Odświeżam temat - zamówiłem Solo 6c dla brata (257 z przesyłką, za taką cenę ciężko coś zbudować własnoręcznie) - 8.08 mają być w sklepie, więc za ~tydzień powinienem mieć je u siebie. Będę mógł napisać co siedzi w środku, porobić fotki.
Pomiary wykonane przez Rosjan nie wyglądają źle: http://www.ixbt.com/multimedia/acous...microlab.shtml (jeszcze żebym tylko rozumiał ichnie literki ).
Warto się bawić w zamianę jakichś elementów czy przy tej klasie cenowej nie ma to zbytniego sensu? :)
kondy wejściowe możesz na lepsze wymienić bo pewnie elektrolity są i do tego pewnie da się poprawić parę rzeczy których na schemacie nie widać - dotyczących wykonania, jednak nie się co bawić w jakieś większe tuningi :)
To i ja się dołączę, kupiłwm solo ale 6c bo na 7 brak miejsca a i na diy brak miejsca niestety ( na produkcje mam na myśli)
Powiem tak dynamika mi się bardzo podoba ( zaznacze może, że wcześniej logi x520 miałem) basik nawet niezłą kontrolę posiada jak na klumienki puste w środku, bo oczywiście 6c nie maja żadnego tłumienia i już dziś jade po wełenke. Całkiem ładna krystaliczna i selektywna góra, średnica jakby lekko w tyle ale mimo to wokale brzmią bardzo syto, oczywiście to subiektywne opinie mi pasuje tak ułorzony w paśmie wokal. Bardzo dobra jak na moje ucho stereofonia i szeroka scena.
Niestety nie obejdzie siębez minusów, kolumienki deczko dziurawe i trzeba pouszczelniać i jak już wspomniałem wsadzić jakieś wytłumienie.
Dodatkowy minus i cos co muszę rozkminić to dlaczego pilot od kolumienek nie działa gdy laptop jest podłączony do sieci ;/ jak odłączę zasilacz to wszystko działa, tak samo jesli odłączę kolumny od laptopa to pilot smiga poprawnie. Może ktos tu będzie wiedział co może byćnie tak ?
fakt wsadzenie całej 60cm/30cm zamuliło bass więc zamiast tego spróbołem tylko na ściankach bocznych zastosować wełenke i o ile to nie efekt placebo to znikneły mi lekkie buczenia, które wytępowały w metalu a zwłaszcza przy szybkim ale klarownym uderzeniu stopy perkusyjnej wraz z gitarą basową. Teraz jest jakby bardziej punktowe nazwijmy to "łupnięcie" :).
I tak najgorsze jest to, że nie moge z pilota korzystaći to nie z winy głośników :( a z winy zasilacza do laptopa... chyba będę musiał postawić obudowany trafo separacyjny między zasilaczem a siecią.
Skomentuj