Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ogólnopolski test IQ :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ogólnopolski test IQ :)

To się pochwale :P w 7 minut rozwiazalem test z wynikiem 104 :P

TEST

to forum nie jest do zarabiania (może sie mylę?) wiec usuń tą końcowe z linku :P

http://www.iqpolska.pl/

Skomentuj

Jak ktoś chce sobie zmierzyć Iq to polecam wizyte u psychologa, sam byłem na takich badaniach kilkakrotnie i są zdecydowanie bardziej miarodajne od tego typu testów. I tak nawiasem-średni wynik polaków równy 100 woła o pomste do nieba...

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez damiani
        to forum nie jest do zarabiania (może sie mylę?) wiec usuń tą końcowe z linku :P

http://www.iqpolska.pl/
        hehe racja
        :gdziem:

:mrgreen:

Skomentuj

to jest daremne poklikałem byle co i dostałem 103 i jeszcze płacić trzeba

Skomentuj

PS:
            Twój iloraz inteligencji 97 - ... :)
            śr. IQ w Twoim mieście 88
            Pozycja w rankingu serwisu 4250
            Osób o niższym IQ 64377

Skomentuj

Po pierwsze wQrzyłem sie nieziemsko bo mi wzięło 9zł z telefonu :neutral: Brr chiński chyłt małketingowy, ale działa :mrgreen:

Twój iloraz inteligencji 97 witaj w klubie :razz:
              śr. IQ w Twoim mieście 90
              Pozycja w rankingu serwisu 4208
              Osób o niższym IQ 64345

Skomentuj

Jakby to nie kosztowało to sam bym sobie zmierzył bo coś strasznie niskie te wyniki wychodzą Wam.

Skomentuj

Jakieś oszustwo, również klikałem od niechcenia na chybił i mam 103

Skomentuj

Pewnie test bierze pod uwagę czas wypełniania co może być współczynnikiem dla wyniku końcowego - stąd takie wysokie rezultaty na chybił-trafił.
                    Druga sprawa, to test jest monozadaniowy , czyli zadania są jednego określonego typu. To jest oczywisty mankament. Jak robiłem test w WIML'u to dostałem podobną książeczke z zadaniami do uzupełniania takich szachownic ale to był jeden z 4 etapów ! Każdy etap sprawdzał inteligencje pod nieco innym kątem, jak ktoś słabo wypełnia takie szachownice to sie rechabilituje np w jakimś przestrzennym widzeniu czy zadaniach tekstowych.
                    Akurat w przypadku szachownic odpowiedź jest uzyskiwana na bazie jakiegoś kryterium np kształ którego nie było w linii, albo suma lub róznica dwóch poprzedzających kształtów, linia w poziomie w pionie po przekątnej itp itd. Są zadania oczywiste ale w tych trudniejszych można doszukać się kilku kryteriów .

Moj wynik tylko 108. W życiu zrobiłem kilka testów iq i wyniki wahały mi sie od ponad 130 do ok 100, dziwne , że człowiek raz jest "głupszy" raz nie , po prostu to zależy w dużej mierze od konstrukcji testu który jest czasem mało miarodajny.

Skomentuj

To jakieś nieporozumienie :neutral: . Na jakiej podstawie mamy odpowiadac na te pytania? Od tak sobie co nam przyjedzie do głowy? I to ma byc test iq. To jakiś żart.
                      BTW: małym druczkiem pisze, że wynik jest liczony również na podstawie czasu odpowiedzi na poszczególne pytania :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                        Na jakiej podstawie mamy odpowiadac na te pytania? Od tak sobie co nam przyjedzie do głowy?
                        No bez przesady... przecież to oczywiste, że w każdym pytaniu jest (teoretycznie) tylko jeden obrazek dopełniający jakiś schemat i musisz wskazać, który z proponowanych nie naruszy prawidłowości rzędów i/lub kolumn.

-------------------------------------

Twój iloraz inteligencji 125
                        średnie IQ Polaka 100
                        śr. IQ w Twoim mieście 99
                        Pozycja w rankingu serwisu 171
                        Osób o niższym IQ 139811

Nie spieszyłem się. Jak widać czas ma mniejszą wagę niż poprawne odpowiedzi.
                        Podzielam zdanie Yoshiego. Zdecydowanie twierdzę, że nie da się oszacować inteligencji na podstawie testów. Każdy z nich jest inny i w każdym teście osiągniemy inny wynik. Człowiek wymyślił współczynnik IQ tylko nie wymyślił jak obiektywnie oszacować jego wielkość...

A tak przy okazji: ciekaw jestem jaki test rozwiązywał Leonardo da Vinci :lol:

:bzdura:

Skomentuj

Leonardo pewnie wymyślił ten test wiec ma maxa a pozostali takie daremne wyniki :lol:

Może opracujemy swój test ?

Skomentuj

120. Test strasznie krotki i zadania tylko jednego typu. Jak bylem maly to mi u psychologa robili test i byl duzo bardziej zroznicowany. Moze ten test kazdemu automatycznie 20 punktow kroi z wyniku bo ktory inteligentny czlowiek sie da tak wkrecic w zaplacenie 9zl?

Skomentuj

9zł za takie coś :evil: , dobrze, że nie miałem kasy i nie mogłem skusic się na zobaczenie wyniku :mrgreen:

Skomentuj

Dokładnie, jak robić test to u psychologa, trwa wprawdzie dość długo ale jest miarodajny. Ostatnio miałem robiony w 5 klasie podstawówki ale wynikiem nie będe sie chwalił :P

Skomentuj

wale to, nie sprawdzam wyniku - dycha sie przyda na cos bardziej konkretnego - chocby dzisiejszy wieczor... dziwi mnie tylko dlaczego na stronie jest napisane
                                  Właśnie ukończyłeś pomyślnie test inteligencji. Aby otrzymać wyniki wyślij sms na podany numer. Uwaga, promocja! Tylko teraz, korzystając z promocji '1PLN' za usługę zapłacisz 1 zł!
                                  , a numer na jaki mam wyslac smsa zaczyna sie na 79***, wiec to chyba oczywiste, ze zaplace 9zl. Tylko czy mozna tak oszukiwac?

Skomentuj

1pln jest jak placisz przez paypal co z oczywistych wzgledow jest ukryte w regulaminie

Skomentuj

Czaruję...
                                    X