Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prawo jazdy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    lub dowod osobisty :P
    z tym że mówimy o alternatywach dla prawka gdy nie ma się 18 :P

Skomentuj

Czyli się zgadzamy:) Fakt robienie A1 w wieku 17 lat to... . Ale mniejsza niż zrobienie za rok A i kupienie litra jak ktoś nie umie na tym sie utrzymać:]

PS śmieszne jest to jak zwalniam przed przejazdami kolejowymi czy puszczam na przejściu ludzi a napalone łebasy skuterkami mnie wyprzedzają.

Skomentuj

Witam może się wypowie urzędnik pracujący w Referacie Praw Jazdy na kurs na kategorię
        AB można zapisać się 3 miesiące przed skończeniem 18 lat lecz żeby podejść do egzaminu trzeba być pełnoletnim. Kat A1 motocykl do 125cm moc bodajże 11 lub 12 kilowatów, B1 trój lub czterokołowy pojazd o masie całkowitej nie przekraczającej 550 kilogramów, obydwa od 16 lat-pozdrawiam. :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
          kolejki są bardzo długie i zapomnij żeby w 60 dni mieć prawko
          26 stycznia zaczynalem kurs a 28 marca mialem egzamin:P zdalem i juz jezdze podstawa to word np w olsztynmie czeka sie na egzamin ok 3-4 tygodni a juz w toruniu czy grudziadzu az 2 miechy.
          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

hehe moj brat w Gdasku czekal 2miesiace po zdaniu testow na egzamin z jazdy :lol:

a mi koles powiedzial ze za szybko chce miec prawko jak niecaly tydzien po urodzinach podszedlem do egzamu :P no i udupil, ale nastepny gosciu juz totalnie wyluzowany i git

Skomentuj

B1 - można jezdzić quadem po ulicach lub innymi tego typu pojazdami (kit-cary itp :twisted: ), od 16 lat przydatne, potem nie trzeba chodzić na wykłady kat. B i wystarczy wyjeździć 20 a nie 30 godzin Lką - sprawdzone, dziewczyna teraz robi :)

Skomentuj

Dobra dzienkuje wszystkim za odp ale musze sprostowac...

Sory ze mnie nie było kilka dni....

Ja katre na 50ccm dostałem za free [po uczciwym zdniu teorektyki i praktyki :wink: ]

Czyli jeszcze troche trzeba bedzie czcić Hard Rockowy :mrgreen: sprzet o satanistycznej nazwie "ROMET" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: którego wyprzedza dobra kolarzówka :lol: .... a potem A! :wink:

Skomentuj

Kiedys bylo cos takiego jak pamietam ze mozna bylo robic prawojazdy w wieku 17 lat ale przez ten rok mozna bylo jezdzic z osoba pelnoletnia czy cos takiego cos tam bylo ale juz nie pamietam :) jak zaczynalem robic prawojazdy to o czyms takim mowili )) ja tam zrobilem jak mialem 18 lat i nie bylo problemu ;] placilem wtedy za kategorie B uwaga 400zl :))) teraz jak widze ceny to doslownie az mi slabo :) 1200zl uuuuu strasznie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                    Kiedys bylo cos takiego jak pamietam ze mozna bylo robic prawojazdy w wieku 17 lat ale przez ten rok mozna bylo jezdzic z osoba pelnoletnia czy cos takiego cos tam bylo ale juz nie pamietam :) jak zaczynalem robic prawojazdy to o czyms takim mowili )) ja tam zrobilem jak mialem 18 lat i nie bylo problemu ;] placilem wtedy za kategorie B uwaga 400zl :) )) teraz jak widze ceny to doslownie az mi slabo :) 1200zl uuuuu strasznie :)
                    właśnie,
                    Zamieszczone przez raffal81
                    bylo
                    :wink:

Skomentuj

a ja podzielę się świetnym pomysłem, do dziś żałuję że tego nie zrobiłem jak byłem nastolatkiem
                      Masz przykładowo 16 lat, prawka nie możesz mieć ale karte motorowerową tak - kupujesz za 50-100 zł starego rupiecia. Ubezpieczasz go na siebie za ok 100 zł i wrzucasz go do piwnicy. Efekt jest taki, że w momencie gdy odbierasz prawko jazdy, załóżmy w wieku 20 lat, to maż już 20% zniżki przy założeniu 5%/rok.
                      Może teraz to brzmi niezachęcająco... ale naprawdę warto, pamiętam że mój pierwszy samochód miał pojemność 1,4 i OC wyszło mi 1271 zł ...

Skomentuj

U mnie kurs prawa jazdy kosztuje 1400zł, ale i tak trzeba iść.

Skomentuj

Zamieszczone przez scut
                          Masz przykładowo 16 lat, prawka nie możesz mieć ale karte motorowerową tak - kupujesz za 50-100 zł starego rupiecia. Ubezpieczasz go na siebie za ok 100 zł i wrzucasz go do piwnicy.
                          mówisz oczywiście o aucie bo na motorowery już nie ma zniżek.

Zamieszczone przez zguba
                          U mnie kurs prawa jazdy kosztuje 1400zł, ale i tak trzeba iść.
                          u mnie na B 1200zł. Mnie kręci iść na C+E ale ponad 4kPLN :neutral:

Skomentuj

scut, to jest stary sprawdzony pomysl ale juz dawno nie aktualny - koledzy tak sobie znizki robili
                            krzyhoo9, zrobisz B to zarobisz na C :P

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
                              mówisz oczywiście o aucie bo na motorowery już nie ma zniżek.
                              Trochę mi się wierzyć w to nie chce, albo przynajmniej starych zniżek nikt nie rusza.
                              Zamieszczone przez Pawel S.
                              scut, to jest stary sprawdzony pomysl ale juz dawno nie aktualny - koledzy tak sobie znizki robili (...)
                              To znowu działa, przynajmniej w przypadku PZU. Przy pierwszej polisie samochodowej na siebie (grudzień 2007) skuter się zwrócił :grin: Działa od czerwca 2007r. Czy nadal - nie wiem. Przy czym OC za motorower to było w moim rejonie gdzieś 25zł/rok na 60%. BTW podobna akcja była z przyczepami :wink:

Skomentuj

krzyhoo9, zrobisz B to zarobisz na C :P
                                B już jest od ponad roku :razz: ale nie widzę na tym zarobku

Skomentuj

krzyhoo9, moze zle patrzysz :razz:

Skomentuj

krzyhoo9, jak tylko prawko zrobilem to myslalem o pracy jako przedstawiciel handlowy... pojezdzisz sobie i w dodatku beda ci placic za to :P

Skomentuj

Czaruję...
                                    X