Zamieszczone przez Ariel616
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nowa książka o zwrotnicach do zestawów głośnikowych autorstwa wrzesińskiego elektronika
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz posta
Pisze się: "ile watów" a nie "ile wat".
Do szkoły!
Pycha kroczy przed upadkiem .
Proponował bym by Pan sam nadrobił wiedzę i troszkę ogłady. Wbijasz się człowieku na forum i traktujesz to miejsce jak prywatną mównicę. Proponuję samemu utrzymywać własne forum i tam rozstawiać tych niewiernych po kątach.
Do książki się nie odniosę-mam już dostatecznie wrogów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz postaReklama jest dźwignią handlu. Mogą psy wieszać byle nazwiska nie przekręcali. I tytułu książki przy okazji. Pan oczywiście pieniędzy za swoją pracę nie bierze, że tak to Pana bulwersuje? ;]
Zresztą po (anty)reklamie jaką tu zrobiłeś wątpię żebyś znalazł tu wielu nabywców.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz postaMiałem takie przeczucie już na samym początku, kiedy to w każdym możliwym wątku został umieszczony link do tej książki. Śmierdziało botem, ale okazało się...
Skomentuj
-
W ogóle nie rozumiem takiego podejścia. W cywilizowanych krajach takie cyrki w ogóle nie miałyby miejsca. Jest tak. Za równowartość butelki wódki można kupić książkę, której wcześniej w ogóle nie było. Kontaktują się ze mną zadowoleni czytelnicy, którzy piszą prace dyplomowe na uczelni cytując tę publikację, projektują za jej pomocą zwrotnice do domowych zestawów głośnikowych a nawet do nagłośnienia samochodowego. Zamiast liczyć na to, że jakiś samozwańczy "ajatollah" z forum wyjawi im "prawdę objawioną" (stojącą częstokroć w opozycji do teorii obwodów), to mają rzetelne źródło informacji na papierze. Ale chciejstwo forumowe nie zna granic. Żąda się ode mnie powielania instrukcji do programów komputerowych nie bacząc na to, że jest to w praktyce nakłanianie mnie do popełnienia plagiatu. Mądrej głowie dość po słowie. Jeśli ktoś interesuje się tematem to nie będzie miał z tym problemu. Większość czytelników po prostu czyta tę książkę zamiast wydziwiać po przekartkowaniu.Last edited by KRASUL; 05.02.2021, 08:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz postaKontaktują się ze mną zadowoleni czytelnicy, którzy piszą prace dyplomowe na uczelni cytując tę publikację
Proszę podać przykłady udanych konstrukcji, które ktoś zaprojektował przy pomocy tej publikacji.
Prosił bym jeszcze o podanie linka do publikacji własnej, udanej (Pana zdaniem) konstrukcji kolumn (najlepiej 3way).
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz postaZa równowartość butelki wódki można kupić książkę, której wcześniej w ogóle nie było.
Odnoszę wrażenie, czytając Pańskie wywody, że próbuje Pan nam wmówić że nie wiemy jak się projektuje koło, w momencie gdy my już składamy całe samochody.Last edited by marian; 05.02.2021, 09:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZdawanie prac dyplomowych przy pomocy tej książki nikogo tutaj nie interesuje.
Proszę podać przykłady udanych konstrukcji, które ktoś zaprojektował przy pomocy tej publikacji.
Prosił bym jeszcze o podanie linka do publikacji własnej, udanej (Pana zdaniem) konstrukcji kolumn (najlepiej 3way).
Proszę podać, zacytować, informacje które są zawarte w tej książce, których próżno szukać w innych książkach lub w internecie.
2) W książce oprócz teorii na temat głośników i filtrów ma Pan mój autorski projekt cyfrowego symulatora działania zwrotnic zbudowanego na procesorze sygnałowym ADAU1701, oprócz tego ma Pan mój projekt wobulatora pozwalającego na nadążną rejestrację charakterystyk częstotliwościowych filtrów na ekranie oscyloskopu.
