Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprowadzenie sprzętu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sprowadzenie sprzętu

Gdybym sprowadzał sprzęt z USA to muszę przerobić zasilanie ?? Tam jest 110V a u nas 220-230V

Jak przerobić takie coś?? i jakie koszta tego ??

Zależy co chcesz sprowadzić, spora część sprzętu jest przystosowana do zasilania 110-230V czyli działa i tu i tu bez żadnych przeróbek, no może trzeba kupić przejściówkę za 3zł.
    Natomiast, jeśli sprzęt działa tylko pod 110V należy kupić transformator - z 230V na 110V, jego cena jest uzależniona od mocy urządzenia. Prosty zasilacz o mocy np 50W do powiedzmy drukarki czy monitora można kupić za kilkadziesiąt złotych, ale np. sprzętu audio nie opłaca się tak zasilać - http://www.allegro.pl/item397564542_...lacz_600w.html
    Może warto spróbować wymienić sam transformator wewnątrz sprzętu.

Napisz więcej co chcesz sprowadzić

Skomentuj

Sprzęt audio :P
      Znalazłem w sklepie Yamaha RX-V861 za 370$ a na allegro po 1500-1800

Skomentuj

heh Szymek a doliczyłeś podatek stanowy (co prawda nie z wszystkich stanów ale z większości ) do tego cło i przesyłkę ?

no chyba że masz tam kogoś w tym samym stanie w którym jest sklep...
        to zostanie Ci sama przesyłka ....i flaszka dla znajomego ;p

Skomentuj

Czy ja wiem okazja, mniej niż 1200zł Cie to nie wyjdzie, do tego jeszcze zasilanie itp... Przemyśl sobie to dobrze :)

Skomentuj

O to się akurat nie martwię :P
            tylko nie wiem jakie koszta mnie wyniosą u kogoś kto się zna ??

Dolar chodzi po 2,07 wiec malutko
            Inny sprzęt też bym chciał sprowadzać

Skomentuj

Ja sprowadzam w miarę dużo i często - na zamówienie towary u nas niedostępne, więc klienci liczą się z kosztami.

Wartość celna = cena towaru + koszt przesyłki
              Jako osoba prywatna - VAT od wartości (u Ciebie 22
              Jako instytucja - VAT + cło + ew. opłaty w agencji celnej za wypełnienie dokumentów i deklaracji

Dolar lepiej licz po cenie sprzedaży, czyli np dzisiaj 2,10zł

Skomentuj

No a ile może kosztować przesyłka ? Znajomy by mi mógł wysłać.

I teraz mowa ogólnie, nie wyskakujcie mi z przerabianiem :P
                Np mp4 mp3 ipod aparaty itp można sprowadzać

Skomentuj

Doga wolna Za ampli kolo 100usd trzeba liczyc, jak masz znajomego ktoremu chce sie w to bawic to nie ma problemu.
                  Zauwaz jednak, ze jesli taka yamaha kosztuje na allegro 1500-1800 to musisz sprzedac ja o kilkaset zl taniej - bez gwarancji, faktury itd, jakbym mial kupic sprzet od polskiego dystrybutora np za 1500 a z prywatnego importu za 1300zł to jednak wolalbym poczekać i dołożyc :wink:

Skomentuj

VAT i clo to akurat mozna ominac oznaczajac paczke jako "gift" o malej wartosci. nie wiem jak to sie sprawdza w przypadku wzmacniaczy, ale sluchawki przyszly bez zadnych dodatkowych oplat

Skomentuj

Jak wysyla znajomy to faktycznie, ja ostatnio zamówilem towar jako "Comercial Samples" o wartości 50USD i też przyszło bez niczego.

Warto jednak dodać, ze zadeklarowana wartość jest również kwotą ubezpieczenia - wiadomo z czym to się wiąże :)

Skomentuj

do mnie znajomy nie wysylal tylko sklep... byl to sprzet nowy, jesli ma to jakiekolwiek znaczenie

Skomentuj

No to wiadomo, ale mi chodzi o to, że z reguły sklepy nie zgadzają się wpisywać niskiej wartości, gdyż, jakby na to nie patrzeć, jest to oszustwo, a znajomych to rybka :)

Jak zamawiam coś po dłuższej wymianie e-maili dot. cen, ilości, przesyłek itp to czasami sprzedawcy się zgadzają. A tak to w większości sklepów internetowych czy e-bay'owych od razu jest tekst, że deklarują pełną wartość.

Kupowałem kilka razu u sprzedawcy który miał w opisie - dosłownie - "Jeśli chcesz dostać prezent to zadzwoń do mamy!"

Skomentuj

no coz - sprowadzalem tylko raz sprzet przez internet ze stanow, ze sklepu internetowego. moze faktycznie moj pierwszy traf byl "zatopiony" i akurat ten sklep bez zadnych "ale" wysyla jako gift o malej wartosci. ciezko mi ocenic, bo no coz - nie badam kazdego sklepu z osobna. na ebay'u tez w wielu przypadkach mozna sie bezproblemowo dogadac o "prezent"

Skomentuj

Zależy jak ktoś podchodzi do sprzedaży - kupujac od prywatnych osób, które sprzedają mało i mają czas rozpatrywać każda sprzedaż nie ma z tym problemu.
                              Ale kupując od jakiegoś platinum power seller który ma codziennie 1000 transakcji to już cieżko

Ogólnie w kwestii giftów - poł na pół, zależy od konkretnego przypadku :)

Skomentuj

mysle ze to za duze uogolnienie. kupowalem w dxcstore - kto chce moze sobie wygooglowac. mi to bynajmniej nie wyglada na "prywatna osobe"...

Skomentuj

Akurat w tej wypowiedzi chodzilo mi tylko o e-bay :)
                                  A w sklepach - może faktycznie trafiałem na mało ugodowych sprzedawców

Niech lepiej Szymek napisze co to za sklep :)

Skomentuj

PriceGrabber zdaje mi się ze to coś jak ceneo, a drugi sklep mi znajomy podawał ale nie pamiętam strony

Skomentuj

Czaruję...
                                    X