Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

telefony LG shit jakich mało

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

telefony LG shit jakich mało

Ojciec w w grudniu 2007 kupił w salonie orange nowiutki tel LG.
    Używał tylko do dzwonienia. W marcu zgłosił do serwisu bo bateria trzymała 1 dzień (bez dzwonienia). Poprosił mnie żebym wyjął sim kartę bo on sie boi , ze coś popsuje. Zdejmuje klapkę a tam 5 śrubek odkręconyc. Podejrzewam , że to samoistne odkręcenie np. od wibracji. Plomby w postacie nalepek nie naruszone.
    Zaniósł do serwisu. Po 3 tyg czekania. Gwarancje anulowano z powodu nie autoryzowanej ingerencji. Co mnie zdziwiło - BRAK PLOMB GWARANCYJNYCH.

NIE POLECAM ORANGE I TELFONÓW LG

jeszcze nie widziałem żeby w telefonie się same śrubki poodkręcały.
    Zamieszczone przez aryan
    Poprosił mnie żebym wyjął sim kartę bo on sie boi
    wczesniej próbował ją odkręcić ale coś nie szło ?

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      jeszcze nie widziałem żeby w telefonie się same śrubki poodkręcały.
      Zamieszczone przez aryan
      Poprosił mnie żebym wyjął sim kartę bo on sie boi
      wczesniej próbował ją odkręcić ale coś nie szło ?
      jak były słabo dokręcone to pod wpływem drgań mogło dojść do odkrecenia.

Skomentuj

aryan, o jakim LG mówisz?

Skomentuj

KG cos tam cos tam, w miare nowy model

Skomentuj

KE970?

[ Dodano: 2008-04-10, 20:41 ]
            Taki co można się w nim przeglądać, z tyłu alu drapane, obudowa wysuwana?

Skomentuj

Pewnie chodzi o LG shine kolega sprzedał go bardzo szybko bateria trzymala 1 dzień jak sie bawił to nawet pół dnia ! A w słońcu na zewnątrz to nic się nie dało zobaczyć na tym gów...

Skomentuj

Haha, jeśli mówimy o shine to ja go właśnie mam :) i co Wam powiem... bateria trzyma 2/3 dni podczas normalnego używania. W słońcu nic nie widać. Sprawa śrubek - są wpuszczone około 1mm wgłąd, a od góry przytrzymuje je obudowa - aryan, nie ma szans, żeby się mocno odkręciły. Pozatym widoczne są 4, a nie 5 śrubek :)

W sumie telefon ma w cholerę wad, ale mi się podoba :)

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                  W sumie telefon ma w cholerę wad, ale mi się podoba :)
                  czuje dokładnie to samo :)
                  mnie najbardziej wkurza że podczas ładowania i wrzucania plików przez USB nie można odbierać połączeń ani smsów... Do tego jest tylko jedna wtyczka do słuchawek, ładowarki i kabla USB i to potrafi wkurzyć.

Skomentuj

U mnie w K800i przy takim srednim uzytkowaniu bateria trzyma tydzien :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      Do tego jest tylko jedna wtyczka do słuchawek, ładowarki i kabla USB i to potrafi wkurzyć.
                      dlatego właśnie kupiłem nowa nokię - tam problem rozwiązano idealnie - jack 3,5 mm.
                      A jeszcze lepszy (wręcz idealny) pod względem złączy jest plusfon: standard 3.5mm i standard miniUSB do zasilania i danych.
                      A poza tym to przy dzisiejszych multimedialnościach i wyświetlaczach ciężko oczekiwać dużego czasu pracy
                      raffal81, gratuluje telefonu/baterii/stylu użytkowania. Nie znam nikogo kto by z takim fonem osiągał takie czasy :-)

Skomentuj

Mój W950i trzyma ponad tydzień przy minimalnym uzytkowaniu. Przy normalnym, bateria trzyma 3-6dni (zależnie od rozmów). Przy multimediach od 8h do 3dni.
                        Nokii juz od dawna nie trawię (możliwe ze te dzisiejsze najnowsze modele są bdb, ale pozostał wielki niesmak po modelach które miałem i się nonstop sypały).
                        Co do złącz - to wtyczka mojej ladowarki jest jako przejściówką, tak więc mogę i łądować i podpiąć do kompa lub słuchawki, zreszta ładowanie z portu USB tez jest mozliwe.
                        Co do LG - niewiem nigdy nie miałem, choć stylistycznie są ładne.

Skomentuj

ja media port (bo chyba tak to SE nazywa) nie będę wspominał najlepiej. nie ma to jak zwykłe złącze 3.5 mm. wpinasz zestaw słuchawkowy i gadasz, wpinasz same słuchawki i domyślnie działa ci mic w telefonie, SE pod tym względem to zacofanie. Co ja sie nakombinowałem żeby podłączyć SE do instalacji CA w celu prowazdenia rozmów...

Skomentuj

ditomek, hmm a co w tym, że tak powiem trudnego? Jeśli masz w radyjku wejście aux to nie widzę żadnego.

Skomentuj

nie chodzi o instalacje CA.
                              problem polega w mediaporcie SE.
                              żeby SE wysyłał sygnał na słuchawki zwierasz z masą odpowiedni pin.
                              Tryb słuchawkowy z kolei odłącza mikrofon w telefonie i jeśli chcesz prowadzić rozmowę konieczne staje sie użycie zewnętrznego.
                              W nokii jeśli podłączysz zwykłe słuchawki telefon to wykrywa i sam proponuje użycie mikrofonu w słuchawce

Skomentuj

Wiecie to zalezy kto ile uzywa telefon, ja napisalem ze w moich rekach trzyma tydzien wiec dla mnie jest super :) wiadomo jak ktos siedzi na telefonie godzinami to bedzie 3 dni trzymal a nie 7 to wszystko zalezy ile czasu i do czego sie uzywa

Skomentuj

dokładnie, wszystko zależy od użytownika. To jak się sformatowało, jak sie ładuje i ile, jaki sie ma poziom zasięgu i co sie telefonem robi Jak nie mialem panny to tel mi trzymał tydzien, teraz co dwa dni musze ładowac (N6210c)

Co do LG to shina miałem, i to byl jeden z tych telefonów które były u mnie najkrócej :P

Skomentuj

Zamieszczone przez GRZESIO
                                    Nokii juz od dawna nie trawię (możliwe ze te dzisiejsze najnowsze modele są bdb, ale pozostał wielki niesmak po modelach które miałem i się nonstop sypały).
                                    A co to za modele były :> ??

Ja uznaje tylko Nokie! Moze niektórym wyda sie to nieco dziwne (albo nawet nieco bardziej niz tylko "nieco" ) Ale te telefony podobaja mi sie pod kazdym wzgledem

Skomentuj

ŁukaszN, Święte słowa, amen.

Skomentuj

i w tym momencie mógłbym pokusić sie o kilka zdań na temat brzmienia mojego nowego telefonu Noki
                                        Krótko: im drożej tym gorzej.

Swoja drogą to w necie ciężko jest znaleźć opinie na temat sekcji mp3 wbudowanej w słuchawkę.
                                        Wiem ze wymagający użytkownicy zaraz napiszą Ipod, kreatiw itp.
                                        Ale nie o to chodzi w multimedialnej słuchawce żeby nosić osobny mp3.

Moze warto by przykleić wątek o ocenie jakości sekcji audio w naszych komórkach?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X