Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zna ktos niemiecki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zna ktos niemiecki?

hej:)
    czy moze ktos mi przetlumaczyc opis z tej aukcji? http://cgi.ebay.de/Mercedes-Benz-E22...QQcmdZViewItem

ogolnie autko moich marzen i powoli zaczynam sie rozgladac

piekne nie?:))

Może na jutro byłoby przetłumaczone jakbym to podrzucił mamie
    Fajny meraś, mnie sie też bardzo podobają, ale dlaczego automat? Ble... :smile:

Skomentuj

ogolnie jestem tez za manualem... nie dosc ze wieksza frajda to i spalanie nizsze...
      teraz tez jezdze 124 tylko ze w kombiaku - ale zakochalem sie w kupecie:)

tak jestem ciekaw opisu bo cena poki co calkiem niska!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
        nie dosc ze wieksza frajda to i spalanie nizsze...
        no i koniec argumentow "przeciw" automatowi. te skrzynie w eksploatacji sa duzo tansze niz manuale :lol: pod warunkiem ze sami sobie to skladamy :razz:

Skomentuj

automaty mercedesa sa praktycznie bezawaryjne.

widzialem dzisiaj na gieldzie piekne 124 coupe 3litrowa benzyna 24zawory... w pelnej opcji (niestety tez automat) tylko z 90 roku - czyli maska nie E-klasy.
          180tysiecy przebiegu. w calkiem dobrym stanie za 12tysiakow:)

tylko cos koles taki niepewny... niby od 1wlasciciela... na blachcach litewsich a na klapie naklejka D

jednak mimo wszystko samochod bajka:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
            czy moze ktos mi przetlumaczyc opis z tej aukcji? http://cgi.ebay.de/Merced...1QQcmdZViewItem
            Ah.. http://66.102.9.104/translate_c?hl=p...iEKfvcoyuW2Rgg

Nastepnym razem troche samodzielności i braku lenistwa niezaszkodzi...

Skomentuj

:lol: Nieźle się uśmiałem czytając ten opis.

Skomentuj

O losie, super tłumaczenie :lol: nie mogę się powstrzymac :lol:
                Na maski jest Delle wielkości około 1 € - sztukę. :lol:

Skomentuj

Ten model merca też mi sie bardzo podoba, również mam chrapke na takiego :). Za niewielkie pieniadze mozna mieć wypasione auto, coprawda stare ale nowsze modele tej klasy są sporo droższe.

Co do tej aukcji to pobierznie rzuciłem okiem, opis jest dość dziwny. Opisuje gość co to nie miał zapecha z tym autem, włamysali mu sie , dach do malowania. Generalnie troche ma wgniotów. Przy tej cenie raczej nie warto sobie nim głowy zawracać, po doliczeniu wszelkich kosztów okaże sie ze mozna u nas w kraju wśród takich modeli przebierać. Szczególnie, że są to samochody mało popularne i ceny nie są wygórowane jak za zwykłego 124 w dobrym stanie. Modele coupe generlanie są w dobrym lub bardzo dobrym stanie bo to nie sa auta do robienia przebiegów . Można też kupić u nas zagazowanego, co ma sporą zalete przy 3 L benzynie , btw ciekawe ile wciaga na 100 :mrgreen:

Skomentuj

to tez zalezy jaki dokladnie silnik i jaka ma sie noge... generalnie jest zasada - ile wlejesz tyle spali:) w trasie da sie zejsc ponizej 10l (niektorzy mowia nawet o 8 - ale w 3,0 24V jednak w to nie wierze...) Miasto to przedzial 13-20l wiec tylko gaz... co od razu robi sie fajne bo koszt spada do kosztow jazdy dieslem

najgorzej ze silniki 2,3 i 3,0 sa jeszcze na mechanicznym wtrystku i z gazem trzeba uwazac - jednak istnieje cos takiego jak BLOS i na tym ponoc smiga idealnie, bez wybuchow, mniej pali i dynamika jak na benzynie. Silniki (w nowszych wersjach) 2,0 2,2 i 3,2 maja juz wtrysk elektroniczy wiec sekwencja i jest pieknie.

jestem fanem mercedes, od 3 lat smigam 124 (w kombiaku) w dieslu, to sa/byly prawdziwe auta, 21lat a zaden plasik nie ma prawa zaskrzypiec, silnik 510tysiakow i chodzi jak pszczolka

od dawna podkochuje sie w coupe - teraz trzeba realizowac marzenia

niedawno brat kolegi sciagnal od niemca piekne coupe z 96roku (koncowka produkcji) w pelnej opcji, w stanie IDEALNYM wnetrze jak z fabryki... 180tys przebiegu 2,2litra... za 16k pln do oplat w polsce od reki sprzedalby za 20-23tysiaczki.

a co do stanu cupetek w polsce - wystarczy przejrazec allegro - czasami to serce sie kraja...

Skomentuj

Niezły smok z niego, no ale 3 litry musi wciągać . Co do blosa to chyba tylko używki zostały bo z tego co się orientuję został un wycofany z obiegu ze względu na to, że ten typ intalacji gazowej nie ma elektronicznej kontroli dawki gazu co się gryzie z obecnymi przepisami unii. I nic nie poradzisz na unijnych urzędasów, nawet to, że blos działa lepiej (na zasadzie typowego gaźnika - ile zassa tyle ma), lepiej dawkuje gaz, nie ma tego motywu co przy zwykłych gazach, które są regulowane tylko na srednie obroty tak wiec na jałowym zalany, na średnich dobrze , na maxie niedolany. Do tego blos daja taka moc jak na benzynie, nie ma zwężki na dolocie, a zwykły gaz wiadomo ..

Też sie przymierze to takiego merca ale mysle na wiosne przyszłego roku :).

Skomentuj

Yoshi_80, masz troche racji ale nie do konca jest tak srogo jak piszesz - na szczescie...

ogolnie jest tak ze malo ktory gazownik wie co to blos, zawsze mozna zalowyc zwykla instalacje i wywalic mikser i dac blosa we wlasnym zakresie (nic trudnego) jedynie wyregulowac na pomiarach...
                        obecnie mozna jeszcze kupic blosa 1 generacji taki o ktorym mowisz, czyli niezgodny z przepisami (a najlpeszy) ale na szczecie sa juz 2 generacji z silniczkiem krokowym do regulacji (elektronicznie) i pozamiatane (czesc ludzi wywala krokowca)

co jak co, teraz majac 200D to i benzynka 2.0 -136kucy bedzie rakieta idealnie byloby miec 2.2 - 150koni:) 3litry przeraza mnie... chociaz 300 - 24v - 220koni... mrrr;]

Skomentuj

mIKI, niewiele się dowiedziałem, ale nie polecałbym tego samochodu.
                          Ogólnie, to był bity gdzieś z prawej strony. Drzwi miał naprawiane, ale nie do końca. Cośtam też uszkodzili z tyłu bo było włamanie. Też naprawili ale znowu nie do końca Dodatkowo szyber się nie otwiera, bagażnik ma uszkodzony zamek i otwiera się tylko od środka. Dodatkowo cos jest nie tak z pasami bezp. z przodu ale nie wiem co dokładnie. Tyle się dowiedziałem.

Skomentuj

UKA, dzieki tak bylem ciekawy co go boli kolor ma calkiem fajny... ale faktycznie tak jak mowisz nie ma co pchac sie w ruine
                            w tej cenie i podobnej mozna trafic perelke

Skomentuj

Było wskazał, niestety, chciał wejść do naszego samochodu i kradzieży samochodu
                              Wiem, że to tylko program do tłumaczenia, ale efekty genialne :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                              X