Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Laptop uzywka do 1000 zl. Jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

caleb a potrafisz czytac ze zrozumieniem ?

napisałem:
    tu tak jak z kazda elektroniką lepiej kupic uzywke z wysokiej serii niz nowy low-end.....
    nie uogulniłem całkowicie ......(choc do acera, aristo itp nie mam wogole zaufania do zadnej serii)

co do baterii to sie mocno mozesz zdziwic ... baterie lenovo, oraz FS ALE Z SERII LIFEBOOK (a nie amilo ktora to seria jest szrotem)

wytrzymują ponad 2 razy wiecej cykli niz np acer o czyms to swiadczy

Skomentuj

za 1000zł to kup sobie nowego acera extense np 5220 - co jak co, ale lepszy jest nowy lap, z 2 letnią gwarą , nawet acer (zresztą ja takiego mam ;] ) niż jakaś używka niewiadomego pochodzenia, zwykle dość kompromisowa.
      Zamieszczone przez bawolek
      (choc do acera, aristo itp nie mam wogole zaufania do zadnej serii)
      Proponuję aby każdy kto poleca lub odradza cokolwiek napisał jaką miał styczność z tym sprzętem bo inaczej zaraz się zacznie, o ile już się nie zaczęło powielanie opinii.

Zamieszczone przez chico
      design i ergonomia jest na wysokim poziomie(lakier fortepianowy robi swoje, kazdy zwroci uwage;>)
      ale za to cholernie niewygodny w utrzymaniu jest, zresztą imo kupowanie czegoś żeby zwracać uwagę innych ludzi to nie jest to.

Caleb - popieram :)

Zamieszczone przez bawolek
      panowie z acerami, aristo itp nie chce was martwić ....ale sami zobaczycie jak będzie wam trzesczec obudowa,, albo bedzie sie przegrzewał (to znana dolegliwosc lapków ktore nie maja sztywnego korpusu bo z biegiem czasu plyta z prockiem nie przylega idealnie do elementow chlodzenia....lub gdy lopatki wentylatora są na wierzchu to trzeba go co jakis czas czyscic) matryca bedzie latac jak szmata na zawiasach, a bateria padac po 5 minutach i to po 2 latach uzytkowania....
      o tym właśnie pisałem parę linijek wyżej...

Skomentuj

A czy taki dodatek do co drugiego studenta wlasciwie w postaci laptopa nie moze byc ladny? Co znaczy, ze jest niewygodny w utrzymaniu? Myslisz, ze trzeba go polerowac raz w tygodniu bo nie bedzie dobrze dzialal;>?

Juz i tak po zawodach, wole firmowa uzywke. Zadne Acery ani inne tego typu bajery. Po prostu nie mam do tego przekonania ani budzetu. Temat mozna zamknac ;- )

Skomentuj

Dell Latitude D600. Zadnych ścierw typu Acer czy Actina itp. Co tu dużo gadać, google nie kłamie. Zresztą wiem bo setki otwierałem i naprawiałem...

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
            A czy taki dodatek do co drugiego studenta wlasciwie w postaci laptopa nie moze byc ladny? Co znaczy, ze jest niewygodny w utrzymaniu? Myslisz, ze trzeba go polerowac raz w tygodniu bo nie bedzie dobrze dzialal;>?
            toalety też myć nie trzeba żeby "działała", to rzecz gustu / przekonać i tym podobnych czy ktoś lubi mieć w mieszkaniu burdel czy porządek - co jest dobrą analogią jeśli chodzi o laptopa - narzędzie codziennej pracy, bo tak właśnie go widzę, szczególnie że z definicji jest on mobilny.
            Raz w tygodniu ? No nie wiem gdzie Wy mieszkacie, ale mój po 2 dniach jest już zakurzony na tyle że nie czuję się komfortowo pracując na nim.
            Są rzeczy których nigdy nie kupię używanych , są nimi - szczoteczka do zębów i laptop.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              Są rzeczy których nigdy nie kupię używanych , są nimi - szczoteczka do zębów i laptop.
              Szkoda że nie dodałeś to tej listy majtek...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                Zamieszczone przez pegelmesser
                Zamieszczone przez takero
                Szkoda że nie dodałeś to tej listy majtek...
                proponowałbym dla takich postów zacząć używać [code][/code] , szczególnie gdy nie mają żadnej wartości merytorycznej, a są tylko kąśliwymi komentarzami nie mającymi nic wspólnego z tematem.

Skomentuj

A kto zaczął? Z tą szczoteczką itp?
                  Chico nie pytał co kto lubi kupować, czy nowe czy używane tylko jaki ON chciałby mieć laptop do 1000zł.
                  DLatego skoro do 1000zl to tylko uzywka i tylko wg mnie Dell. Zresztą mam taki model jesczcze w uzytkowaniu i polecam go jak mogę i komu tylko mogę.

Acer to sprzęt który w 50% po miesiącu wraca z powrotem do sklepu... Szkoda gadać, kto kiedyś sprzedawał laptopy ten wie..

