Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ogólnopolski test IQ :)
Collapse
X
-
to forum nie jest do zarabiania (może sie mylę?) wiec usuń tą końcowe z linku :P
http://www.iqpolska.pl/
-
Nie na temat...Zamieszczone przez damianito forum nie jest do zarabiania (może sie mylę?) wiec usuń tą końcowe z linku :P
http://www.iqpolska.pl/
:gdziem:
:mrgreen:
Skomentuj
-
Pewnie test bierze pod uwagę czas wypełniania co może być współczynnikiem dla wyniku końcowego - stąd takie wysokie rezultaty na chybił-trafił.
Druga sprawa, to test jest monozadaniowy , czyli zadania są jednego określonego typu. To jest oczywisty mankament. Jak robiłem test w WIML'u to dostałem podobną książeczke z zadaniami do uzupełniania takich szachownic ale to był jeden z 4 etapów ! Każdy etap sprawdzał inteligencje pod nieco innym kątem, jak ktoś słabo wypełnia takie szachownice to sie rechabilituje np w jakimś przestrzennym widzeniu czy zadaniach tekstowych.
Akurat w przypadku szachownic odpowiedź jest uzyskiwana na bazie jakiegoś kryterium np kształ którego nie było w linii, albo suma lub róznica dwóch poprzedzających kształtów, linia w poziomie w pionie po przekątnej itp itd. Są zadania oczywiste ale w tych trudniejszych można doszukać się kilku kryteriów.
Moj wynik tylko 108. W życiu zrobiłem kilka testów iq i wyniki wahały mi sie od ponad 130 do ok 100, dziwne , że człowiek raz jest "głupszy" raz nie , po prostu to zależy w dużej mierze od konstrukcji testu który jest czasem mało miarodajny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malyzmcNa jakiej podstawie mamy odpowiadac na te pytania? Od tak sobie co nam przyjedzie do głowy?
-------------------------------------
Twój iloraz inteligencji 125
średnie IQ Polaka 100
śr. IQ w Twoim mieście 99
Pozycja w rankingu serwisu 171
Osób o niższym IQ 139811
Nie spieszyłem się. Jak widać czas ma mniejszą wagę niż poprawne odpowiedzi.
Podzielam zdanie Yoshiego. Zdecydowanie twierdzę, że nie da się oszacować inteligencji na podstawie testów. Każdy z nich jest inny i w każdym teście osiągniemy inny wynik. Człowiek wymyślił współczynnik IQ tylko nie wymyślił jak obiektywnie oszacować jego wielkość...
A tak przy okazji: ciekaw jestem jaki test rozwiązywał Leonardo da Vinci :lol:
:bzdura:
Skomentuj
-
wale to, nie sprawdzam wyniku - dycha sie przyda na cos bardziej konkretnego - chocby dzisiejszy wieczor... dziwi mnie tylko dlaczego na stronie jest napisaneWłaśnie ukończyłeś pomyślnie test inteligencji. Aby otrzymać wyniki wyślij sms na podany numer. Uwaga, promocja! Tylko teraz, korzystając z promocji '1PLN' za usługę zapłacisz 1 zł!
Skomentuj
Skomentuj