Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy wygląd forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy wygląd forum

Tak jak w temacie, obiecałem założenie nowego topicu na temat zmiany obecnego wyglądu forum.

Nawiązuje do starego topicu: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=7808

którego wg. mnie nie należało już kontynuować, poza tym potrzebna była ankieta.

Jako ze pojawiło się nowe bardziej cieszące oko logo wg projektu cudny90 edytowanego przeze mnie :razz: :

Od razu spytam Admina, czy wielkość baneru można powiekszyć, czy musi on pozostać wymiarach 960px na 56px??

Czy wszyscy są za aby projekt cudnego wykorzystać na tytułowy baner strony, oraz zamieścić go na stronie głównej, oczywiście jeszcze odpowiednio zmodyfikowany? Ankieta u góry, zapraszam

W tym temacie można zamieszczać własne projekty baneru, oraz pomysły z nim związane
    0
    Tak
    0%
    0
    Nie
    0%
    0

Bardzo podoba mi sie rozebrany glosnik z obecnego banera aczkolwiek napis w nowym jest o wiele fajniejszy gdyby dalo rade tak polaczyc je :)

Skomentuj

lodowa, dokladnie!
      ten glosnik jest genialny! za to logo na banerze jest zwykle... aj.

Skomentuj

jestem za zmiana tylko loga a cala reszta fajnie sie prezentuje na starym banerze :wink:

Skomentuj

Tak na szybko zeby bylo widac o co kaman :)

[ Dodano: 2008-08-11, 17:00 ]
          Teraz zauwazylem ze kolor "nowego loga" mi sie na czarno-bialy zmienil :/

Skomentuj

Coś ode mnie

Skomentuj

wasik1989, podoba mi się ten ostatni :smile:

Skomentuj

ta ostatnia opcja jest swietna :smile:
                moze jeszcze troche napis przesunac na srodek :wink:

Skomentuj

Bardziej na środku:

Nowa koncepcja?

A to na koszulke :grin: :

EDIT: W tle jest TIW, ale przypomina MDSa Oba mają kevlarową membrane.

Skomentuj

opcja wasik1989, z mdsem w tle jest super. jestem za!

Skomentuj

To ost wg mnie juz odpada, za duzo tego tam..

Skomentuj

Nowa koncepcja (czyt 2 baner z ostatniej aktualizacji) jest super :)

Skomentuj

ja bym jeszcze ' diyaudio.pl ' dal mocniej w prawo

Skomentuj

Powiem Wam, że najbardziej ostatni projekt z tym niby mdsem w tle jest dobry ALe tylko w dużej wersji, w małej nie widać, że to głośnik i cienko by to wyglądało :)

Ja więc proponuję tak:

Na tył koszulki: http://img151.imageshack.us/img151/2660/tiwdiyqz5.jpg

Na przód małe logo ( wg mojego projektu ) na sercu

A na rękawku login ( tylko na którym prawy/lewy ? )

Skomentuj

Mi sie nie podoba Jakos dziwnie wyglada "diy" w tym czarnym kole na glosniku...

[ Dodano: 2008-08-11, 21:34 ]
                              Cudny temat Ci sie pomotal

Skomentuj

lewy :razz:

Skomentuj

lewy
                                  ???

Maxi, w ostatniej chwili po kliknięciu "Wyślij" się skapnąłem i dałem STOP, ale i tak poszła wiadomość :P

Śpiący już jestem i taki w ogóle - skaszaniony

Skomentuj

chodziło mi o rękawek :razz:

Skomentuj

Moja propozycja jest taka, aby zlecić opracowanie design'u naszego forum specjaliście.
                                      Podrzucimy mu materiał w postaci logo oraz wytycznych i niech to zrobi ktoś, kto naprawdę potrafi profesjonalnie zaprojektować layout do phpBB by Przemo.
                                      Zrobiłem "wywiad" i dowiedziałem się, że koszt takiej usługi to 300-400 zł.
                                      Możemy zrobić "ściepę" po parę zł i mieć jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny design całego forum. Aby to wszystko miało ręce i nogi należałoby wybrać "reprezentację" forum w postaci 3-4 osób, które decydowałyby o akceptacji lub negacji projektu i upoważnione były do podjęcia ostatecznej decyzji o zleceniu wykonania layout'u.

Odpowiadając na pytania:
                                      Banner nie musi być idealnie takiego rozmiaru jak na forum, ale dobrze by było żeby nie był szerszy niż obecny. Rzecz jasna nie może też być za wysoki, bo strona straci swoją czytelność ( to żadna radocha jak na wstępie trzeba stronę przewinąć żeby cokolwiek przeczytać ).

Skomentuj

Quester, a pomyślałeś o serwerze? Wytrzyma taką zmianę? Żeby nie było że pada raz na tydzień...

Btw. wiem że na forum są tego typu specjaliści, dużo osób zajmuje się pewnie PHP, więc ja jestem na NIE za zrzutką, forum jest zbyt marne żeby zasługiwało na super layout.

Poza tym obecna kolorystyka forum pasuje do nowego loga Podmień sobie je na próbę i zobacz że tak jest.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X