Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do gitary?!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do gitary?!

Ktoś to kiedyś próbował? Potrzebuje czegoś dla kumpla do elektryka. Chce to podłączyć to przez multiefekt Zoom 505. Muszą być słuchawki, nic innego nie wchodzi w rachubę.

ile kasy? maja izolowac?

Skomentuj

Oczywiście zapomniałem o kasie. Jakoś za max 200zł. To nie musi być jakiś super dźwięk. Izolować raczej nie myszą bo to ma być do domu, ale jak by się znalazło coś w tej cenie co będzie izolować to czemu nie.

Skomentuj

shure e2c?

Skomentuj

shure e2c to raczej do uzytku zewnetrznego. w tej cenie dostaniesz albo sprowadzane grado sr-60, albo zamkniete aurvana live (chociaz ostatino troche podrozaly)

Skomentuj

Chyba jednak coś bardziej na głowę niż do ucha.

[ Dodano: 2008-09-04, 16:47 ]
            Te Creative'y są na prawdę takie dobre?

Skomentuj

w sieci mnostwo informacji o nich mozna przeczytac. z mojej strony tlyko powiem, ze jak kosztowaly 150zl to faktycznie nie mialy sobie rownych, ale tez bez przesady - do hi-endu w postaci denonow d5000 czy grado gs-1000 to im baaaaaardzo daleko. warto przy okazji im zmienic kabel, bo sie gora pojawi. grado sr-60 w sumie bardziej cenie, chociaz je zeby sluchac z przyjemnoscia trzeba skorzystac z equalizera bo maja wypchana gorna srednice i dolna gore. tylko ze grado zeby kupic w normalnej cenie trzeba sprowadzac, np. z jazzloftu - 69 dolarow.

Skomentuj

Może są jeszcze jakieś inne propozycje.

Skomentuj

zook, tak te creativy są naprawde wyśmienite w tej cenie, przekonałem sie, wyłożyłem kase i nie żałuje. Nawet te pchełki ep-630 grają lepiej niż droższa, bardziej chwalona Koss sparta plug.

Jeżeli chcesz coś porównywalnego to weż też Aurvany ale nie live tylko nauszne mają tez klase w sobie... w Galerii krakowskiej mozna posłuchac.

Skomentuj

jak to nie live? to live to przeciez nauszne...
                    Nawet te pchełki ep-630 grają lepiej niż droższa, bardziej chwalona Koss sparta plug.
                    o_O a kto niby chwali sparki? ep-630 to badziew - lepiej kupic za ta kase juz ksc 75, bo przynajmniej da sie sluchac muzyki, a nie samo dudnienie i swiszczenie... male douszne sluchawki ktorych da sie sluchac to najtaniej vedia srs200, a takie ktore choc troche izoluja to sony mdr-ex85lp. nizej nie ma sensu schodzic.

Skomentuj

Caleb, fajnie że dla Ciebie ep-630 za 20zl to to samo co ksc 75 za 60zl. Na forach słuchawkowych, sparta plug ma lepsze opinie niz pchelki creativa.

Racja sory, pomyliło mi się. Rzeczywiście live to nauszne a normalne(in-ear) to douszne.

Skomentuj

:o gdzie niby masz ep-630 za 20zl? to chyba podrobki... one normalnie kosztuja jakies 50zl. na pewno sparta plug? a nie spark plug? bo jesli sparki no to nie wiem jakie ty fora czytasz i jakie opinie, bo osobiscie nie spotkalem sie z zadna pozytywna opinia o nich - a i sam osobiscie to co doswiadczylem sluchajac ich to byla istna katastrofa...

Skomentuj

Caleb, kumpel kupił oryginalne ep-630 w galerii krakowskiej i dał 56zł bodajże. Wyśmiałem go że za tyle mógłby mieć sparty. Wsadziłem epki do uszu i stwierdziłem ze bardziej mi sie ich granie podoba. Jakoś całość bardziej mnie zadziwiała i lepiej wyglądała A że pech chciał, że podczas jednej z prób zespołu na której były też %% urwała się jedna słuchawka przy epkach w 5 osób wzięliśmy ep-630 z allegro od goscia:
                          http://www.allegro.pl/item429986404_...arne_bass.html

I brzmienie było identyczne jak tych z GK. Wykonanie takie samo, nie było żadnych różnic. Tak że swoją wiedzę z for internetowych staraj się też przenieść na praktykę.
                          Jak szukałem słuchawek, to się przeglądało fora, i tam bardzo odradzali właśnie ep-630 a polecali te sparki... Sprawdziłem i wg. mnie jest odwrotnie :)

Skomentuj

wasik1989: to loteria czy dostaniesz oryginal czy fejk za te parenascie zlotych. moze akurat trafilo ci sie. pogoogluj fraze ep-630 fake, przykladowy link: klik. nie trzeba wszystkiego doswiadczac empirycznie, zeby miec jakies zdanie - tym bardziej jesli chodzi o dostepnosc podrobek popularnego sprzetu - warto w takim przypadku ostrzec potencjalnych nabywcow. o podrobkach cx300 czy cx400 tez jest pelno w sieci - z opisami wraz z dokaldnymi zdjeciami, wiec istnienie podrobek epopodobnych sluchawek nie jest raczej wyssane z palca... inna sprawa ze jedyna zaleta cx300 czy ep-630 jest to ze izoluja bo sluchac muzyki to sie na tym nie da. co do przenoszenia wiedzy na praktyke - to coz: sluchalem zarowno akg k324, cx300, ep-630 jak i spark plugow, wiec raczej o teoretykowanie ciezko mnie posadzic.
                            btw gdzie ci polecali te sparki?

Skomentuj

Caleb, pamiętam ze właśnie szukałem wtedy info nt. i w gogiel wpisałem ep630 czy sparta plug i w prawie każdym linku było że sparta plug są lepsiejsze... Wiec wybrałem je, bo oparłem się na opiniach z forum... Potem tego żalowałem. W sumie, może to wina playera, bo mam "tylko" ipod'a like 8 gb. No dobra, więc mówie że ten gość od którego brałem epki, jest pewny i ma oryginalny sprzęt w smiesznej cenie!

Skomentuj

no coz nie do konca bylbym taki pewny - klik, np to
                                dagamo (37) (Kupujący) Neutralny pon 28 lip 2008 08:39:08 CEST 397562061
                                Pokaż
                                transakcja przebiegła bez problemu ,szybka wysyłka ,kontakt wszystko ok tylko słuchawki reklamowane jako markowe creative okazały się jakimiś podróbkami z chin.
                                zreszta to nie jedyna opinia - wystarczy spojrzec do komentarzy negatywnych... nie sadze zeby komentarze byly wystawiane bezpodstawnie, biorac pod uwage jeszcze pelno informacji w necie o podrobkach... to ze tobie sie udalo zdobyc orygianly (btw porownywales moze je do sklepowych?) nie znaczy ze kazdy takowe dostanie...

Skomentuj

Caleb, ten gosc sprzedawal wczesniej po 20zl. Tak jak pisałem, porównywalem do sklepowych i róznic nie znalazlem.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X