no ale np. ze nie pisze sie z Capsem to każdy wie chociaż nie ma regulaminu, bo postrzegane jest to jako krzyk i sie paskudnie czyta. i tutaj IMO jest podobnie
odpowiedzmy sobie na zasadnicze pytanie:
po co umieszczac link w podpisie do pustej karty uzytkownika w serwisie allegro ?...
strasznie duzy link rozprasza tylko uwage potencjalnego odbiorcy zamieszczonych na forum tresci w poszczegolnych watkach
Czepiacie się:
a) linków do aukcji w podpisach
b) nadwyraz widocznego linka do aukcji w podpisie Takero?
Bo jeśli a) to możemy rozmawiać. Jeśli b) to nie widzę sensu rozmowy. Co najwyżej możecie zgłosić sprawę do administratora, bo tylko on ma władzę nad moderatorami. Kwestie moralności itd niech każdy zachowa dla siebie - chcecie zmieniać świat, zacznijcie od siebie.
dj_zibi, pisalem tylko odnosnie zrobienia niespodzianki na masce samochodu sasiada. i tu raczej nie trzeba dorabiac teorii bo jest to zabronione, moze nie ma w kodeksie tego wyszczegolnionego ale to lapie sie pod np wandalizm, niszczenie mienia itp itd. w sumie to nawet jest paragraf o zalatwianiu potrzeb w miejscach publuicznych:))
co do podpisow - po prostu mi osobiscie jest to obojetne - i tak zazwyczaj na nie nie zwracam uwagi nawet jak sa wielkie i kolorowe...:))
ale nie mowie tez ze jest to fajne i jak na samym poczatku wspomialem - temat fo dyskusji...:)
Porównywanie wypróżniania się na samochód sąsiada do pogrubiania w opisie jest imo głupie i dobitnie świadczy o poziomie osoby która taki pogląd wyraziła.
Po to jest możliwość pogrubiania, podkreślania , kolorowania itd aby z niej korzystać,
to tak jakby wkurzać się ze sąsiad kupił sobie pomarańczowy samochód i wrzucił na niego baner - jeśli się tak tego sąsiada czepneliście.
Jeśli chodzi o ilość zajmowanego miejsca - mój opis nie zajmuje wcale więcej od opisu Zibiego, Kudłatego czy brencika... Linków dawać nie można ? Więc o co chodzi tak naprawdę ?
To osobista sprawa co ktoś ma w opisie i o ile się nie mylę żyjemy w wolnym kraju, więc mogę co tylko chce abym zmieścił się w 256znakach , a to że komuś się to nie podoba to już nie mój problem, pomyślałem sobie że miło będzie zrobić grzeczność ludziom których może to razić czy też w jakikolwiek sposób przeszkadza , ale już widzę że zrobiłem błąd.
Nie czuję się winny - nikogo on nie obraża, link nie jest odnośnikiem to jakieś strony z wulgarnym przekazem lecz łączem do serwisu aukcyjnego co chyba każdy widzi.
Mój podpis - moja decyzja, nie będę dostosowywał się do opinii innych ludzi ,szczególnie gdy nie mam sobie nic do zarzucenia, tym bardziej że zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasować.
brencik, jak coś ci nie pasuje w moim stylu moderowania to pisz do Q - niech mi zdejmie moderke, mnie to nie rusza - piszesz jakieś pierdoły o liczbie moich postów. Co to cię w ogóle interesuje ? Jakiś kompleks niższości masz , szukasz dowartościowania na forum ? Jeśli tak to są na to lepsze metody - AA np, tam cię podniosą na duchu.
Może zamiast gadać głupoty spojrzałbyś nie w ich ilość, a w treść, przytłączająca większość moich postów jest pomocą skierowaną w stronę innych - tych mniej zaawansowanych, mimo małej ilości wolnego czasu - uczelnia, przyjaciele, pasje, staram się tu być jak najczęściej, nie po to żeby nabijać liczniki bo to absurdalne. Spójrz teraz na swoje posty i przemyśl to - zanim zaczniesz czepiać się i oceniać innych spójrz wpierw na siebie.
A tak nawiasem mówiąc to akurat twój podpis jest obraźliwy - przynajmniej dla mnie, ale sądzę że nie tylko - człowieka mieszkającego w Warszawie i prędzej Ty powinieneś go zmienić niż ja swój.
