Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aktywne monitorki Microlab

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aktywne monitorki Microlab

Witam

Widzieliście te monitorki (kolumny) aktywne do komputera. Cena około 300 zł.
    Ludzie wypowiadają się że biją wszystkie zestawy Creative/Logitech itp.

MICROLAB SOLO-7C

Link do allegro:
    http://allegro.pl/item389201980_micr..._60w_60w_.html

Tutaj rozebrali je. Można zobaczyć co mają w środku:
    http://forum.donanimhaber.com/m_19888363/tm.htm

:lol: troche duze jak na glosniki do kompa :lol:
    ale jak za takie pieniadze to moze byc niezle na poczatek

Skomentuj

ciekawe jakie tam sa glosniczki :P

Skomentuj

pewnie made in china

Skomentuj

wykonanie bardzo ladne no i moze przewaga ze sa aktywne i przy tym niedrogie.. chcialbym tego posluchac ale szkoda mi kay na to :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomek
            Tutaj rozebrali je. Można zobaczyć co mają w środku:
            http://forum.donanimhaber.com/m_19888363/tm.htm
            Ktoś zamiast standardowego wytłumienia, watoliny wsadził maty No i zamiast jednego BR wsadził dwa nie ma to jak tuning :)

Skomentuj

słuchałem SOLO7 jak za trzy stówki to fajny zestawik nawet niezła dynamika .
              hajent to to nie jest ale za tyle to ledwo na materiał starczy by samemu coś sklecić .

Skomentuj

Tomek, ja mam w reku w tej chwili szerokopasmowe vifki kosztuja po 27 euro za sztuke dziek obledny i sa male 8 cm srednicy jak do glosnika do kopma bajka

Skomentuj

XYS, ciekawe co oznacza obledny :)... bo basu to miec nie ma pewnie a i wysokie uciete..

Skomentuj

n_omyzs, zebys sie nie zdziwil z samych charek wynikalo ze bedzie bobry oczywiscie nie oczekuje od niego tego czego np od pelnej kolumny np z 18 cm midwoferem ale jak na takiego maluszka bajka a i z wysokimi kompletnie nie masz racji

Skomentuj

XYS, to zalezy :P... jasne ze moga ciagnac np do 16 czy 18k ale fizyka nie pozwoli ciezkim membranom latac z taka sama f jak leciutkie membranki wysokotonowek. tego sie nie przeskoczy.. no i charki kierunkowe :)

Skomentuj

apropo kierunkowek http://www.tymphany.com/tg9fsd10-04

pozatym mowimy o glosniczkach do kompa pamietaj o tym

Skomentuj

wiem wiem

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                            jasne ze moga ciagnac np do 16 czy 18k ale fizyka nie pozwoli ciezkim membranom latac z taka sama f jak leciutkie membranki wysokotonowek. tego sie nie przeskoczy.. no i charki kierunkowe :)
                            teoretyzujesz :P
                            Słyszałeś kiedyś dobrego malego szerokopasmowca ? :)

Skomentuj

Gdyby można było małym szerokopasmowcem zastąpić kopółke to każdy by tak robił i walił podział nawet poniżej 500hz nie przejmując sie dzięki temu podziałem w okolicach największej czułości ludzkiego ucha nie wspominając już o sensowności układów 3-drożnych w takim wypadku...więc panowie-opanujcie sie :)

Skomentuj

ja własnie tak robiłem :) Thiel też tak chyba robi.

zaraz znów temat zmieni się w "co lepsze - 2/3 drogi czy szerokopasmowiec", a na to pytanie nie ma odpowiedzi.

Skomentuj

Shiver, wlasnie o tym mowie, jesli by takie male szerokopasmowce byly tak wspaniale to czemu nie ma konstrukcji jw. Oczywiscie jako glosnik do budrzetowego kina albo do kompa moze sie spisac:)

Skomentuj

o ile dobrze pamietam to tonsil mial prototyp glosnika srednio-wysokotonowego
                                    wiec ten problem bylby rozwiazany

Skomentuj

Na estradzie są szeroko stosowane niejako głośniki średnio-wysokotonowe (popularnie zwane driver'ami), jednak z racji zastosowania mają pewne ograniczenia (np. pasmo od góry jest nieco ograniczone).

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                        Shiver, wlasnie o tym mowie, jesli by takie male szerokopasmowce byly tak wspaniale to czemu nie ma konstrukcji jw. Oczywiscie jako glosnik do budrzetowego kina albo do kompa moze sie spisac:)
                                        Sa takie konstrukcje, ale co lepsze to każdy musi sam zdecydować, bo otrzymujemy jedno kosztem drugiego - jak zawsze musi być jakiś kompromis. Przykład poniżej.

http://www.visaton.de/de/bauvorschla...xbb/index.html

Skomentuj

Czaruję...
                                        X