło podać link do tego tematu z subem. Uwierz mi najpierw szukałem zanim zadałem pytanie. I nie chodzi o to że mi się NIE CHCE tylko nie potrafię a to różnica.

Skomentuj

Crimi, przegapiłem temat i zapomniałem pogratulować :-)
      Widzę po zwrotnicy że to typowy 2 rząd. Mam pytanie, nie wycinałeś tego dzwona w scx'ie powyżej 5 khz?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
        Widzę po zwrotnicy że to typowy 2 rząd. Mam pytanie, nie wycinałeś tego dzwona w scx'ie powyżej 5 khz?
        doczytaj lepiej :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          doczytaj lepiej
          Chyba raczej kliknij tam gdzie trzeba , oki dzięki.

Skomentuj

Jak bym nie liczył, to wychodzi mi obudowa poniżej 11 litrów ( odjąłem tunel i ścianki, prawidłowo? ).
            Tak czy inaczej zastanawiam się właśnie nad bardzo podobnymi głośniczkami do komputera. Tobie i Pawłowi wyszły świetnie. :)

Mam pytanie. Ile około ważą te monitorki? Marzą mi się cztery takie kolumienki. Dwie z nich wisiały by na ścianie i musiał bym zastanowić się nad uchwytami do nich.

Skomentuj

Ze sklejki 15mm ważyły mi 5,5 kg.

Skomentuj

6,7 kg sztuka :)

Skomentuj

Dzięki Panowie. Tak stawiałem, że pomiędzy 6 a 8 kg. :)

Skomentuj

Głośniki skończone. Tj. zapodkładowane dwa razy CAPONEM, przeszlifowane, i na to dwa razy lakier matowy (do matu trochę brakuje, ale niema źle). Dopełnienie kończy gotowy wzmacniacz :)

Voila:

Skomentuj

no i fajnie

Skomentuj

Fajnie wygladaja! Choc na moj gust powinny byc w kolorze szuflad bo rozumiem, ze celowales w kolorystyke mebli

Skomentuj

Wyglądają bardzo fajnie :)
                          Nie na temat...
                          Co to za Waszawka?

Skomentuj

Prędzej obudowa wzmacniacza powinna być w kolor szuflad, a dobrać odcień tego brązu to pewnie jakaś masakra. Szuflady są oklejone jakąś folia.

A Warszawka jak to Warszawka :) DeAgostini :P

Skomentuj

Zamieszczone przez crimi Zobacz posta
                              Prędzej obudowa wzmacniacza powinna być w kolor szuflad, a dobrać odcień tego brązu to pewnie jakaś masakra. Szuflady są oklejone jakąś folia.
                              Myślę, że z samym kolorem większego problemu by nie było (próbnik i farba na zamówienie), gorzej ze stopniem połysku.
                              Nie na temat...
                              A Warszawka jak to Warszawka :) DeAgostini :P
                              Chciałem się w to nawet pobawić, ale jak sobie policzyłem 29,90 x 100 egz., to sobie odpuściłem. Nowe głośniki za to będę miał :)

Skomentuj

Kolor i połysk na okleinie a kolor i połysk z dobranej farby, na pewno by się różnił :) Zwłaszcza połysk :P

Gotowe modele można już kupić na słynnym portalu aukcyjnym za niższa kasę niż sobie przeliczyłeś Poza tym, Warszawke składałem od stycznia 2013, a głośniki i wzmacniacz od października 2014 :P

Skomentuj

Witam, ja mam pytanie z innej beczki: czy byłby ktoś chętny zrobić mi 2 zwrotnice z tego tematu? (ten sam zestaw głosników)? Możemy to załatwić przez allegro

Skomentuj

Wskazówka
                                    Przecież wszystko masz na tacy podane, tak trudno kupić graty i poskładać to samemu?

Skomentuj

Zamieszczone przez gab39 Zobacz posta
                                      Witam, ja mam pytanie z innej beczki: czy byłby ktoś chętny zrobić mi 2 zwrotnice z tego tematu? (ten sam zestaw głosników)? Możemy to załatwić przez allegro
                                      Tutaj masz dokladny obrazek jak to najlatwiej zlozyc

Czesci zamawiasz z polinka za wszystko z przesylka pobraniowa wychodzi 100zł

Sam wczoraj skladalem gdzie pierwszy raz w zyciu uzywalem lutownicy, moze za pieknie to nie wyglada ale po testach wszystko gra jak nalezy wiec chyba jest ok :)

Skomentuj

Bardzo fajnie wyszły te głośniki, widzę, że projekt Pawła mega popularny :-) Chyba już trzeci klon jaki widziałem na DIY. Sam właśnie go kończę, tyle, że u mnie będzie obudowa lakierowana.
                                        Mam pytanko. Na zdjęciu zwrotnicy nie widzę rezystorów obniżających poziom wysokotonówki. Montowałeś je na zewnątrz płytki, czy celowo pominąłeś?

Skomentuj

Czarodziej, o jakich rezystorach Ty mówisz? Zgodnie ze schematem to ja tu widzę wszystkie elementy.
                                          2 rezy, kond i cewka dla wysokotonowego i rez, 2 kondy i cewka dla niskotonowego
                                          https://diyaudio.pl/i/47/6sp93ekr5ug...1412239311.jpg

Skomentuj

Czaruję...
                                          X