Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik klasy scana ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

:o Nie mówcie! Ja cały czas byłem przekonany, że one mają korektor fazy!!! Zresztą, tak pisze producent:
    http://monacor.pl/catalogue-product....=62&SubKtg=512

[ Dodano: 2008-06-19, 18:49 ]
    takero, czy to nie jest przypadkiem jakiś bajer? :mrgreen: Może to fotka jakiegoś "zamiennika" z Allegro? Miałem juz kilka Monacorów i żaden nie był tak niedokładnie wykonany...

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
      :o Nie mówcie! Ja cały czas byłem przekonany, że one mają korektor fazy!!! Zresztą, tak pisze producent:
      http://monacor.pl/catalog...g=62&SubKtg=512
      a ktoś powiedział że nie mają ? :)

Zamieszczone przez UKA
      takero, czy to nie jest przypadkiem jakiś bajer? :mrgreen: Może to fotka jakiegoś "zamiennika" z Allegro? Miałem juz kilka Monacorów i żaden nie był tak niedokładnie wykonany...
      nie, to głośnik prosto z monacora.

Skomentuj

Nie mógł by ktoś kto ma, albo miał i posiada fotki wrzucić tu na forum dla porównania ?

Skomentuj

Nic lepszego nie mam.
          http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...07d36c66f.html

Skomentuj

oka troszke go posluchalem pod prowizoryczna zwrotka wiec odczucia strikte wstepne

glosnik hmmm poprawny porownywalny z vifami taka nieco bardiej analityczna m18wh z mniejsza iloscia basu i nieco lepsza srednica dosc hmmm zimne brzmienia nieco chirurgiczne ogolnie gdyby nie wyglad wart tych pieniedzy

a co do porownania ze scanem hmmm albo osoba ktora tego porownania dokonala nie slyszala scana albo ja jestem swinka morska i nie mam sluchu :P (calkiem mozliwe)

Skomentuj

ktos juz gdzies pisal, ze za bardzo nie ma powtarzalnosci parametrow - ale seriami jest ok. przykladowo moj kep ma fs 43hz (wygrzany), a borysa mial zdaje sie 36hz. swoja droga moje egzemplarze tez nie grzesza wykonaniem, ale zadnego obcierania nie bylo i nie ma. moze te masowe, tansze zamowienia kepow to odpady? :P bo przyznaje, ze swoje tez kupilem nieco taniej niz normalnie detalicznie kosztuja... btw to lepiace na membranie to klej czy jakas impregnacja?

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                moze te masowe, tansze zamowienia kepow to odpady?
                te masowe tańsze zamówienia różnią się charakterem hurtowym , bo tak się składa że monacor lubi mieć różnicę między ceną sklepową ,detaliczną, a hurtową rzędu 50 i więcej %, szczególnie gdy wychodzi nowy model lub robią promocję na coś co nie schodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                  nie to żeby coś , ale pamiętam jak Tasior mi ciągle na gg pisał o czarnych plamkach na membranie, o głośnikach z powylewanym klejem na membranach no i o tym że tarły. Ktoś Mu wtedy odpisał żeby nie oddawał , tylko zostawił na noc na generatorze to się dotrą KEPy i że to absolutnie normalne
                  Dotrą się albo i przetrą ....... żaden głośnik nie ma prawa ocierać nawet jak szczelina cieńsza od włosa - jeśli trze to jest zwykły bubel !
                  "docieranie " głosników opisałem tu> http://forum.tuning.info.pl/viewtopi...861&highlight= przedostatni wpis

Zamieszczone przez ŁukaszN
                  no, no, no, ładne te kepy... Ciekawe jak z powtarzalnościa parametrów jest, tak samo jak z wykonaniem :> ?? Co jak co ale za tą cene mozna wymagac odrobine solidności.
                  po kilku latach dystrybucji produktów monacora moge stwierdzic że z jakością to bywają czasem poważne problemy w tej firmie a kep-y są powszechnie znane z tego że raz grają innym razem nie ot choćby temat na audiostereo .

