Razem masz tyle ile Ci z gniazdka ciagnie ;p
Po co to liczyc, jak chcesz zaszpanowac to powiedz ze masz 2x 100 muzycznej czyli 200W, sub to samo czyli 300W a wzmak na za pewnie z 600W PMPO tak wiec razem ze spokojnym sercem mozesz powiedziec ze masz 1,1kW
Tak na serio, kolumny masz tak jak piszesz, 2x50W, suba to jednak 120W :)
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat :P Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
poproś żeby przeczytał co jest napisane na tabliczce znamionowej odnośnie zużycia energii :mrgreen: cikawe co odpowie ... bo już widziałem wieże 2x75W a max pobór mocy 15W :razz:
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
cudny90 Coś to zaś wymyślił :lol: :mrgreen:
P.M.P.O to jednorazowa moc, nie powtarzalna, która się wydzieli po uderzeniu pioruna w urządzenie. Co za idiotyzm to jest to P.M.P.O sprzedają bierdzi bąki w sklepach co mają 5cm średnicy a na opakowaniu 500W hahah
MariuszElektro, Ty się nie śmiej. Boombox, który stoi u mnie w dużym pokoju ma 2x90W P.M.P.O. :mrgreen: Jak sam widzisz to głupi chłit matetingowy, który wbrew pozorom działa bardzo dobrze na ludzi nie mających pojęcia co to jest prąd :wink:
[ Dodano: 2008-07-29, 19:47 ]
Tzn. to działało kiedyś na mnie jak byłem mały, nie teraz :grin:
Już na sam widok jak pisze 2x500W P.M.P.O to płacze ze śmiechu a jak jeszcze zobaczę parametry zasilacza do zestawu 2x500W P.M.P.O 18V DC 500mA to zrywać boki. Z czym do czego :mrgreen:
ylko, że "jego tuba, którą ma w pokoju trzęsie ścianami, to nawet nie ma co porównywać to takich głośniczków 15cm
to mój sasiad tez ma "bas" że trzęsie i co z tego skoro to tylko trzęsienie. dźwięk mniej więcej taki jak dzwięk wydawany przez młot pneumatyczny:) liczy się jakość a nie trzęsienie ziemi:)
A ja kocham to spojrzenie kogoś kto do mnie przychodził ok pol roku temu, kiedy to miałem tylko 2x20W RMS zarówno wzmacniacz jak i głośniki (Tonsil 10/20/4), odpaliłem je, i każdy wychodził ze zdumieniem z pokoju że tak głośno i czysto. A ja mówiłem że to tylko 2x20W to nikt nie wierzył a jak wstawiłem do pokoju 3kW mojego sprzętu estradowego to nikt nie wierzył znowu że to ma aż 3000W :neutral:
Rada, jednak wolę powiedzieć że coś ma 2x5W dla lepszego efektu że tak mało może tak grać
Święty Moc to nie wszystko liczy się także skuteczność kolumn (dB).
Moc to nic, liczy się tylko i wyłącznie jakość :P
Tego roku, gdy byłem u kumpla na sylwestrze miał pożyczoną od sąsiad ( który też był na tej imprezie ) właśnie taką "tubę 1000W" Pomijam, że to w ogóle podłogi nie rusza, to nawet to nie gra basem, tylko hm.. jakby patykiem walić o drugi patyk xD
A ja kocham to spojrzenie kogoś kto do mnie przychodził ok pol roku temu, kiedy to miałem tylko 2x20W RMS zarówno wzmacniacz jak i głośniki (Tonsil 10/20/4), odpaliłem je, i każdy wychodził ze zdumieniem z pokoju że tak głośno i czysto. A ja mówiłem że to tylko 2x20W to nikt nie wierzył a jak wstawiłem do pokoju 3kW mojego sprzętu estradowego to nikt nie wierzył znowu że to ma aż 3000W
Normalka. U mnie w pokoju gdn 32-300 gra niewiele ciszej niż b&c 18tbx100...za to w plenerku i na dużej sali...no tu już nie ma wątpliwości kto jest królem
Co mam powiedzieć jakiemuś kolesiowi, który przyjdzie do mnie, zobaczy uniampa, zapyta się ile ma Wat :P Powiem mu .. 2x 80 A on: eeee, to szajs, mój voicekraft ma 4x 200W ... ??????
ale masz problemy... :P niech sobie kolega mowi co chce... niech poslucha wpierw
Tylko, że "jego tuba, którą ma w pokoju trzęsie ścianami, to nawet nie ma co porównywać to takich głośniczków 15cm .. "
.. :/
to dowaliles z grubej rury :o troche takie szczeniackie "problemy" ;p. nie mozesz sie uprzec na porownaia i juz :P. zreszta czy o to chodzi w audio zeby szpanowac przed innymi? to ma tobie sluzyc i sie podobac
Skomentuj