Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w dobraniu karty graficznej do PC-ta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o pomoc w dobraniu karty graficznej do PC-ta

No właśnie,jestem laikiem,za technologią nie nadążam.I mam dylemat.Otóż w ramach remontowych szykuję sobie nowy pokój w którym chcę "ukryć" kompa (wnęka na tv w ścianie) i zrezygnować z tradycyjnego monitora,tą funkcję ma przejąć telewizor.Obecnie roboczo podpiąłem owy telewizor najnormalniej przez kabel jak do monitora ale ponoć nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie.Ponoć są karty graficzne pozwalające na lepsze połączenie tych urządzeń.
    Pytanie,czego szukać,czym się kierować.TV ma hdmi,gier nie na widzę,ot czasami jakiś filmik i tyle.Ewentualnie jakieś bajki z kompa dla łobuzów.Czym się kierować?

niejestem pewien czy o to chodzi ale prawdopodobnie potrzebujesz karty z wyjsciem DVI

Skomentuj

to juz lepiej z wyjsciem hdmi wtedy nejlepszy przekaza TV<=>komp za pomoca hdmi
      i do ilu ta karta ma byc?
      http://allegro.pl/item362487496_gain...silent_fx.html
      Do gier owszem slaba:P, ale ma hdmi, pasywna no i spokojnie HDtv pociagnie:)
      jesli ma byc taniej
      http://allegro.pl/item361963526_sapp...nowa_wawa.html ale jeszcze slabsza od poprzedniej
      jednym slowem szukaj czegos z hdmi+pasywne chlodzenie do salonu jak znalazl

Skomentuj

Czyli istnieją karty z hdmi,no cóż,pojęcia nie miałem...
        Początkowo sugerowałem się złączem dvi,tak jak Pawel S. podpowiada.
        Ale,Panowie,zapomniałem chyba najważniejsze,mam stary sprzęt,starą płytę z agp x chyba 8,da się takie nowe cudo zarzucić?Bo wymiany kompa nie planuję,jak dla mnie jest i tak za dobry.

Skomentuj

Ojj niewiem czy znajdziesz cokolwiek na AGP z wyjściem chociaż DVI...

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
            spokojnie. W moim gf5200 już jest a swoje latka ma. Z hdmi na agp to raczej zapomnij

Skomentuj

łączyłem swój tv z kompem przez hdmi i powiem Ci umbert'o, że słabo to wygląda. Najlepsze możliwe połączenia kompa z telewizorem to dsub (tradycyjny kabelek monitor-komputer. Pozdro

Skomentuj

łączyłem swój tv z kompem przez hdmi i powiem Ci umbert'o, że słabo to wygląda. Najlepsze możliwe połączenia kompa z telewizorem to dsub (tradycyjny kabelek monitor-komputer.
                Serio mówisz?Obecnie tak mam,ba,nawet z Kudłaczem rozdzielczość szlifowaliśmy.Nie powiem,do użytkowania windowsa jest bardzo oki,filmy też nie budzą zastrzeżeń.Czyżby była to jedyna rozsądna droga?
                Dodam tylko że docelowo ów tv będzie od miejsca siedzącego ok.2 metrów,klawiatura bezprzewodowa z trackbalem i raczej nie rozważam używania lornetki co by się w ikonkach rozpoznać.
                Czyli tak powoli delikatanie mówiąc jest to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie?

Skomentuj

http://allegro.pl/item367894034_asus...1_dx_10_1.html
                  agp z HDMI
                  Co do wypowiedzi jakoby owo polaczenie wypadalo slabo, daje se uciac ze ktos ustawil nienatywna rozdzielczosc ekranu i przezto byla kiszka, takie polaczenie daje obraz jak zyleta
                  Jeno kabel odpowiedni zakupic dobrze ekranowany.

Skomentuj

Podłączałem 42" LCD Full HD do komputera kablem DVI - HDMI. Po ustawieniu odpowiedniej rozdzielczości na komputerze (trzeba było się trochę pobawić, żeby natywną ustawić) obraz był doskonały.

Skomentuj

hdmi to dvi + fonia, teraz wszystkie grafy mają dvi więc jeśli to jedyne kryterium to możesz kupić cokolwiek.

Skomentuj

mam wiekowy komputer - podobniez jak ty umberto i z nowymi kartami ati na agp sa problemy ze sterownikami - jesli nie grasz to nie bedzie problemow, ale jesli grasz (i nie ma tu znaczenia czy w nowe czy stare tytuly, chociaz z doswiadczenia wiem, ze te starsze sa bardziej kaprysne) to taka z pozoru "lepsza" karta moze sie okazac bardzo problematyczna.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                          nie przeginaj ;] moje 7 letnie Ti4200 ma DVI :twisted:

pod AGP najbardziej oplacalne jest GF7600GS lub niewiele drozsze GT - 200-280zl
                          tylko niewiem czy sa wersje z HDMI :???:

Skomentuj

byle bylo z pamieciami DDR3, a nie DDR2 - to bardzo wazne - czesto 7600GS nie maja takowych, a 7300GT raczej tak i w takim przypadku lepiej brac ta druga opcje, ktora tylko z pozoru wydaje sie gorsza opcja (w koncu nizszy numerek).
                            moj poprzedni radek 9700pro tez mial DVI, wiec bez przesady

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                              http://allegro.pl/item367..._1_dx_10_1.html
                              agp z HDMI
                              No fakt,tylko obawiam się że nie wykorzystam jej nawet w 10% więc chyba nie ma sensu ładować takiej kwoty.
                              Zamieszczone przez takero
                              hdmi to dvi + fonia
                              Skoro tak to sprawa się bardzo upraszcza,nie ma co cudować i szukać Bóg wie czego.
                              Tak jak wspomniałem,w gry nie gram więc i wymagania mam skromne.
                              Przeglądając oferty znalazłem coś takiego np.
                              http://allegro.pl/item368517519_ati_...a_zobacz_.html
                              Wydaje mi się że jak na moje potrzeby jest wystarczająca a opcja VIVO bardzo przydatna.Co o tym sądzicie?

Skomentuj

VIVO zawsze sie moze przydac. mysle ze dobry wybor, chociaz jesli nie grasz to moze udaloby sie znalezc cos podobnego, ale z pasywnym chlodzeniem :).
                                nie wiem czy to prawda, ale gdzies mi sie obilo o uszy, ze czasem DVI dziala w trybie analogowym - klik. tylko nie wiem jak to odniesc do tych kart tutaj

Skomentuj

Caleb, no to żeś mnie zdołował :cry: Po prostu chyba się poddam,to co czytam na wiki...załamać się można :sad:

Skomentuj

Czaruję...
                                  X