Książka dostarcza czytelnikowi na tyle solidne podstawy do rozpoczęcia prac projektowych, że może on po jej przeczytaniu i skompletowaniu aparatury pomiarowej (która także jest opisana na kartach książki) przystąpić do dalszych prac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz postaJeden z nich był nawet przez jakiś czas produkowany seryjnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaKtóry dokładnie i pod jaką nazwą?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOdnoszę wrażenie, czytając Pańskie wywody, że próbuje Pan nam wmówić że nie wiemy jak się projektuje koło, w momencie gdy my już składamy całe samochody.
Skomentuj
-
Ten forumowy bełkot z praktycznego punktu widzenia jest 100 razy bardziej przydatny niż to, co Pan proponuje. Osoby, które krytycznie odniosły się do Pana publikacji mają pełne prawo wypowiadać się na tematy tak merytoryczne jak i praktyczne dotyczące zagadnienia projektowania fitrów i jak i całych zespołów głośnikowych. A proszę mi wierzyć, że to naprawdę jeszcze nie wszyscy, którzy powinni się wypowiedzieć. Zapewne podeszli do sprawy uczciwie, nie wypowiadają się, ponieważ książki nie czytali i co najgorsze dla Pana czytać w ogóle nie zamierzają.
I tak na koniec. To że wydał Pan lepszą lub gorszą książkę i na jej okładce widnieje Pana nazwisko nie czyni z Pana żadnego autorytetu. A już na pewno nie na tym forum. Myślę, że czas się z tym pogodzić i nie brnąć dalej w wymianę ciosów bo i tak tak jest Pan na z góry straconej pozycji. Przynajmniej tu.
Myślę, że wszyscy, którzy nosili się z zamiarem zakupu tej pozycji (ja się do nich zaliczam) już wyrobili sobie opinię na ile będzie to przydatna publikacja w bibliotece audio amatora praktyka. U znawców tematu żadna, u początkujących bardzo wątpliwa.
Skomentuj
-
Tutaj już abstrahując od treści zawartej w książce, robi Pan nachalną reklamę tego dzieła (czego na forum robić nie wolno, jak wspomniał kolega Yoshi). Pan się nie kryje, że przede wszystkim liczy się kasa, a nie przekaz dla nowicjuszy. Na siłę chce Pan przekonywać osoby z wieloletnim doświadczeniem które na swoim koncie maja wiele udanych konstrukcji. W jakim celu? Jeśli faktycznie ta książka jest taka dobra to rynek to zweryfikuje i będzie promował samoczynnie, a jak widać osoby które to przeczytały nie są do końca usatysfakcjonowane...DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
To taka Wasza demokracja, że tylko Wam wolno gadać? A kto Wam broni napisać, wydać i sprzedawać swoją książkę, która będzie napisana tak jak to uznacie za stosowne? Jak jesteście tak wielce zatroskani o dobro nowicjuszy i pieniądze Wam śmierdzą to możecie ją przecież nawet rozdawać za darmo. Jakoś nie widzę chętnych do tego żeby zrobić cokolwiek konstruktywnego. Łatwiej siedzieć na dupie przed komputerem i opluwać książkę, której się nawet nie czytało.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaTen forumowy bełkot z praktycznego punktu widzenia jest 100 razy bardziej przydatny niż to, co Pan proponuje (...) Myślę, że wszyscy, którzy nosili się z zamiarem zakupu tej pozycji (ja się do nich zaliczam) już wyrobili sobie opinię na ile będzie to przydatna publikacja w bibliotece audio amatora praktyka. U znawców tematu żadna, u początkujących bardzo wątpliwa.Last edited by KRASUL; 05.02.2021, 11:26.
Skomentuj
-
Panie Krasul to jest forum praktyków i jeżeli szereg osób nie znajduje w Pana książce istotnych dla siebie informacji i sugeruje kierunki w jakich mogło by nastąpić np. uzupełnienie kolejnego wydania, czy w postaci nowej książki, to trzeba te uwagi wziąć na klatę. Pan zaś zachowuje się jak ktoś, kto nie przyjmuje żadnych uwag i nadąsany wdaje się w polemikę coraz bardziej schodzącą poniżej przyjętego tutaj poziomu - ludzi z różnych środowisk ale życzliwych sobie i skorych do wzajemnej, bezinteresownej pomocy.
