Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Błąd usługi bluetooth: Odmowa dostępu"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

"Błąd usługi bluetooth: Odmowa dostępu"

Wiem, że kompletny OT, ale pytam już na każdym możliwym forum o to...

Mam następujący problem - muszę nawiązać połączenie z telefonem jako port szeregowy za pośrednictwem BT. Wyszukuję więc telefon (działam na sterownikach windowsa do BT, żadne bluesoleil nie wchodzi w grę), paruję urządzenia, potem wchodzę w zakładkę "porty com", stukam "dodaj", zaznaczam "wychodzące", w urządzeniach wybieram swój telefon, wybieram usługę "AT" klikam OK i "Błąd usługi bluetooth: odmowa dostępu". Żadnego infa co i jak i skąd i dlaczego...

Na innych komputerach działa to prawidłowo. Wcześniej miałem BlueSoleil ale odinstalowałem, może to coś nie tak się odinstalowało?

esh0, co chcesz zrobic za posrednictwem telefonu? moze znajdziemy inny sposob

Skomentuj

leszczunio, muszę stworzyć program w LabVIEW do komunikacji telefon/falownik. Chodzi o to, aby z telefonu wysyłać wiadomości do komputera, a on ma wysłać odpowiednie rozkazy do falownika. Analogicznie na odwrót, czyli np. z telefonu wysyłam "Silnik 1 Start", falownik uruchamia silnik, odsyła np. "Start: OK, Prędkość: 2000RPM, Prąd: 2A...". To wszystko przez BT ma się dziać :)

Wysyłanie wiadomości z kompa już opanowałem - no powiedzmy. Potrafię zrobić tak, że w telefonie pojawi się nowa nieprzeczytana wiadomosć w skrzynce odbiorczej, ale nie będzie komunikatu o odebraniu (nie mam pojęcia jak to zrobić ;/). Gorzej jest z wysyłaniem wiadomości, ale tutaj też już mam pewien pomysł.

To wszystko odbywa się za pomocą komend AT, więc za pośrednictwem portu szeregowego.

Skomentuj

po BlueSoleil zostają śmieci w rejestrze. Wyczyść rejestr, a jak to niepomoże to chyba tylko reinstall windowsa

Skomentuj

szukać wpisów zawierających "bluesoleil" czy jeszcze czegoś innego?

Skomentuj

Czaruję...
          X