K750i - bije pod względem audio większośc odtwarzaczy mp3 na rynku... oczywiscie przy dobrych słuchawkach.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
telefony LG shit jakich mało
Collapse
X
-
brencik, mam ten telefon (oprócz kilku innych odtwarzaczy mp3), naprawdę chciałbym napisać to samo ale w moim przypadku o ile poprawnie brzmi na słuchawkach to podłączony do dużego zestawu 2.1 sieje sopranami jak dziki. Choć w porównaniu z moją nowa Nokia jest rzeczywiście lepszy.
W ogóle zauważyłem ze dużo odtwarzaczy jakie mam/miałem do czynienia tak właśnie sie zachowuje. Na słuchawkach jeszcze dają rade ale podłączone do stereo wymiękają.
żeby była jasność: żadnych korektorów, loudnesów i innych osyfiaczy dźwięku
Skomentuj
-
jedyna dobrze grajaca nokia to n91. SE moze i graja ciut lepiej od pozostalych nokii, ale i tak wg mnie nie na tyle dobrze, zeby mozna takie sluchanie nazwac przyjemnoscia... zreszta sprawa odtwarzacza jest podobna jak aparatu - i to, i to jest bardzo kiepskie w porownaniu do urzadzen do tego przeznaczonych. zreszta z wygoda ma niewiele wspolnego uzywanie telefonu jako odtwarzacza mp3...Wiem ze wymagający użytkownicy zaraz napiszą Ipod, kreatiw itp.
co do telefonow to uznaje od jakiegos czasu z popularnych tylko nokie - jakosc rozmow po prostu najlepsza, jak na stacjonarnym telefonie, a to jest imho najwazniejsze w telefonie... w kazdym SE, jaki mialem w rekach sluchawka byla kiepska. z samsungami tyle do czynienia nie mialem, ale z tego co slysze to wiele osob na jaksoc rozmow narzeka - zreszta ich mikrofony do dobrych tez nie naleza - ci ktorzy do mnie dzwonia z samsungow sa znacznie gorzej slyszalni niz z jakiegokolwiek innego telefonu. dobrze pod wzghledem rozmow wypada tez iphone - mikrofon pierwsza klasa.
Skomentuj
-
iriver T30 to akurat szrot :). Gdybys wzial E10 albo IFP to juz bys mial jak na tacy roznice. Zalezy tez jakie masz sluchawki :)szczególnie, że słuchamy mp3 ...
Skomentuj
-
Caleb, jeśli dla Ciebie T30 to szrot to spoko, pokaż mi w tej cenie coś co gra lepiejO słuchawki się nie martw tutaj nie mam problemów. A o mp3 chodzi, że jednak większość kawałków ściągasz z sieci właśnie już w takiej kompresji i nic z nimi nie zrobisz. Poza tym są to sprzęty do słuchania przenośnego czyli w warunkach nie sprzyjających super jakości.
Skomentuj
-
jeszcze nie slyszalem lepszego dzwieku od tego z motki a1000, mam ja od 2,5 roku i nie mam najmniejszego zamiaru sie z nia rozstac :) dziwiek z glosnikow (stereo) jest o niebo lepszy od tych drozszych (do 100zl) pierdziawek komputerowych, do tego calkiem sporo basu :) w telefonie nie ma silniczka do wibracji, a za sama wibracje robia glosniki ktore daja jakies 20Hz :) z oryginalnych sluchawek tez wydobywa sie calkiem przyjemny dzwiek, i tez nie slyszalem jeszcze lepszej jakosci z mp3 z telefonu :) jednym slowem POLECAM :!:
Skomentuj
-
Caleb, jeśli dla Ciebie T30 to szrot to spoko, pokaż mi w tej cenie coś co gra lepiejO słuchawki się nie martw tutaj nie mam problemów.A o mp3 chodzi, że jednak większość kawałków ściągasz z sieci właśnie już w takiej kompresji i nic z nimi nie zrobisz.Poza tym są to sprzęty do słuchania przenośnego czyli w warunkach nie sprzyjających super jakości.
Skomentuj
-
ciekawa dyskusja sie nam tu robi :-)
ocenianie brzmienia telefonu na podstawie wbudowanych głosników (na wielu grupach sie tak robi) to objaw lamerstwa ostatecznego :-)
jakieś 4 lata temu kupiłem sobie odtwarzacz HAMA na karty SD.
od tego momentu odtwarzacz był reanimowany wielokrotnie.
Dzisiaj już nie przypomniana tego odtwarzacz sprzed 4 lat.
W zasadzie pozwala tylko na odtwarzanie mp3: głośniej, cisze, poprzedni, następny, pauza :-)
przez ostatni czas wszystkie playery jakie mam porównuje tylko do niego.
Najbliżej był creative zen stone.
Z telefonów jak pisałem najlepiej K750 (cały czas jestem ciekaw jak wymienić kodek w tym fonie, czy można prosić choć kilka zdań).
Najgorzej obecna nokia serii N.
I nie skupiam sie na różnicach brzmienia powodowanych kodekiem,
Jest duża różnica w zejściu, jakości basu, jego szybkości, tak samo z górą, istna plaża.
W nowej Nokii basu po prostu nie ma.
Ten sam kawałek odsłuchiwany na tych samych słuchawkach (tu akurat w szranki staną go gear serii 2 philipsa) w nokii jest pozbawiony basu, tego najniższego.
Oczywiście bez korektorów, dupereli.
Jak dotąd mogę z czystym sumieniem polecać tylko zen stone'a (bez wyświetlacza).
Co Ciekawe całkiem znośną jakość dźwięku dawała nokia 6300, i minimalnie lepiej w przypadku 3110c
Oba te telefony grają dużo lepiej od mojej N82 :sad:
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ditomekocenianie brzmienia telefonu na podstawie wbudowanych głosników (na wielu grupach sie tak robi) to objaw lamerstwa ostatecznego :-)
Skomentuj
-
bo to pierdziawki, nie oferują nic poza pierdzeniem :-)
Ich główna rola to system głośnomówiący wbudowany w słuchawkę. Dopiero po jakimś czasie jakiś nawiedzony marketingowiec dostrzegł w nich ten 'potencjał".
to tak jak opisywać właściwości trakcyjne samochodu w ruchu miejskim a wiadomo ze od tego jest tor.
Skomentuj
-
UR-40, KSC-75, Ep-630 dla mnie nie ma w ogóle porównania.a niby dla czego? ja o wiele czesciej slucham wlasnie z glosnikow niz ze sluchawek, np codziennie robie 5km z pieskiem a telefon gra w kieszeni caly czas :smile:
chociaz mi tez sie zdarza uzywac glosnika, ale tylko w towarzystwie w piatek, w pozniejszych godzinach nocnych... :Pbo to pierdziawki, nie oferują nic poza pierdzeniem :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez CalebCytat:
a niby dla czego? ja o wiele czesciej slucham wlasnie z glosnikow niz ze sluchawek, np codziennie robie 5km z pieskiem a telefon gra w kieszeni caly czas :smile:
imo troche wiocha :P
chociaz mi tez sie zdarza uzywac glosnika, ale tylko w towarzystwie w piatek, w pozniejszych godzinach nocnych... :P
Skomentuj
Skomentuj