Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Barwa dźwięku, klonowana z accu e-450.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Barwa dźwięku, klonowana z accu e-450.

Jako że co jakiś czas ktoś pyta, więc zrób my listę na barwę dźwięku, klona z accu e-450.
    Zminimalizuje się aktualny projekt, w zasilaniu zastosujemy standardowo stabilizatory oraz sam zasilacz będzie odłamywany.
    Wtedy wyśle się projekt jak i ilość do wyceny.
    Jak przyjdzie wycena wtedy będzie wyznaczony czas na ewentualne korekty w liście i wpłaty.
    "Stara" barwa wygląda tak:

Koszt złożenia na gotowo samemu na "normalnych" częściach nie powinien przekroczyć max 80zł, z resztą każdy sobie może zrobić mniej/więcej kosztorys na podstawie powyższych foto.
    Części są ogólnie dostępne, niektóre rezystory mają dziwne wartości ale to nie problem, można zamówić takie jak mają być lub dobrać łącząc np dwa.
    Barwa to nie prototyp, kiedyś na AS już robiliśmy ją i działa bardzo dobrze.
    Regulacja wysokie, niskie w zakresie (w/g sm oryginału) niskie 300Hz +/-10dB (50Hz) i wysokie 3kHz +/-10dB (20kHz) + oczywiście przekaźnik "direct".
    Barwa nie powoduje na niskich efektu "dudnienia" a na wysokich "świszczenia" jak to robi większość dostępnych kitów np z ebaya.
    Last edited by dzwiedziu; 02.02.2015, 22:09.

Lista osob zamawiajacych.
    Zainteresowany zamowieniem? Zapis/wypis z listy: >klik<

zaplaconewyslaneodebrane
    1. Adam_85 - PCB BARWA E450 - 4 szt. 
    2. swiety1337 - PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    3. kotti7 - barwa 1szt 
    4. madelektronik - 1szt 
    5. lukanio - PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    6. bartek200a - bartek200a- PCB BARWA E450 x1 
    7. Popcorn - PCB BARWA E450 - 2 szt. 
    8. AGD - 1szt
    9. Trol. - PCB BARWA 2 szt. 
    10. Birofil - PCB Barwa - 1 szt 
    11. Kuman - PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    12. gi - PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    13. ropniak1 - PCB BARWA E450 - 2 szt. 
    14. ttoip - ttoip PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    15. jaro2211 - - PCB barwa 2 szt. 
    16. DiscoLED - PCB BARWA E450 - 1 szt 
    17. huari - PCB BARWA E450 - 2 szt 
    18. janusz - PCB BARWA E450 - 1 szt 
    19. wito33 - PCB BARWA E450 - 1 szt 
    20. adikob - PCB BARWA E450 - 2 szt 
    21. mtxmtx - pcb barwa 1x 
    22. turecki - PCB BARWA E450 - 4 szt. 
    23. skrybab - PCB BARWA E450 - 2 szt 
    24. kaczor188 - PCB BARWA E450 - 1 szt 
    25. szastal - Barwa PCB x 2 sztuki 
    26. Pawel074 - 1 szt 
    27. piotreq123 - 1szt. 
    28. Mea - E450- 1szt 
    29. bignois28 - 1 barwa 
    30. jabrzoza - PCB BARWA E450 - 4szt 
    31. Dziubu - PCB BARWA E450 - 1 szt. 
    32. jac7saw7 - PCB BARWA E450 - 1 szt. 

Skomentuj

Szacowany koszt PCB?

Skomentuj

Witam.
        Mamy 22 sztuki. Czy to jest mało ? Dżwiedziu ? Czekam na tą barwę 2 lata.
        Pozdrawiam.

Skomentuj

Tak jak pisałem w innym temacie dodałbym otwory montażowe pcb. Teraz na szybko wymyśliłem sobie, że można dać pady pod golpdiny koło gniazd na pcb, bo w końcu nie każdy stosuje gniazda RCA wewnątrz obudowy. Pisze o tych delikatnych zmianach bo złożyłem ten układ na starych pcb i te rzeczy rzuciły mi się w oczy.

