Szymek_1992, to akurat niema znaczenia. sortowni w polsce jest wiele i nie na kazdej sa opoznienia. np paczki w regionie bardzo szybko mi dochodza a z niektorych rejonow polski ze znacznym opoznieniem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamówienie od takero
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez QuesterCo do Takero - umówmy się, że nie jest to User, który zarejestrował się tydzień temu, napisał 3 posty i czekał na okazję, żeby naciąć jakiegoś frajera na 300 zł, a potem zniknąć.
Prawdopodobnie bedzie jak w tym dowcipie:
Takero, ja mam do ciebie taką prośbę, wiesz, nie obraź się, ale nie odwiedzaj więcej nas
- ale stary, no co ty? co się stało?
- wiesz, po ostatniej twojej wizycie zginęło nam kilkaset PLN...
- ale stary, no co ty! chyba nie sądzisz, że ja je wziąłem, przecież ja bym ci nigdy czegoś takiego nie zrobił!
- wiesz, ja wiem, że to nie ty, te pieniądze sie w końcu znalazły, ale wiesz, niesmak pozostał...
Skomentuj
-
Udało mi się skontaktować z Takero - obecnie ma problemy z netem, jest na jakimś zadupiu hehe. Poniżej wypowiedź jego. Oryginalna pisownia zachowana
tak czy inaczej jeśli możesz to napisz na forum
że jeśli paczka nie dojdzie do początku przyszłego tyg.
to zwracam gościowi kasę i sam z tą j***ną pocztą walczę
Skomentuj
-
ok
ale na subwooferze mi bardzo zależy wiec jakby mozna bylo to wyslac kurierem :)
Ja już nawet to załatwię :P mogę zapłacił te 30-50zł za przewóz tylko niech dotrze do mnie :P
[ Dodano: 2008-07-11, 14:19 ]
I ciekawe gdzie paczka krąży ??:(
Jak nie dojdzie to i zwróci kasę a paczka nie dojdzie, to i tak niech poda numer nadania
Może jakiś leniwy listonosz nie mógł się dostać do bramy i nie ma nigdzie awiza
A z numerem nadania to powiem mamie żeby sprawdziła bo robi na poczcie :P
Skomentuj
-
To czy mama nie może zagadać z kimś kto się na twojej poczcie zajmuje przy paczkach, czy doszła jakaś taka duża paczka? Albo żeby sprawdziła czy nie ma paczki na twoje nazwisko... Ja zanim zacznę gadać ze sprzedawcą to ide na pocztę i grzecznie proszę babkę co wydaje paczki żeby przejrzała czy nie ma paczki na moje nazwisko... Wtedy ona bierze jakiś koszyczek z jakimiś karteczkami (nie wiem jak to się nazywa :razz: ) i przegląda po kolei... Już nie jedną zgubę tak znalazłem...
Skomentuj
-
Tu nawet nie chodzi o szukanie w paczkach ale jak przychodzi paczka to babka która wydaje dostaję jakąś karteczkę i które to trzyma przy sobie.. Tam jest chyba kopia tej kartki którą jest naklejona na paczkę, nie wiem dokładnie... W każdym razie każda paczka a zarazem i ta kartka ma swój numer, który jest też wpisywany na avizo. I gdy dajesz babce avizo ona szuka tej kartki z tym numerem, idzie gdzieś tam gdzie są paczki i dopiero przynosi. I ta babeczka może te karteczki szybko przejrzeć i zobaczyć czy na którejś nie ma twojego nazwiska... Jak znajdzie jakąś z twoim nazwiskiem to odrazu wydaję ci też paczkę... I co się ma tu nie dać? Byłeś wogóle na poczcie i pytałeś się że mówisz że nie da się?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Szymek_1992Czytaj uważnie...
Moja mama pytała kierowniczki poczty
Powiedziała że teraz wszystko mają w komputerach i po wpisaniu numeru nadania wyświetla się info czy dana paczka jest czy nie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisławNic takiego nie pisałeś więc jak mogłem przeczytać? A może mama niech zagada z kolesiem który te paczki sortuje czy co tam sie z nimi robi i poszuka bezpośrednio w paczkach?Zamieszczone przez Szymek_1992A z numerem nadania to powiem mamie żeby sprawdziła bo robi na poczcie :PZamieszczone przez Szymek_1992Już pytała kierowniczki na poczcie głównej w Świdnicy i powiedziała że nie da rady :(
Skomentuj
-
Przy obecnym stanie PP chyba lepiej brać za pobraniem wszystko, bedzie człowiek spokojny o pieniadze puki paczki do reki nie dostanie.
Też ostatnio miałem przygode, skrzynka pocztowa doznała inwazji, jak była pusta tak sie zapełniła po brzegi ze sie wyjać nie dało. A w środku listy i awiza sprzed 2 tygodni , jakaś dziura czasowa czy co ? :shock: :???:
Skomentuj
Skomentuj