To taki małomiasteczkowy slogan-stereotyp obrazujący zazdrość osoby która mieszka w miejscu którego nie widzi ani zumi ,ani mapa.szukacz.pl , inaczej nazwać się tego nie da.
w takim razie jak walnę sobie jakiś głupi podpis jeszcze większą czcionką to tez będzie OK?
@takero, może i treść byłaby do przeżycia (pisze to po twoim wywodzie na temat wolności słowa) ale forma w jakiej to robisz jest najdelikatniej mówiąc nieodpowiednia.
przeglądając strony siła rzeczy wzrok zatrzymuje sie na twoich podpisach (pewnie doskonale o tym wiesz)
Uważam ze treść i forma podpisu także powinny podlegać pewnym restrykcjom.
To trochę dziwne, czepiamy sie treści posta, że jest głupia, że obrażą ale już treść podpisu cokolwiek wyraża jest OK.
Nie będę ukrywał że irytuje mnie ten duży podpis, mały jeszcze ujdzie.
Na dodatek w 99% tematów które odwiedzam są wpisy takero w większości można by połowę tych postów usunąć i temat nic by nie stracił.
Nie chce być złośliwy ale odnoszę wrażenie że ważna jest ilość a nie jakość.
Proponuje takie rozwiązanie:
Niech kazdy wstawi sobie w podpisie oczojebny napis pisany wielkimi bukwami i wszyscy beda równi :mrgreen: Każdy bedzie wkurzał kazdego az w końcu powoli wszyscy zmiękną i zaczna ustawić normalne podpisy
...i mówie całkiem serio :razz:
Z tego co mi sie przypomina to chyba umberto zaczął pierwszy jeśli chodzi o tego typu podpisy potem dołączył takero w woli zniechecenia kolegi. Umberto odpuścił, takero dalej twardo trzyma sie swego :mrgreen: Oczywiscie mogę sie mylić ale raczej mi sie to nie zdarza;p
ŁukaszN, tak się składa że masz wiecej miejsca zajmujący , dużo bardziej kolorowy i oczojebny podpis ode mnie :lol:
[ Dodano: 2008-04-11, 18:18 ]
Niestety - moje aukcje na allegro się zakończyły więc temat stracił na aktualności :(
Tak na przyszłość - jakby komuś nie podobał się mój podpis, moje zbędne posty itd to takie uwagi prosze kierować wprost do Q, nie widzę sensu w zakładaniu takich tematów.
Ten wpis:
Porównywanie wypróżniania się na samochód sąsiada do pogrubiania w opisie jest imo głupie i dobitnie świadczy o poziomie osoby która taki pogląd wyraziła.
Po to jest możliwość pogrubiania, podkreślania , kolorowania itd aby z niej korzystać,
to tak jakby wkurzać się ze sąsiad kupił sobie pomarańczowy samochód i wrzucił na niego baner - jeśli się tak tego sąsiada czepneliście.
Jeśli chodzi o ilość zajmowanego miejsca - mój opis nie zajmuje wcale więcej od opisu Zibiego, Kudłatego czy brencika... Linków dawać nie można ? Więc o co chodzi tak naprawdę ?
To osobista sprawa co ktoś ma w opisie i o ile się nie mylę żyjemy w wolnym kraju, więc mogę co tylko chce abym zmieścił się w 256znakach , a to że komuś się to nie podoba to już nie mój problem, pomyślałem sobie że miło będzie zrobić grzeczność ludziom których może to razić czy też w jakikolwiek sposób przeszkadza , ale już widzę że zrobiłem błąd.
Nie czuję się winny - nikogo on nie obraża, link nie jest odnośnikiem to jakieś strony z wulgarnym przekazem lecz łączem do serwisu aukcyjnego co chyba każdy widzi.
Mój podpis - moja decyzja, nie będę dostosowywał się do opinii innych ludzi ,szczególnie gdy nie mam sobie nic do zarzucenia, tym bardziej że zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie będzie pasować.
Jest nadal jak najbardziej aktualny, tak wygląda moje zdanie na ten temat. Komuś to nie pasuje - trudno, musi z tym żyć :)
Primo: Ograniczych odgórnie rozmiar czcionki do np. 12stki (ktoś wpisze 20, a i tak pojawi się najwyżej 12)
Secundo: Ze względu na brak działu Giełda, tudzież podobnego, zezwolić na reklamowanie się w podpisach (wraz z linkiem), oczywiście w granicach takich jak w punkticie priomo :)
Skomentuj