Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka antena do TV?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka antena do TV?

Otóż historia jest taka:
    Moja dziewczyna mieszka w domu jednorodzinnym i ma założoną antenę siatkową (taką najnormalniej zwyczajną). Ale śnieży na niej i to dosyć sporo. Aktualnie przywieszona jest do barierki na balkonie (2gie piętro). Ostatnio, próbowaliśmy wywalić ją na komin, ale i to nic nie dało.
    Możecie polecić jakąś niedrogą antenę, by poprawić odbiór?
    Luty i złącza są poprawne, bo sprawdzałem, kabel antenowy jest nowy, a rezultaty mizerne. Także proszę o pomoc:) Na allegro jest sporo jakichś anten, ale jako, że nie orientuję sie za bardzo w tym temacie to zapytuję trochę lepiej oblatanych.

moze tylko trzeba wymienic plytke ktora jest w antenie :wink:

Skomentuj

na takiej antenie zawsze będzie śnieżyc, mniej czy bardziej ale będzie

Skomentuj

kiedys przedemna w kolejce koles chcial lupic taka antene... z rozmowy wynkalo ze wazna jest lokalizacja domu

Skomentuj

Zastanawiam się nad takimi rozwiązaniami:
          PIERWSZE
          DRUGIE
          TRRZECIE

Czy nie warto?

Skomentuj

U mnie było trak samo ściągało 3 programy i jeszcze tak mizernie. pół godziny w salonie cyfrowego polsatu, umowa podpisana, 9,90 miesięcznie i mam piękny czysty obraz.

Skomentuj

Doskonale wiem krzyhoo9 o czym mówisz, ale mi trzeba odpowiedzi na moje pytanko

Skomentuj

absolutnie nie baw sie w żadne "super wzmacniacze" i anteny szerokopasmowe ...jak juz cos robić to porządnie

tak zwane "polsatowskie siatki" maja akurat największe wzmocnienie w pasmie w którym nie nadaje się nic sensownego

przejrzyj to:

http://www.dipol.com.pl/eshop/docs.p...9&subgroup=922

i gotowy poprawny przykład dla domków jedno jak i wielorodzinnych zapewni Ci dobry odbiór "nie tylko w jednym gniazdku" zarówno TV jak i FM oraz bez śmiesznych beznadziejnych wzmacniaczy przy gnieździe antenowym telewizora

http://www.dipol.com.pl/przyklady_in...h_schematy.htm

zrobiłem już kilka takich instalacji i jest miód malina

PS..odnośnie "promocyjnego" oglądania słoneczka i c+ to już wal na PM

Skomentuj

Czaruję...
                X