Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio w samochodzie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co do radia, to temat jest ciężki, bo można je wyrwać w miarę szybko i nawet wyjący alarm może nie przeszkodzić. Jednak dobrze przykręcony sub i ukryty wzmak w połączeniu z dobrym alarmem powinny być bezpieczne. Patent z prądem jest dobry, choć niestety nielegalny. Do tego nieciekawie by było jakby coś nawaliło i zadziałałby na samego właściciela. Ze swojej strony proponuję czujnik mikrofalowy do alarmu. Wystarczy, że ktoś przystawi nos do szyby i alarm ostrzegawczo zawyje. Jestem obecnie na etapie montażu alarmu w moim wehikule i kombinuje jakby to najlepiej zabezpieczyć. Ewentualnie jak ktoś się czuje na siłach, to cichy alarm z radiopowiadomieniem i mozna dorwać samemu złodzieja, albo choćby zyskać trochę czasu i wezwać policję podczas gdy niczego nie świadomy złodziej będzie demontował sprzęt.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
      adzisz mi wyjac suba isobaric na 2xarn226
      znajomem ukradli ze starego malucha radio SAFARI - takie na 1 głosnik z gałka i przesuwana wskazówka, wybili szybe, wyciagneli radio- zobaczyli ze shit rzucili w krzaki obok.
      uzywana szyba kosztowała wiecej niz radio...

Skomentuj

UKA, o wezwaniu policji zapomnij bo złodziejowi nie zajmuje to 15 minut, tylko raczej sekundy - sam nieraz widziałem i muszę przyznać że w szoku byłem...

Skomentuj

najlepiej nie miec samochodu , zero strachu czy wyciagnal radio czy nie :P

Skomentuj

Albo zrobić sobie sterowanie na kierownicy, a radio dać do schowka czy pod siedzenie :) Sprawdzone autopicznie (jak sie odmienia autopsja?)

Skomentuj

UKA co do takiego skomlikowanego alarmu: Pomysł chyba najlepszy ale pod warunkiem ze jest to dobry alaram tz nie bedzie sie sam włączał jak przebiegnie obok pies czy ptak nawali na okno. Widziałem juz różne historie z alarmami i szczerze mówiąc jestem nastawiony do nich sceptycznie... Przykład: Moj znajomy ma alarm podłączony do centralnego zamka zostawił samochód na chodzie wyszedł z niego na chwile brame otworzyć wrócił a pilot sam zamknał samochód :). U mojego ojca w samochod sam potrafi sie otworzyć jak wczesniej zamkniemy go pilotem a nie normalnie kluczykiem.

takero gdzie widziałeś ? :twisted:

Skomentuj

Mój alarm potrafi sam odpalic silnik...ale najpierw go muszę zaprogramować. Mam nadzieję, że nie bedzie z nim problemów, bo kupiłem jeden z droższych jakie były dostępne. Co do fałszywych alarmów, to dużą rolę grają odpowiednio zamontowane i zestrojone czujniki. Ja mam ich az pięć i trochę pewnie z nimi powalczę.
                takero, tutaj wielkie znaczenie ma też sposób montazu sprzętu w samochodzie. Przykładowo można zamontowac głośniki w dzrzwiach w rten sposób, że aby je zdjąć trzeba będzie odkręcić najpierw cały boczek Największy problem będzie z radiem...może przykuć je jakimś łańcuchem do karoserii? :lol:

Skomentuj

Oto sposób w jaki można bardzo dobrze zabezpieczyc się przed złodziejem.
                  Ja u siebie miałem w ten sam sposób zamontowanego Pioneera.
                  http://www.focusklubpolska.pl/index....d=52&Itemid=53

Skomentuj

Teraz 3maj kciuki żeby żaden złodziej nie przeczytał tego artykułu

Skomentuj

I tak nic mu z tego nie przyjdzie bo panel zawsze można zdjąc.
                      A gdy mamy jeszcze zmieniarkę to samo radio można ukryc praktycznie wszędzie.

Skomentuj

Patent z radiem w podsufitce super :).
                        Najlepiej jednak nie kupować po prostu sprzętu kradzionego. Dobrze byłoby wprowadzić zakaz sprzedawania radia niekompletnego (np. na allegro) tz. sam panel lub radio bez panela jest to oczywiscie mało prawdopodobne ale może było by to jakieś wyjście z sytuacji.

Skomentuj

ZAP, jesteś nie na bieżąco z regulaminem allegro :)
                          Niestety nie bardzo da się zidentyfikować czy radio jest kradzione czy nie, możnaby prosić o pudełko albo paragon, ale mało kto je ma, mimo że jednak większość na allegro to radia nie kradzione.

Skomentuj

takero dlaczego jestem nie na bierząco ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Allegro
                              Przedmioty dopuszczone warunkowo:

Korpusy (tzw. tyły) radioodtwarzaczy samochodowych

Sprzedający musi posiadać dowód zakupu radioodtwarzacza

Podany w formie tekstowej numer seryjny/identyfikacyjny radioodtwarzacza

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item375225812_...a_zobacz_.html

http://www.allegro.pl/item371281510_sony_cdx_l580x.html

http://www.allegro.pl/item375784511_...z_panela_.html

http://www.allegro.pl/item374297575_...a_sprawny.html

http://www.allegro.pl/item378348887_...ez_panela.html

to pare aukcji radii bez panela. nie mówie ze sa kradzione ale nie jesteś w stanie jednoznacznie stwierdzić czy pochodzi z legalnego źródła czy z samochodu twojego sąsiada :>
                                Dopuszczone warunkowo ? Z powyższych auckji można wywnioskować że regulamin swoja droga a to co na aukcji swoja bo sprzedający jak widać nie wspominają o tym ze maja jakies papiery na to radio.

Skomentuj

Radio zostało wyciągnięte z sprowadzonego samochodu,
                                  W to jakoś nie wątpię :twisted:

Skomentuj

Prawda taka ze jest Zlodziej i Zlodziej, jeden ktory sie nie zna i nawet jak na wabia zostawisz radio SAFARI to CI ukradnie bo radio to radio, i jest zlodziej ktory spojzy na radio bez Panela i juz wie co to za model :)

Jeden ze sposobow jest ubezpieczenie samochodu na wypadek kradziezy audio. :)

Na pewno znaczenie maja tez rozne diody sygnalizujace ze jakis alarm owy znajduje sie w samochodzie :)

Co do ukrywania Radia pod zasielkami i innymi takimi to i wypadalo by pochowac glosniki :) bo tak troszke dziwnie wyglada kiedy ma sie jakies ladne glosniki a tu niby brak radia :)

Chociaz teraz juz moda na kradzierze (panele i Radia) jakos zmalala kiedys to bylo doslownie tak nagminne ze czlowiek ledwo nowe radio wsadzil wyszedl do sklepu i juz nie mial :)

Sam z checia dowiem sie o jakis zabezpieczeniach bo Radio to akurat mam dobre i nie chcial bym by mi je zabrano :)))) Panel w suficie calkiem fajna sprawa ale skoro My o tym wiemy Zlodziej juz o tym tez wie lepsze bedzie takie miejsce ktorego zodziej nie dostrzeze patrzac przez okno

AAAA a moze przyciemniane szyby wtedy to juz nic nie zobaczy :) ale z drugiej strony to wybije szybe z nadzieja ze cos znajdzie

Skomentuj

Czaruję...
                                    X