Przytoczę tutaj pewną analogię z sytuacją, gdy osobie nietrzeźwej kolejna osoba mówi, że jest pijana, to trzeba przystopować i pójść się położyć, a nie twierdzić że to nie prawda i dalej pić.
Podał Pan liki do zestawu, który Pan pomierzył i zestroił i który miał być wdrożony do produkcji, niestety nigdzie w necie oprócz informacji z artykułu nie mogłem znaleźć informacji. Link do pobrnia artykułu https://docer.pl/doc/xx08n15
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaPodał Pan liki do zestawu, który Pan pomierzył i zestroił i który miał być wdrożony do produkcji, niestety nigdzie w necie oprócz informacji z artykułu nie mogłem znaleźć informacji. Link do pobrnia artykułu https://docer.pl/doc/xx08n15
Uczciwym użytkownikom przesyłam link do oryginalnej wersji artykułu:
https://www.sigma-not.pl/publikacja-...ia-2013-8.html
Jeśli ktoś chce przeczytać mój artykuł to trzeba za to zapłacić. Tak się postępuje w krajach cywilizowanych, nie w buszu.Last edited by KRASUL; 05.02.2021, 13:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KRASUL Zobacz postaTo taka Wasza demokracja, że tylko Wam wolno gadać? A kto Wam broni napisać, wydać i sprzedawać swoją książkę, która będzie napisana tak jak to uznacie za stosowne? Jak jesteście tak wielce zatroskani o dobro nowicjuszy i pieniądze Wam śmierdzą to możecie ją przecież nawet rozdawać za darmo. Jakoś nie widzę chętnych do tego żeby zrobić cokolwiek konstruktywnego. Łatwiej siedzieć na dupie przed komputerem i opluwać książkę, której się nawet nie czytało.
Pan natomiast wpierdziela się w obłoconych buciorach ze swoim kramem w sam środek salonu i wielce oburzony pali głupa, że ludzie są nieprzychylni i chcą się pozbyć nieproszonego gościa.
Proszę więc tu nie prawić morałów bo to dulszczyzna w pełnej krasie.
A można było zrobić to lepiej. Udostępnić jeden rozdział za darmo, zainteresować ludzi. A tak.. wyszło jak wyszło, każdy widzi.
Przemawia prze Pana głębokie niezrozumienie zasad forum i nie mam tu na myśli regulaminu ale klimatu i relacji tu panujących. Forum służy wzajemnemu rozwijaniu pasji i dzieleniu się wiedzą dobrowolnie i za darmo. Pan natomiast uważa to za śmieszne i podejrzewa jako fasadę za którą i tak kryje się komercja. Otóż NIE.
Np ja działam komercyjnie i tak naprawdę wycofałem się z życia forum a jak się udzielam to nie po to żeby sprzedawać komuś swoje usługi. Po prostu czasem coś napiszę jako zwykły użytkownik tego forum.Last edited by Yoshi_80; 05.02.2021, 13:28.
Skomentuj
-
Skoro to "Wy" ustalacie zasady panującej tu demokracji to z demokracją nie ma to nic wspólnego. Jest to raczej ochlokracja. Napisz Pan najpierw własną książkę, wydaj Pan ją i dopiero wówczas sobie Pan udostępniaj za darmo nawet całość. Bredzenie o bezinteresowności i trosce o nowicjuszy jest domeną cwanych manipulatorów. Takie pierdzieluchy dobre są dla dzieci albo dla idiotów. I tak każdy bierze forsę za to co robi a ja jestem przynajmniej szczery w tym temacie i nie sadzę tutaj obłudnej moralizny.
Skomentuj
-
UWAGI MODERATORAZamieszczone przez KRASUL Zobacz postaBredzenie o bezinteresowności i trosce o nowicjuszy jest domeną cwanych manipulatorów. Takie pierdzieluchy dobre są dla dzieci albo dla idiotów. I tak każdy bierze forsę za to co robi a ja jestem przynajmniej szczery w tym temacie i nie sadzę tutaj obłudnej moralizny.
Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz postaChyba trzeba zamknąć ten wątek...
Nic dobrego z tego nie będzie...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj