Ktoś to kiedyś próbował? Potrzebuje czegoś dla kumpla do elektryka. Chce to podłączyć to przez multiefekt Zoom 505. Muszą być słuchawki, nic innego nie wchodzi w rachubę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Słuchawki do gitary?!
Collapse
X
-
w sieci mnostwo informacji o nich mozna przeczytac. z mojej strony tlyko powiem, ze jak kosztowaly 150zl to faktycznie nie mialy sobie rownych, ale tez bez przesady - do hi-endu w postaci denonow d5000 czy grado gs-1000 to im baaaaaardzo daleko. warto przy okazji im zmienic kabel, bo sie gora pojawi. grado sr-60 w sumie bardziej cenie, chociaz je zeby sluchac z przyjemnoscia trzeba skorzystac z equalizera bo maja wypchana gorna srednice i dolna gore. tylko ze grado zeby kupic w normalnej cenie trzeba sprowadzac, np. z jazzloftu - 69 dolarow.
Skomentuj
-
zook, tak te creativy są naprawde wyśmienite w tej cenie, przekonałem sie, wyłożyłem kase i nie żałuje. Nawet te pchełki ep-630 grają lepiej niż droższa, bardziej chwalona Koss sparta plug.
Jeżeli chcesz coś porównywalnego to weż też Aurvany ale nie live tylko nausznemają tez klase w sobie... w Galerii krakowskiej mozna posłuchac.
Skomentuj
-
jak to nie live? to live to przeciez nauszne...Nawet te pchełki ep-630 grają lepiej niż droższa, bardziej chwalona Koss sparta plug.
Skomentuj
-
:o gdzie niby masz ep-630 za 20zl? to chyba podrobki... one normalnie kosztuja jakies 50zl. na pewno sparta plug? a nie spark plug? bo jesli sparki no to nie wiem jakie ty fora czytasz i jakie opinie, bo osobiscie nie spotkalem sie z zadna pozytywna opinia o nich - a i sam osobiscie to co doswiadczylem sluchajac ich to byla istna katastrofa...
Skomentuj
-
Caleb, kumpel kupił oryginalne ep-630 w galerii krakowskiej i dał 56zł bodajże. Wyśmiałem go że za tyle mógłby mieć sparty. Wsadziłem epki do uszu i stwierdziłem ze bardziej mi sie ich granie podoba. Jakoś całość bardziej mnie zadziwiała i lepiej wyglądałaA że pech chciał, że podczas jednej z prób zespołu na której były też %% urwała się jedna słuchawka przy epkach w 5 osób wzięliśmy ep-630 z allegro od goscia:
http://www.allegro.pl/item429986404_...arne_bass.html
I brzmienie było identyczne jak tych z GK. Wykonanie takie samo, nie było żadnych różnic. Tak że swoją wiedzę z for internetowych staraj się też przenieść na praktykę.
Jak szukałem słuchawek, to się przeglądało fora, i tam bardzo odradzali właśnie ep-630 a polecali te sparki... Sprawdziłem i wg. mnie jest odwrotnie :)
Skomentuj
-
wasik1989: to loteria czy dostaniesz oryginal czy fejk za te parenascie zlotych. moze akurat trafilo ci sie. pogoogluj fraze ep-630 fake, przykladowy link: klik. nie trzeba wszystkiego doswiadczac empirycznie, zeby miec jakies zdanie - tym bardziej jesli chodzi o dostepnosc podrobek popularnego sprzetu - warto w takim przypadku ostrzec potencjalnych nabywcow. o podrobkach cx300 czy cx400 tez jest pelno w sieci - z opisami wraz z dokaldnymi zdjeciami, wiec istnienie podrobek epopodobnych sluchawek nie jest raczej wyssane z palca... inna sprawa ze jedyna zaleta cx300 czy ep-630 jest to ze izoluja bo sluchac muzyki to sie na tym nie da. co do przenoszenia wiedzy na praktyke - to coz: sluchalem zarowno akg k324, cx300, ep-630 jak i spark plugow, wiec raczej o teoretykowanie ciezko mnie posadzic.
btw gdzie ci polecali te sparki?
Skomentuj
-
Caleb, pamiętam ze właśnie szukałem wtedy info nt. i w gogiel wpisałem ep630 czy sparta plug i w prawie każdym linku było że sparta plug są lepsiejsze... Wiec wybrałem je, bo oparłem się na opiniach z forum... Potem tego żalowałem. W sumie, może to wina playera, bo mam "tylko" ipod'a like 8 gb. No dobra, więc mówie że ten gość od którego brałem epki, jest pewny i ma oryginalny sprzęt w smiesznej cenie!
Skomentuj
-
no coz nie do konca bylbym taki pewny - klik, np todagamo (37) (Kupujący) Neutralny pon 28 lip 2008 08:39:08 CEST 397562061
Pokaż
transakcja przebiegła bez problemu ,szybka wysyłka ,kontakt wszystko ok tylko słuchawki reklamowane jako markowe creative okazały się jakimiś podróbkami z chin.
Skomentuj
Skomentuj