Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mivoc XAW 310

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mivoc XAW 310

Witam. Bede może zamawiał ten głosnik z Niemiec jak będą chętni obecna jego cena to 125 euro + 30 euro przesyłka. Jak wezme więcej głośników gościu da 10% zniżki. Byłby ktos chętny?? Pisać. Pozdrawiam

Skąd zamawiasz? Jakieś inne głośniki też maja?

[ Dodano: 2008-08-14, 21:44 ]
    Swoja drogą, drogo troche...

Skomentuj

Radekkk1984, moze BSW?:)

Skomentuj

Tu jest stronka gościa http://stores.ebay.pl/Der-HiFi-Laden-in-Langgons to poprostu ebay. BSW niby ok ale słucham house , techno i czarnej muzy więc BSW troszke za szybki będzie do czarnej muzy a Mivoc podobno idealnie sie tu nada bo potrafi zagrać szybko i jednocześnie "rzucić mięchem"słyszałem tak od Pawła S. polecił ten więc szukam tego głośnika

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
          Swoja drogą, drogo troche...
          biorac pod uwage po ile moznabylo go kupic w polsce to bardzo drogo :???:
          ale jakos niemoge znalezc bardziej uniwersalnego glosnika... :|

Skomentuj

Radekkk1984, a czy XAW210 wchodziło by w grę? ew. jakie by były jego koszta?

Skomentuj

Ja nie rozumiem okreslenia za szybki glosnik... hm.. glosnik gra tak jak mu podaja sygnal, moze mulic ale zeby byl za szybki? Jesli sam sygnal jest "mulacy" to w czym przeszkadza ze glosnik jest szybki :) ? Wyjdzie z tego tak czy siak mul..

Chocby taka estrada.. nie wiem ale mysle ze na naglosnienie hh nie zmieniaja paczek z subami na muly ..

Skomentuj

wasik1989, z tego co tam widze to xaw 210 jest za ok 214zl...

Skomentuj

Ja byłbym chętny na 3 sztuki ale za ok 1-1,5miesiaca :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                    Ja nie rozumiem okreslenia za szybki glosnik... hm.. glosnik gra tak jak mu podaja sygnal, moze mulic ale zeby byl za szybki?
                    oj zdziwil bys sie :P
                    najlepiej to slychach na przykladzie kina

Skomentuj

Wasik1989 za miech?? A bliższy termin konkretnirjsza data ? Bo ja mam czas do połowy września . Musze do tego czasu skompletować wszystko i zrobić skrzynie i całą reszte bo w październiku wracam na studia i już tam nic nie zrobie więc troszke zalezy na czasie. Jak nikogo nie znajde to albo zamówie sam albo zostanie MDS10DVC u XYS-a ale podobno lepszym wyborem jest ten mivoc dlatego narazie twardo przy nim stoje

Skomentuj

Radekkk1984, http://www.speakertrade.de/mivoc/einzel.html warto zamowic od razu z tej strony.
                        kiedys chyba mowili cos o wysylce do Polski za 10E.

gdybys bral od nich wzialbym moze cos sobie
                        http://www.speakertrade.de/mivoc/det...ikel=AWM%20124

jestem ciekaw tez co te malenstwa potrafia:
                        http://www.speakertrade.de/mivoc/det...ikel=WAL%20416

Skomentuj

mIKI właśnie chyba kiedyś bo teraz ceny przesyłek wzrosły :/ i obawiam sie ze będzie tyle samo a koszt mivoca jest identyczny jak na ebayu.

Co do tego drugiego głośniczka to jednak będe obstawiał tak jak mi kazał Paweł jak mivoc to XAW 310 pomimo że jest droższy prawie 2 razy od tego co podałeś.

A te maleństwa raczej sie nie nadają do suba jakiego chce zbudować

Może jednak ktoś chętny sie znajdzie jak byśmy zamówili 3 sztuki to wychodzi już koszt przesyłki 10 E i cena za sztuke około 112,5 E wiec troszke mniej

Skomentuj

Radekkk1984, w piątek podałbym Ci konkretną date. A czy jeżeli wziałbym tylko jednego XAW210 to znalazła by się osoba która kupiła by coś jeszcze?