Skomentuj

Będą otwory montażowe, a gniazda myślę nad tymi http://bns.com.pl/os,13789,GW-02S-wt...o-druku-r-2-54 , zmniejszy to rozmiar pcb.
            Zostaje kwestia przełącznika direct jaki zastosować, czy przekaźnik sygnałowy czy mechaniczny wyłącznik (z czasem trzaski mogą wystąpić).

Skomentuj

Te gniazda są ok. Przekażnik bym zostawił, bo można wtedy sterować direct z automatyki.

Skomentuj

Jeszcze chwilę to potrwa, kolega projektuje pcb pomiędzy innymi projektami i pracą.
                Zainteresowanie jest, to dobrze, cena też nie powinna przekroczyć max 25-30zł ale dokładnie będzie wiadomo po wycenie przez firmę :-)

Skomentuj

A jaka firma będzie robić pcb?? Jaki będzie kolor soldermaski? Ja ze swej strony trochę samolubnie wolałbym niebieską . U mnie barwa docelowo będzie w obudowie z px-3 jaskiniowca.

Skomentuj

To może jeszcze pre do kompletu?

Zainteresowani pewnie się znajdą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta

+1

Fajnie by też było gdyby potki były na jakiejś taśmie (ewentualnie płytka pionowo za nimi), w ciasnej obudowie ciężko będzie wpasować taką płytkę poziomo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta

Jeśli mowa o e408 to ja się na pewno nie pisze, mam i nie robi wrażenia na mnie, wracam do fetbufor wg veterana z as, chociaż z tym e408 jeszcze tylko ostatnia szansa i mkp w tor dam zamiast tych elektrolitów

Skomentuj

Pcb będzie standardowo pozioma, bez kombinacji, miało być tanio.
                          Przecież bez problemu można przewodami przedłużyć na potencjometry, czy dorobić na uniwersalnej i połączyć razem.

Z pre rozmawiałem z Jaskiniowcem, ale nie ma na to czasu, przynajmniej na razie.
                          Są przecież ludzie na forum których można poprosić o jakieś dobre pre (Borys, Raven, Irek .....).

Skomentuj

Wiadomo już jak cenowo za PCB? Będzie zbiorowe zamówienie na części?
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                              Wiadomo już jak cenowo za PCB? Będzie zbiorowe zamówienie na części?
                              Elementy są chyba popularne i ogólnie dostępne więc nie ma sensu robić zbiorowego zamówienia.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Co do pre:
                                http://diyaudio.pl/showthread.php/24...043#post437043

Trochę cierpliwości :)

Skomentuj

Tak to będzie wyglądać.
                                  Jeszcze tylko wykonać prototyp czy wsio ok i do produkcji.

Skomentuj

Elegancko! Jeśli to nie kłopot to można jeszcze przesunąć C18 delikatnie w prawo, tak aby znajdował się symetrycznie między R32 i R33. Ta asymetria nieco psuje eleganckie rozmieszczenie pozostałych elementów.

Skomentuj

Po testach - wszystko działa jak należy. Na dniach powinna być konkretna wycena, jak tylko ją dostanę to zamykamy listę i czekam tydzień na wpłaty.

Skomentuj

Koszt 1szt pcb to 13zł + wysyłka do Was 7zł pocztą priorytetem.
                                        Laminat fr4, 1,5 mm grubości, miedź 35um, kolor solder niebieska i cynowanie Hal, wycena była robiona dla min 52szt.
                                        Listę zamykam w tę niedzielę, a na wpłaty czekam do następnej niedzieli.
                                        Dane do wpłaty podam na dniach, w przelewie wpisujcie nick z forum, a przy liście uzupełnić dane do wysyłki.

Listę elementów wkleję na dniach.
                                        Last edited by dzwiedziu; 20.02.2015, 08:53.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X