Zamieszczone przez Pawel S.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Prawo jazdy
Collapse
X
-
Czyli się zgadzamy:) Fakt robienie A1 w wieku 17 lat to... . Ale mniejsza niż zrobienie za rok A i kupienie litra jak ktoś nie umie na tym sie utrzymać:]
PS śmieszne jest to jak zwalniam przed przejazdami kolejowymi czy puszczam na przejściu ludzi a napalone łebasy skuterkami mnie wyprzedzają.
Skomentuj
-
Witam może się wypowie urzędnik pracujący w Referacie Praw Jazdy na kurs na kategorię
AB można zapisać się 3 miesiące przed skończeniem 18 lat lecz żeby podejść do egzaminu trzeba być pełnoletnim. Kat A1 motocykl do 125cm moc bodajże 11 lub 12 kilowatów, B1 trój lub czterokołowy pojazd o masie całkowitej nie przekraczającej 550 kilogramów, obydwa od 16 lat-pozdrawiam. :smile:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzyhoo9kolejki są bardzo długie i zapomnij żeby w 60 dni mieć prawkopodstawa to word np w olsztynmie czeka sie na egzamin ok 3-4 tygodni a juz w toruniu czy grudziadzu az 2 miechy.
Pozdrawiam!!!
Skomentuj
-
Dobra dzienkuje wszystkim za odp ale musze sprostowac...
Sory ze mnie nie było kilka dni....
Ja katre na 50ccm dostałem za free [po uczciwym zdniu teorektyki i praktyki :wink: ]
Czyli jeszcze troche trzeba bedzie czcić Hard Rockowy :mrgreen: sprzet o satanistycznej nazwie "ROMET" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: którego wyprzedza dobra kolarzówka :lol: .... a potem A! :wink:
Skomentuj
-
Kiedys bylo cos takiego jak pamietam ze mozna bylo robic prawojazdy w wieku 17 lat ale przez ten rok mozna bylo jezdzic z osoba pelnoletnia czy cos takiego cos tam bylo ale juz nie pamietam :) jak zaczynalem robic prawojazdy to o czyms takim mowili)) ja tam zrobilem jak mialem 18 lat i nie bylo problemu ;] placilem wtedy za kategorie B uwaga 400zl :))) teraz jak widze ceny to doslownie az mi slabo :) 1200zl uuuuu strasznie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raffal81Kiedys bylo cos takiego jak pamietam ze mozna bylo robic prawojazdy w wieku 17 lat ale przez ten rok mozna bylo jezdzic z osoba pelnoletnia czy cos takiego cos tam bylo ale juz nie pamietam :) jak zaczynalem robic prawojazdy to o czyms takim mowili)) ja tam zrobilem jak mialem 18 lat i nie bylo problemu ;] placilem wtedy za kategorie B uwaga 400zl :) )) teraz jak widze ceny to doslownie az mi slabo :) 1200zl uuuuu strasznie :)
Zamieszczone przez raffal81bylo
Skomentuj
-
a ja podzielę się świetnym pomysłem, do dziś żałuję że tego nie zrobiłem jak byłem nastolatkiem
Masz przykładowo 16 lat, prawka nie możesz mieć ale karte motorowerową tak - kupujesz za 50-100 zł starego rupiecia. Ubezpieczasz go na siebie za ok 100 zł i wrzucasz go do piwnicy. Efekt jest taki, że w momencie gdy odbierasz prawko jazdy, załóżmy w wieku 20 lat, to maż już 20% zniżki przy założeniu 5%/rok.
Może teraz to brzmi niezachęcająco... ale naprawdę warto, pamiętam że mój pierwszy samochód miał pojemność 1,4 i OC wyszło mi 1271 zł ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scutMasz przykładowo 16 lat, prawka nie możesz mieć ale karte motorowerową tak - kupujesz za 50-100 zł starego rupiecia. Ubezpieczasz go na siebie za ok 100 zł i wrzucasz go do piwnicy.
Zamieszczone przez zgubaU mnie kurs prawa jazdy kosztuje 1400zł, ale i tak trzeba iść.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krzyhoo9mówisz oczywiście o aucie bo na motorowery już nie ma zniżek.
Zamieszczone przez Pawel S.scut, to jest stary sprawdzony pomysl ale juz dawno nie aktualny - koledzy tak sobie znizki robili(...)
Skomentuj
Skomentuj