Skomentuj

zapytaj kolesia czy moze miec AWM 124, wtedy ja moze bym sie skusil - ale jeszcze nie wiem

Skomentuj

Ja nie rozumiem okreslenia za szybki glosnik... hm.. glosnik gra tak jak mu podaja sygnal, moze mulic ale zeby byl za szybki? Jesli sam sygnal jest "mulacy" to w czym przeszkadza ze glosnik jest szybki :) ? Wyjdzie z tego tak czy siak mul..
                                tez mnie to dziwi. bardziej przemawia do mnie teoria ze sluchacie glosnikow w za malych pakach czy zle dostrojonych bassreflexach i stad takie anomalia...

Skomentuj

rozchodzi sie o indywidualne odebranie basu. jak jest szybki to moze sie wydawac ze jest go malo bo szybko znika itp
                                  akurat ten mivoc wg mnie jest odpowiedni poniewaz ma duzy x-max, "miekkie" brzmienie ale jednoczesnie niezamula...

Skomentuj

jak bas jest "za szybki" to znaczy ze cos jest nie tak i najczesciej winna jest obudowa - najprosciej jest ja po prostu powiekszyc. zreszta nie dziwi mnie to, skoro wielu z was aplikuje 8' w 20 litry (MDS08)... dajcie im jeszcze powiedzmy z 10 litrow to moze bas bedzie normalny, a nie jak koles na sterydach - moc ma, za to precyzje zerowa... pomijam tu wypaczenie gustu sluchajacego, ale tez nie generalizujmy: niekazdy sluchajacy rapu lubi zamulajace basem granie (bynajmniej nie chodzi tu o mnie, bo slucham zupelnie czego innego). Dobry bas to nietylko kop, niczym z armaty, ale takze detale w nim - barwa, wypelnienie, itd. A wkladanie na sile glosnikow do mozliwie malych obudow to nienajlepszy pomysl. Wiec jesli Ravemaster jest "za szybki" do rapu to albo dajcie mu wieksza pake, albo po prostu BSW do domu sie nie nadaje - w koncu mysle ze nie bez powodu producent oznaczyl go jako glosnik CA... Bas w kawalkach rapowych na pewno nie jest nagrany "za szybko", odchudza je zle zaaplikowany badz po prostu slaby glosnik. Dobry glosnik zagra wszystko dobrze.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Caleb, powiem Ci tylko tyle, że to forum ma na tyle dziwną mentalność, że gdy zaczynałem w 2005r, i napisałem kilka postów na temat stosowania głośników samochodowych w domu, głośno mnie wyśmiano i powiedziano że inne prawa rządzą w samochodzie i inne w domu i nie powinno się stosować głośników samochodowych w domu.
                                      Teraz jakoś większość ludzi stosuje głośniki do CarAudio w domu i sie tworzą złe opinie o głośnikach. Tak samo jak skombinowałem swoje paczki na szerokopasmowym ARZ i wysokotonowej vifie tc20, smiano się ze mnie ze tak sie nie robi. Teraz? polecają takie zastosowania dla uzyskania najlepszej srednicy, czyzby słynacy wtedy ARN im się znudził :?: ...

Skomentuj

Caleb, a mi sie wydaje ze sam do konca niewiesz o czym piszesz
                                        Zamieszczone przez Caleb
                                        zreszta nie dziwi mnie to, skoro wielu z was aplikuje 8' w 20 litry (MDS08)... dajcie im jeszcze powiedzmy z 10 litrow to moze bas bedzie normalny
                                        kit z tym ze spadnie mu wytrzymalosc mocowa ;]
                                        a dla porownania podam ze XAW210 w tych samych 20 litrach gra inaczej ;]
                                        Zamieszczone przez wasik1989
                                        napisałem kilka postów na temat stosowania głośników samochodowych w domu, głośno mnie wyśmiano i powiedziano że inne prawa rządzą w samochodzie i inne w domu i nie powinno się stosować głośników samochodowych w domu.
                                        Teraz jakoś większość ludzi stosuje głośniki do CarAudio w domu
                                        ale musisz tutaj rozroznic o jakich glosikach mowa - np tzw "pompki" kompletnie sie nie sprawdzaja w domu. glosniki o klasycznej budowie jak wlasnie MDS sa OK

Skomentuj

Czaruję...
                                        X