Skomentuj

Nie mówmy o firmach, tylko o konkretnych modelach, z laptopami jest ze wszystkim innym - każda firma ma mniej lub bardziej udane modele, acer też, starsze były gorsze, nowsze , przynajmniej te w których mam największe rozeznanie - extensy , są jak najbardziej do polecenie - są nowe, są tanie, mają wszystko czego potrzeba w tanim lapie, obudowy są wystarczająco wysokiej jakości, nic nie trzeszczy itd.
                    I dlatego takie opinie
                    Acer to sprzęt który w 50% po miesiącu wraca z powrotem do sklepu... Szkoda gadać, kto kiedyś sprzedawał laptopy ten wie..
                    nie mają żadnej wartości. Ja sam mam extense i mam conajmniej 4 czy 5 znajomych którzy też je mają , tak jak ja ,czyli mniej więcej od roku i żadnemu nic się złego nie dzieje, przypadek ? Mam za to ten komfort psychiczny że jak coś się po miesiącu stanie to mam lapa oddać , bo ma gwarancje, w przeciwieństwie do czegoś z allegro , kupionego od firmy z "recycling" w nazwie.
                    W jakim sklepie pracujesz , bo po opinii sądze że tak właśnie jest, a Twoja opinia nie opiera się tylko na tym żę
                    Zresztą mam taki model jesczcze w uzytkowaniu i polecam go jak mogę i komu tylko mogę.
                    oraz jaki to konkretnie model ?
                    DLatego skoro do 1000zl to tylko uzywka i tylko wg mnie Dell.
                    każdy ma prawo do swojego zdania, zresztą po to jest forum - by się swoim zdaniem dzielić z innymi , więc teksty "kto zaczął" rodem podstawówki zachowaj dla siebie bo sam sobie czarny PR robisz

Skomentuj

Owszesz nowe modele maja wszystko w sensie funkcjonalnym ale jeśli chodzi o jakośc to juz jest nieco gorzej. Tak jak z kolumnami typu Clatronic - też grają więc po co lepsze, takie straczą itp itd.

Gdzie pracuję to jest nieistotne, w każdym bądź razie mam troche doświadczeń z tym i wiem jak wyglądaja różne lapki w środku... Zresztą co tu dużo pisać, ludzie i tak kupia co będa chcieli.

Pozdrawiam!

Skomentuj

Owszesz nowe modele maja wszystko w sensie funkcjonalnym ale jeśli chodzi o jakośc to juz jest nieco gorzej.
                        konkretami proszę - jeśli chodzi o jakość czego ?

Nie ma się co kłócić czy lepsza jest używka lepszej klasy/firmy, czy nówka dajmy na to acera bo zarówno pierwsze jak i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety, chodzi mi raczej o to żeby nie przyjmować swojego punktu widzenia za jedyny słuszny i ślepo się go trzymać :)
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Jakość wykonania. Dla mnie jest to widoczne na pierwszy rzut oka. Nie elektronik i wtajemniczony może nie rozróżnić, dla laika sa tam jakieś układay , jakaś elektronika i tyle, tak widocznie to ma byc skoro tak produkuja tak to wygląda. Laik nie odróżni porządnej konstrukcji np. wzmacnaicza od chinszczyzny.
                          Np. : http://www.elektroda.pl/rtvforum/fil...02680_5209.jpg

i http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...f978a1c3d4c0f1 niby t o i to jakiś układ elektorniczny ale chyba widać który lepiej wykonany.

Ogólnie nie hcoodzi mi o jakies klotnie itp tlyko poprostu o pokazanie osobom ktore sa w temacie malo obeznane co warto brac pod uwage zeby potem nie było placzu i zgrzytania zębów.

Skomentuj

Co to jest "jakość wykonania", a konkretnie braki w niej , dokładnie w tym modelu, bo przypominam że mówimy o konkretach, a nie o fotach z elki , które z tematem nic wspólnego nie mają.
                            Czym się przejawiają te braki ?
                            Bo tak się zupełnie przypadkowo składa że swoją extense mam już dokładnie rok, użytkuję ją intensywnie, nie jest to laptop stojący całe życie w domu - tak jak powiedziałem służy mi do pracy więc ciągle gdzieś z nim biegam, nosze w plecaku, torbie, pod pachą, używam go w lesie, na plaży i w parku, przeżył już niemało - parę mniejszych upadków, ktoś na nim usiadł, rzucił plecakiem w którym on był , więc rok który ma za sobą myślę że jest niczym 2 lata u kogoś kto użytkowałby go rozsądniej. Bateria mimo że intensywnie użytkowana - sporo i często z niej korzystam, nadal trzyma bez problemu 2 godziny ponad bez specjalnego ustawiania mniejszego podświetlenia , czy przykręcania proca.
                            A mimo to lap wygląda wg mnie swietnie, nie widać po nim żadnego zużycia, nic nie skrzypi/trzeszczy, plastiki nie są porysowane, nic nie pęka, nie przegrzewa się i jest ciuchy tak samo jak gdy był nowy :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X