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez XYS
                    albo ja jestem swinka morska i nie mam sluchu (calkiem mozliwe)
                    gdyby Ci lysinka zarosla to moze bym uwierzyl :P

Skomentuj

Mam zdjęcia od gościa który kupił na allegro po 219 zł KEP'y. Wyglądają tak:

Nie wiem jak dla Was, ale to jak niebo i ziemia. Jakieś buble dostaliśmy :cry:

Skomentuj

panowie - a moze by tak reklamacje zlozyc?

Skomentuj

Jeśli wykonanie zewnętrzne nijak ma się do jakości technicznej głośników, które dostaliśmy to ja nie będę zgłaszał reklamacji. Tylko niestety nie mam czym zrobić pomiarów, a chętnie bym sprawdził czy bardzo odstają od normy. Może, ktoś kto brał udział w zamówieniu i ma czym zrobić pomiary wrzuciłby wyniki na forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                            te masowe tańsze zamówienia różnią się charakterem hurtowym , bo tak się składa że monacor lubi mieć różnicę między ceną sklepową ,detaliczną, a hurtową rzędu 50 i więcej %, szczególnie gdy wychodzi nowy model lub robią promocję na coś co nie schodzi.
                            Czyli jest cień szansy na to że dostaliśmy buble.Ciekaw jestem swoich sztuk,jeszcze nie dotarły.Lepiej żeby były w miarę poprawne...

Skomentuj

IMo to nie cien szansy a bank buble:)

Skomentuj

mnie wkurza ze nie slyszalem poprawnie wykonanego kepa i nie mam porownania bo jak na razie glosnik albo idzie na poilke albo na sprzedarz albo zrobie jakies kolumienki i dam w prezencie

Skomentuj

umberto wszystkie sa takie jak takero pokazal... :/ zastanawiam sie tez nad reklamacja..

Skomentuj

Napisałem w tej sprawie e-mail do monacora i podesłałem te zdjęcia. Czekam na odpowiedź.
                                    Napisałem na adres skrzynki: post@monacor.pl, ale może warto byłoby także napisać do tej centrali, z której są nasze głośniki. Może jakiś numer paczki przewozowej, albo numer zamówienia. Coś na co można by było się powołać. Także tu moje pytanie na wcześniej moje wątpliwości oraz skąd są nasze głośniki, z centrali- Wrocław, czy Warszawa ?

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                      Czyli jest cień szansy na to że dostaliśmy buble.Ciekaw jestem swoich sztuk,jeszcze nie dotarły.Lepiej żeby były w miarę poprawne...
                                      czy kupujesz w detalu czy w hurcie głośniki są te same, co najwyżej kwestia średnio wykonanej partii.

Zadziwiające jest jednak to że jeśli to byłby stx to zaraz wszyscy wieszaliby na nim psy, pisali że stx to gówno, chłam itp, a gdy chodzi o monacory wykonane gorzej niż stxy które z wyprzedaży kupowałem to wszyscy wręcz tłumaczą tą firmę faktem że to jakieś sztuki lewe...

Skomentuj

Takero może Ty wiesz skąd one dokładnie są i gdzie je trzeba reklamować. Napisałem koło 13 mail do monacora, ale nie odpisują. Są jeszcze skrzynki mailowe dla każdej centrali z osobna. Dolphin123 wydaje mi się, że masz o tyle wygodnie, że jedna z nim mieści się w Gdańsku. Może przejdź się do nich, pogadaj co i jak. Firma widząc takie coś sama powinna zaoferować wymianę głośników z przeprosinami.

Skomentuj

takero: to chyba nie dziwne, skoro borys czy dj_zibi maja maja je normalnie wykonane... gdyby wszystkie egzemplarze byly tak wykonane to opinie bylyby raczej wszystkich negatywne

btw wygrzewaliscie je i mierzyliscie im parametry?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X