Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aktywne monitorki Microlab

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Tomek
    ??

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      Tomek napisał/a
      ??
      Oczywiście jemu chodziło o to że mają własny wzmacniacz, a nie o aktywny podział

Skomentuj

Oczywiście,że chodziło mi o wzmacniacz :)

Skomentuj

Odświeżam temat - zamówiłem Solo 6c dla brata (257 z przesyłką, za taką cenę ciężko coś zbudować własnoręcznie) - 8.08 mają być w sklepie, więc za ~tydzień powinienem mieć je u siebie. Będę mógł napisać co siedzi w środku, porobić fotki.
          Pomiary wykonane przez Rosjan nie wyglądają źle: http://www.ixbt.com/multimedia/acous...microlab.shtml (jeszcze żebym tylko rozumiał ichnie literki ).

Schematy: http://images.people.overclockers.ru/148673.jpg oraz http://images.people.overclockers.ru/148173.jpg

Warto się bawić w zamianę jakichś elementów czy przy tej klasie cenowej nie ma to zbytniego sensu? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez rzymo
            Warto się bawić w zamianę jakichś elementów czy przy tej klasie cenowej nie ma to zbytniego sensu? :)
            kondy wejściowe możesz na lepsze wymienić bo pewnie elektrolity są i do tego pewnie da się poprawić parę rzeczy których na schemacie nie widać - dotyczących wykonania, jednak nie się co bawić w jakieś większe tuningi :)

Skomentuj

Ja również słuchłem Solo 7 :0 i powiem ze jak za tą kasę to całkiem Ciekawe. Ale ja i Tak bym wolał DIY :) pozdrawiam.

Skomentuj

To i ja się dołączę, kupiłwm solo ale 6c bo na 7 brak miejsca a i na diy brak miejsca niestety ( na produkcje mam na myśli)
                Powiem tak dynamika mi się bardzo podoba ( zaznacze może, że wcześniej logi x520 miałem) basik nawet niezłą kontrolę posiada jak na klumienki puste w środku, bo oczywiście 6c nie maja żadnego tłumienia i już dziś jade po wełenke. Całkiem ładna krystaliczna i selektywna góra, średnica jakby lekko w tyle ale mimo to wokale brzmią bardzo syto, oczywiście to subiektywne opinie mi pasuje tak ułorzony w paśmie wokal. Bardzo dobra jak na moje ucho stereofonia i szeroka scena.

Niestety nie obejdzie siębez minusów, kolumienki deczko dziurawe i trzeba pouszczelniać i jak już wspomniałem wsadzić jakieś wytłumienie.
                Dodatkowy minus i cos co muszę rozkminić to dlaczego pilot od kolumienek nie działa gdy laptop jest podłączony do sieci ;/ jak odłączę zasilacz to wszystko działa, tak samo jesli odłączę kolumny od laptopa to pilot smiga poprawnie. Może ktos tu będzie wiedział co może byćnie tak ?

Skomentuj

Do obudowy basrefleks welny sie raczej nie daje. Co najwyzej uszczelnic obudowe, moze wkleic jakies maty filcowe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                    Do obudowy basrefleks welny sie raczej nie daje. Co najwyzej uszczelnic obudowe, moze wkleic jakies maty filcowe.
                    Ja daję do bassreflexu gąbkę :) i działa wszystko należy doświadczalnie próbować...

I moim zdanie wsadzenie wełny troszkę da... a jak nie rzeczywiście to właścicielowi się subiektywnie polepszy

Skomentuj

fakt wsadzenie całej 60cm/30cm zamuliło bass więc zamiast tego spróbołem tylko na ściankach bocznych zastosować wełenke i o ile to nie efekt placebo to znikneły mi lekkie buczenia, które wytępowały w metalu a zwłaszcza przy szybkim ale klarownym uderzeniu stopy perkusyjnej wraz z gitarą basową. Teraz jest jakby bardziej punktowe nazwijmy to "łupnięcie" :).

I tak najgorsze jest to, że nie moge z pilota korzystaći to nie z winy głośników :( a z winy zasilacza do laptopa... chyba będę musiał postawić obudowany trafo separacyjny między zasilaczem a siecią.

Skomentuj

Czaruję...
                      X