Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cześć co tam

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Każdy facet musi mieć jakieś zabawki
    A pewnie znacie to: czym sie różni facet od dziecka?
    Tym, że kupuje droższe zabawki :grin:

Skomentuj

Takie kolejki fajna sprawa ale można życie stracić budujac jedną diorame. Widziałem w muzeum techniki w Monachium taką makiete, miała łacznie z 10 m długości (wzdłuz dwóch ścian pomieszczenia) i z 1.5-2m szerokości. Pociągów było kilka, od starej ciuchci po nowoczesny super szybki (zasuwał jak głupi), sporo tuneli na róznych poziomach, pełno zwrotnic i zmian torów. Do tego przygasało siwatło i jak się robiła "noc" to zapalało sie oświetlenie prowizorycznego miasteczka i stacji kolejowej. Każdy pociag miał oswietlenie, do tego były w niektórych lokomotywkach bezprzewodowe kamerki i obraz był przekawywany na monitor na scianie. Wyglądało jak z prawdziwego pociagu.
      Do tego mnustwo mini samochodzików i ludzików. Cała diorama sterowana z PC'ta.

Jak ktoś bedzie w Monachium to polecam odwiedzic te muzeum, chociażby dla tych pociagów, chociaż atrakcji jest duzo wiecej, żeby zwiedzić całe trzeba pujśc tak 2-3 razy na cały dzień :) .

Skomentuj

LUKASZ a ja zuciłem modelarstwo redukcyjne [karton] dla diy audio

Skomentuj

mi teraz chodza po glowie kolumny ktore nigdy nie powstaly, w zwiazku z tym ze pokoik mam okolo 18 m kw chcialbym doprowadzic do konca monitorki

Skomentuj

panowie, sorki za offtopic ale znalazlem stare zdjecie mojego modelu...

kiepska jakosc bo plyta porysowana i tylko to zdjecie sie zgralo. model zrobilem chyba w 6 klasie podstawowki...

Skomentuj

Ja się kiedyś bawiłem w tuning modeli samochodów :mrgreen:. Fajna zabawa była, ale trochę pracochłonna (szlifowanie szpachli na małych powierzchniach)-katorga, no i to zarzuciłem.

Skomentuj

Czaruję...
              X