Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mivoc XAW 310

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a czemu nie wiem o czym pisze? :) moglbys powiedziec w czym sie zagolopowalem lub jest niejasne?
    kit z tym ze spadnie mu wytrzymalosc mocowa ;]
    a dla porownania podam ze XAW210 w tych samych 20 litrach gra inaczej ;]
    zapewne, w koncu to inny glosnik

Skomentuj

zapewne, w koncu to inny glosnik
      To zdanie tyczy sie równiez doboru wielkości obudowy.
      Skoro rozumiesz, że wytrzymałość mocowa w tej samej objetości dla różnych głośników będzie inna, to powinieneś rozumieć również to, że jedna 8 calówka zagra mięsistym basem już w 20l a inna będzie potrzebowała do tego 40l. Przecież wiadomo, że głośnik głośnikowi nie równy. Przykładowo MDS08 gra niskim i dobrze kontrolowanym basem w 24l, a XAW210 zadowoli się nawet tymi 20l a w wiekszej obudowie się już trochę zgubi. Dodam, że Mivoc w 20l zagra bardziej miękko niż MDS w 24l.

Skomentuj

no to jasne. ale skoro o MDS czytam opinie ze gra odchudzonym dzwiekiem to znaczy ze cos nie tak, prawda? i najprawdopodobniej jest to wina za malej obudowy. to ze sa 8' ktore sie zadowalaja i graja normalnie w 20 litrach to w zasadzie nic nowego... jakkolwiek przewazajaca ilosc 8' graja dobrze dopiero w jakichs 30 litrach i wyglada na to ze i intertechnik powinien miec nieco wieksza obudowe niz jest on aplikowany.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
          MDS czytam opinie ze gra odchudzonym dzwiekiem
          pierwszy raz slysze taka opinie

sp. Celeb za przeproszeniem - pieprzysz glupoty!

Skomentuj

ale za to MDS08 to znakomity glosniczek w przystepnej cenie ktory spokojnie radzi sobie w domu.
            do kina sie nie nadaje z jednego powodu - jest za szybki!
            wypowiedz Pawla S. z watku pierwsze DIY - subik

Skomentuj

Caleb, moze pozyczyc ci te MDSy? narazie i tak nic z nimi nie zrobie to sobie przetestujesz je zamiast pisac glupoty...
              Zamieszczone przez Caleb
              Cytat
              ale za to MDS08 to znakomity glosniczek w przystepnej cenie ktory spokojnie radzi sobie w domu.
              do kina sie nie nadaje z jednego powodu - jest za szybki!
              wypowiedz Pawla S. z watku pierwsze DIY - subik
              jak juz pisalem bas z tych glosnikow bardzo szybko zniknie co bedzie odbierane jako "malo basu" - tak wiec dlatego do kina stosuje sie mega zamulacze - np XLSy :P

Skomentuj

Powracamy do tematu :-P gościu mi odpisał i powiedział ze ma wszystkie modele mivoca więc tylko czekam kto chętny i zamawiamy ;-)

Skomentuj

czemu nie, dzieki - w koncu przeslac masz mi kolumny na arnach to zasadniczo chyba nie zwiekszy kosztow przesylki. wlasnie co z z przesylka? :)
                  jak juz pisalem bas z tych glosnikow bardzo szybko zniknie co bedzie odbierane jako "malo basu" - tak wiec dlatego do kina stosuje sie mega zamulacze - np XLSy :P
                  bas tez zalezy w duzym stopniu od zastosowanej obudowy, prawda? mozna przeciez nia regulowac w pewnym zakresie bas jaki otrzymamy z kolumny... pojecie za szybki bas mi sie kojarzy wlasnie z za mala, zastosowana obudowa, gdzie kosztem detali w samym basie i jego "masie" dostajemy mocniejszego kopa. przesadzac oczywiscie w druga strone tez nie mozna bo dostaniemy "mula" bez jakiegokolwiek impactu, no i wytrzymalosc spadnie. no ale nie bede gdybal - jesli mi wyslesz tego MDSa na proby to bylbym wdzieczny i sam sie przekonam jak to faktycznie wyglada w kinie.

Skomentuj

Jeżeli to do mnie pytanie było o przesyłke to 30E kosztuje do polski to im więcej ludzi tym koszt będzie mniejszy no jedynie będzie jakaś kasa za rozesłanie głośników do wszystkich. Podobne zasady jak u XYS-a jak zamawiają z Audiocomponent

[ Dodano: 2008-08-19, 20:57 ]
                    więc jak panowie będzie ktoś chętny?? A moze ktoś znalażł taniej to chętnie sie przyłącze

Skomentuj

jakby sie znalaz XAW 310 za ok 200-250zl to bym chetnie kupil. rowniez gdyby "kwadraciak" byl dostepny to tez bym sie zastanowil...
                      ale narazie podziekuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        jakby sie znalaz XAW 310 za ok 200-250zl to bym chetnie kupil. rowniez gdyby "kwadraciak" byl dostepny to tez bym sie zastanowil...
                        ale narazie podziekuje
                        Miałem na sprzedaż oba głośniki i nie kupiłeś :razz:
                        Szkoda, że sprzedałem tego SQX-a. teraz bym chętnie dwa kupił.

Skomentuj

UKA, wtedy kasy niemialem ;]
                          teraz one mi tez niesa potrzebne ale ze mam kase to bym na przyszlosc kupil :P

Skomentuj

Czyli rozumiem że na Mivoca z niemiec chętnych brak...

Skomentuj

Czaruję...
                            X