Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zewnętrzna karta dźwiekowa do laptopa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wasik1989
    A ja wiem o co chodzilo Domyslnie w kxie sygnal idzie przez surrender i jest dzielony na 6 kanałów. Gdy w mikserze przelacza sie z np. 5.1 do 2.1 to nie usuwa tego surrendera tylko wycisza tylnie kanały i central, ale ich dzwieku nie kieruje na stereo, tylko je wycisza. Teraz gdy nie ma surrendera, jest o niebo lepiej. Słucham juz jak widać od 2 godzin i nic mnie nie denerwuje, wiec jest ok
    Z ciekawości, możesz udostępnić swojego configa do KX-ów (w kx dsp masz zapisz ustawienia) ? Ciekaw jestem czy usłyszę różnicę.

gi

Skomentuj

Udostępniam. Spróboj też pobawić się delayem który tam jest. Ja go ustawiłem pod swoje kolumny. I podbiłem nieco bas To jest pod zestaw 2.1 gdzie wyjście do subwoofera jest realizowane jako ostatnie w karcie dzwiękowej (SubOut) oraz czestotliwość odcięcia ustala croossover - u mnie na 75Hz 24db/okt.

Zrobię wersję dla stereo i jest już

Najlepiej jest zrobić to tak:

Załadować moje ustawienia, włączyć muzykę i podczas słuchania wybrać reinicjuj DSP - przywróci to wasze poprzednie ustawienia Dla mnie róznica jest kolosalna wręcz.
      Załączone pliki

Skomentuj

Panowie mam problem. Przyszła do mnie karta SB Live 24bit External. Po podłączałem wszystko wgrałem sterowniki i grają mi tylko monitory. Sub podpięty pod oddzielny kanał nawet nie burknie... Kombinowałem już z wszystkimi możliwymi ustawieniami, zmieniałem sterowniki i nic. Wcześniej miałem kartę zintegrowaną Realtek. System na którym pracuję to Vista. Jeżeli ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem to proszę o pomoc:)

Skomentuj

Zamieszczone przez maaaly
          Panowie mam problem. Przyszła do mnie karta SB Live 24bit External. Po podłączałem wszystko wgrałem sterowniki i grają mi tylko monitory. Sub podpięty pod oddzielny kanał nawet nie burknie... Kombinowałem już z wszystkimi możliwymi ustawieniami, zmieniałem sterowniki i nic. Wcześniej miałem kartę zintegrowaną Realtek. System na którym pracuję to Vista. Jeżeli ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem to proszę o pomoc:)
          hah(pozwolisz że sie zaśmieje) tylko czekałem czy na końcu będzie mowa o viście heh
          Przerabiałem to samo, przewaliłem pół internetu w poszukiwaniu wyjścia(naprawde dużo szukałem) i okazało się że nawet stery polecane/zmodyfikowane pod viste są nic niewarte, o kx'ach ani tyle,nawet pomarzyć niemożna było bo wyskakiwały błędy podczas instalacji...zainstalowałem xp...ale vista przypadła mi do gustu bardziej więc powróciłem do visty i szukałem i szukałem heh i znalazłem działające rozwiazanie na jakimś polskim forum (na anglojężycznych też ludzie mieli kłopoty i wszędzie pisali że niedarady na viście suba i centarala odpalić) ale zainstalowałem te polecane stery i działało jak należy, cięcie pasma, podbicie kilka dB na sub itd itp ale itak zrobiłem lepsze stereo :P sub mi niepotrzebny :) no ale da rade. Oto dane sterów(trzeba dwa, jeden do karty a drugi do obsługi ustawień) :
          -USB_VTDRV_LB_1_01_0002
          -Creative Audio Center

Po instalacji restart i upewnij się czy widzi karte (dioda na karcie + w panelu sterowania-> dźwięk-> ustawiona ta karta jako domyślna)

Skomentuj

VwMarcin, dzięki za chęci, zrobiłem wszystko jak napisałeś i kurde dalej nic. Jak w opcjach ustawiam żeby grał przód i sub to sub nie gra, gdy zmienię suba na centralny to wtedy gra ale jest dość ograniczony. Nie ma w ogóle możliwości żebym podłączył je w systemie 2.1, jedyny sposób żeby sub coś zagrał to 5.1 z wyłączonymi tyłami...

Skomentuj

Zamieszczone przez maaaly
              VwMarcin, dzięki za chęci, zrobiłem wszystko jak napisałeś i kurde dalej nic. Jak w opcjach ustawiam żeby grał przód i sub to sub nie gra, gdy zmienię suba na centralny to wtedy gra ale jest dość ograniczony. Nie ma w ogóle możliwości żebym podłączył je w systemie 2.1, jedyny sposób żeby sub coś zagrał to 5.1 z wyłączonymi tyłami...
              Ztego co pamiętam to chyba właśnie tylko tak się dało załączyć sub czyli 5.1 z odłączonym tyłem...innej opcji niedało rady.

Skomentuj

wiem wiem, może źle to sprecyzowałem. Sub działa mi tylko jak podepnę go pod tylny kanał. Pod kanałem center/sub nie działa zarówno gdy w opcjach wybiorę centralny albo subwoofer.:|

Skomentuj

Mi sub działał na kanale sub, sygnał był cięty według ustaień ale to działało chyba tylko gdy włączyłem opcje "speakers"->"bass settings"-> "enable bass bost"->"cutoff frequency...(ustawienie wedle uznania)" ,bez włączenia tego podbicia basu, funkcja rozdziału sygnału pomiędzy głośnikami a subem i on sam niedziałała. Niepamiętam czy centtral bez tego chodził ale po ustawieniach działał tzn dostawał odpowiedni sygnał.

Skomentuj

Czaruję...
                  X