Witam,
Jakiś czas temu narodził się pomysł zbudowania własnych kolum na gdwk 10/80/7 i jakimś średnio-niskotonowym głośniku które by grały w miare poprawnie. Słucham głównie muzyki rockowej, elektro jakiś pop itp.
Pokój to ok 22 m^2, odtwarzacz to DAC z PCM 2702 wg projektu msfalcon. wzmacniacz to diy na stk wgl noty producenta(planuje go wymienić na coś lepszego ale to w późniejszym czasie).
Założenia :
1. Miłe dla ucha (by mogły grać cały dzień i przy tym nie męczyć)
2. Jak najbardziej proste w budowie dlatego wybór padł na 2-way.
3. Zminimalizować koszta tak jak się to da.
4. Monitorki +podstawki /małe podłogówki
Po prześledzeniu tematu z totemów narodził się pomysł aby je zbudować tylko cena gdn 13/40/2 to prawie 80 zł za sztuke :crying: .
Opłaca sie za tą cenę kupować ten głośnik ?
Gdwk nie mogę ciąć nisko poszukuje jakiegoś dobrego i nie drogiego midwoferka który ładnie zagra wysoko .
Znalazłem :
GDN 14/100/8 SCX ale to chyba kiepski wybór
W.15.140.8.MCX
W.18.200.8.MCX l
Moze jakaś tesla ? ale są trudno dostępne.
Proszę o podanie jakiś propozycji.(nie chce kupować a potem żałować)
Jakiś czas temu narodził się pomysł zbudowania własnych kolum na gdwk 10/80/7 i jakimś średnio-niskotonowym głośniku które by grały w miare poprawnie. Słucham głównie muzyki rockowej, elektro jakiś pop itp.
Pokój to ok 22 m^2, odtwarzacz to DAC z PCM 2702 wg projektu msfalcon. wzmacniacz to diy na stk wgl noty producenta(planuje go wymienić na coś lepszego ale to w późniejszym czasie).
Założenia :
1. Miłe dla ucha (by mogły grać cały dzień i przy tym nie męczyć)
2. Jak najbardziej proste w budowie dlatego wybór padł na 2-way.
3. Zminimalizować koszta tak jak się to da.
4. Monitorki +podstawki /małe podłogówki
Po prześledzeniu tematu z totemów narodził się pomysł aby je zbudować tylko cena gdn 13/40/2 to prawie 80 zł za sztuke :crying: .
Opłaca sie za tą cenę kupować ten głośnik ?
Gdwk nie mogę ciąć nisko poszukuje jakiegoś dobrego i nie drogiego midwoferka który ładnie zagra wysoko .
Znalazłem :
GDN 14/100/8 SCX ale to chyba kiepski wybór
W.15.140.8.MCX
W.18.200.8.MCX l
Moze jakaś tesla ? ale są trudno dostępne.
Proszę o podanie jakiś propozycji.(nie chce kupować a potem żałować)
Skomentuj