Ja jestem skłonny odesłać te głośniki do monacor'a. Tylko niech się dowiem na jakich zasadach ma to działać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik klasy scana ?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Calebtakero: to chyba nie dziwne, skoro borys czy dj_zibi maja maja je normalnie wykonane... gdyby wszystkie egzemplarze byly tak wykonane to opinie bylyby raczej wszystkich negatywne
Nie popadajmy w paranoje - przyszło 8 głośników, z monacora, a nie z jakiegoś niewiadomego źródła , jak widać wykonane są tak sobie i tyle.
Co do reklamacji - zacząłbym od telefonu, nie wiem czy w takich wypadkach nie ma serwisu door to door.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nonameplumTakero może Ty wiesz skąd one dokładnie są i gdzie je trzeba reklamować. Napisałem koło 13 mail do monacora, ale nie odpisują. Są jeszcze skrzynki mailowe dla każdej centrali z osobna. Dolphin123 wydaje mi się, że masz o tyle wygodnie, że jedna z nim mieści się w Gdańsku. Może przejdź się do nich, pogadaj co i jak. Firma widząc takie coś sama powinna zaoferować wymianę głośników z przeprosinami.
Przedstawiciele handlowi gdańsk /wrocław /warszawa itd to tylko pośrednicy . głośnik czy marchewka to tylko towar do opchnięcia . Gra czyli jest ok [wg polskich pośredników ]
a że wygląda jakby powstał w piwnicy ... cóż ......... Poczekajcie i nie róbcie zamieszania bo centrala monacora w Bremie się wypnie na problem . Działanie musi być zorganizowane bo inaczej nic nie ugracie . Oddziały terenowe będą robić pewnie wszystko by uznać sprawę za niebyłą bo kilka razy reklamowałem już towar . We wrocku na miejscu na magazynie jest kilka sztuk wybranego towaru a reszta jest w bremie ...
monacor to takie elektroniczne Quelle trochę ( dostarczony towar może różnic sie kolorem oraz fasonem!!!) Głosniki które mają w ofercie pochodzą od kilku producentów i sa takie których wykonanie jest na naprawdę wysokim poziomie ale takie sobie też są .
Do tego notoryczne kłopoty z logistyką - towar czesto jest wrzucany w zbiorcze opakowanie i fru do klienta kurierem . a jak firmy kurierskie czasami traktują przesyłki to chyba wiadomo Bubel może trafić sie wszędzie - reklamowałem partię 5K013L focali bo wszystkie tarły . Firma przysłała człowieka z głosnikami na podmiankę i nie było dochodzenia co kto jak , a może klient coś.... wymiana i koniec .
W końcu to niby tylko produkt i można go reklamować ale jak co którąś dostawę taki fakt ma miejsce to to ja zwyczajnie odpuszczałem sobie temat .
z biznesowego punktu widzenia to monacor jest takim sobie interesem - ceny hurtowe podają netto co sprawia wrażenie większego zysku do tego klient płaci za przesyłkę i to pobraniowo - niezależnie czy kupuje wtyczkę czy głosniki za kilka tysięcy ale to juz offtop
Skomentuj
Skomentuj