Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GPS do 700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GPS do 700zł

Witam,
    Zamierzam kupić jakiś tani GPS do auta.
    - Cena max. do 700zł.
    - Nie musi być jakiś super ekstra, wystarczy, żeby był niezawodny i dobrze pokazywał trasę.
    - Jeden warunek to oprócz mapy Polski MUSI posiadać mapę Szwajcarii, Czech i Niemiec.
    - Będzie używany zapewne tylko 2-3 razy do roku.
    - dobrze żeby miał czytnik kart SD
    - ekran dotykowy

O dodatkowym wgrywaniu map zaraz po kupnie nie ma mowy. Podobno jak się samemu wgra mapę to traci się gwarancję.
    Na rynku jest tego ogromnie dużo, a nie bardzo się orientuję w temacie. Marki praktycznie nic mi nie mówią. Dla mnie to wszystko jedna chińszczyzna.

Możecie polecić coś ciekawego w tej cenie?
    Za wszelkie opinie z góry dziękuję :smile:

Szkoda że nie mają być wgrywane mapy (dla mnie to normalne) mógłbym polecić zwykłą nawigację z biedronki lub innego marketu po 260zł http://www.allegro.pl/item415366636_..._2gb_mapy.html
    Po wywaleniu tej oryginalnej mapy i załadowaniu automapy nowej wszystko ładnie śmiga, jest cała europa razem z numerami domów itp. Można oczywiście dogrywać inne mapy, poszczególnych państw, dokładne plany itp, więc dla mnie wywalanie 700zł na gps to strata pieniędzy.

Skomentuj

juz lepiej kupic telefon...
      nawet taka stara N70 + nadajnik i masz uniwersalne urzadzenie
      pakowac 700pln w cos co uzywa sie 2-3 w roku to bez sensu

Skomentuj

Ja mam w telefonie, ale niestety rzadko kiedy są aktualizacje i znajomość dróg Tomka i Route'a nie jest za specjalna, ale fajny bajer to fotoradary i suszareczki :)
        Sam zastanawiam się nad Automapą - wgrywałem ją koleżance na urządzenie Nokii i powie, że zajefajan sprawa.

Skomentuj

Jest taki Tomtom w cenie ok 700zł, ale nie pamiętam jaki model. Podobno to najlepsza nawigacja w tej cenie. Mój brat ją ma, jak coś to mogę sprawdzić dokładnie model. Aktualizacje map są za darmo przez rok.

WIdze opakowanie jest to dokładnie TOMTOM ONE XL T
          ekran dotykowy, złącze na karty SD i inne rzeczy

Skomentuj

TomTom ma strasznie małe pokrycie Polski, 50 kilka %, nadaje sie jedynie na zachód, gdzie ma 99% pokrycia. U nas potrafi wyprowadzić w pole a nawet kazać zawrócić na prostej drodze i mówić, że droga sie skończyła. O ile wiem to Garmin ma coś ok. 90%. Ja i tak bym szedł na coś na Windowsie z wbudowanym GPSem i AutoMape do tego, która ma najlepsze pokrycie ze wszystkich map.

Skomentuj

Akira Guepard :) sam posiadam takie urządzonko :) do tego Automapa :) i jeżdżę bez zeadnych problemów :) Wiecej informacji znajdziesz na stronie http://www.my-navia.pl

Pozdrawiam :)

Skomentuj

NAVIA odo której dałem link wyżej to w sumie to samo co Akira :)

Skomentuj

Ups sorki nie zauwazyłem linkacza :) ale posiadam takowe urządzonko i spisuje sie świetnie :)

Skomentuj

Mówicie, żeby wgrać mapę, ale co wtedy z gwarancją?

A co myślicie o czymś takim: http://bazzar.interia.pl/site/cat/44/comp/212887/

W siriusie jest za 628zł.

[ Dodano: 2008-08-11, 14:10 ]
                    Ewentualnie coś takiego: http://aukcje.idg.pl/item412696999.html
                    Cena: 438zł.

Skomentuj

Jeśli chodzi o sprzęt to każdy model danego producenta jest dobry :) to którą sie wybierze zależy tylko od zasobności portfela i tego co chcemy robić Ja kupując Akirę kierowałem sie tylko nawigacją :) a to że posiada jeszcze odtwarzacz MP3 to już dodatek :) Jeśli chcesz mieć gwarancję to lepiej nie odblokowywać urządzenia :) (w standardzie masz tylko kilka funkcji). Odblokowywując GPSa dostajemy sie do Windowsa :) tylko wtedy tracisz gwarancje :) W przypadku Akiry jest sposób aby korzystać z każdego rodzaju oprogramowania nawigującego bez potrzeby odblokowywania ale to już trzeba szukać

Jeśli chcesz kupić kieruj sie opiniami na internecie odnośnie głośności urządzenia (wszelkiego rodzaju komunikaty), wyświetlacza :) (gdy Ci słońce przyświeci z boku to czasem nic a nic nie widać) oraz oczywiście zasobnością twego portfela :)

Skomentuj

Dziękuję bardzo za wszystkie opinie! :smile:

Żadne bajery typu odtwarzacz mp3, czy video nie są mi potrzebne. Tak jak pisałem, cena max. 700zł.

Skomentuj

ploter, nie musisz tracić gwarancji, wystarczy że oryginalne pliki które są poddawane przeróbce skopiujesz na swojego kompa, wkleisz nowe i tyle. Będzie działać, a jak będziesz chciał oddać do serwisu to kasujesz te pliki nowe, pozmieniane i wklejasz te stare, nieprzerobione. Wszystko wtedy wraca do stanu wyjściowego. Nikt się nie kapnie że miałeś coś przerabiane.

Skomentuj

sam kupilem nie tak dawno tomtoma one xl - kolega mi polecil, jednak troche sie zaczalem tym interesowac, zmieniac mapy itp, i na dana chwile lepiej tego nie kupowac jesli sie jezdzi po Polsce.
                            TomTom jest najlepszy podobno jesli chodzi o USA i europe zachodnia. Na daną chwilę AutoMapa góruje w Polsce, pokrycie dróg jest takie samo jak w TomTomie ponad 99%, ale pokrycie adresowe AutoMapa ma jednak większe.
                            ALe jesli autorowi tematu chodzi takze o inne kraje to polecam TomToma, one Xl ja kupilem miesiac temu za niecale 600zł z przesyłką, najnowsze mapy - peb.pl :) instrukcje są - nic trudnego.
                            jezeli ktos chce tylko na polskę to polecam cos co obsluguje automape zdecydowanie, czytalem sporo o tym i nie tylko ja tak polecam :). TomTom jest dobry, ale pod kazdy blok/dom cie nie doprowadzi w Polsce na dzisiejsze czasy (chociaz w wiekszych mistach wiekszosc blokow/domow obsluguje (wiekszosc!).

Skomentuj

Po przeczytaniu wszystkich postów doszedłem do wniosku, że nie ma sensu wywalać tyle pieniędzy w GPS'a, który będzie używany 1-2 razy do roku, a więc zakup GPS'a został na razie wstrzymany.
                              A póki co udało się mamie pożyczyć z roboty GPS Delphi. Nawet fajne urządzonko. Mam nadzieję, że się sprawdzi :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                              X