Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki tani router do neo ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki tani router do neo ?

Witam,
    znajomy chce bym czym prędzej bym zbudował i skonfigurował mu sieć w domu na 3 kompy, wybór padł oczywiście na sieć bezprzewodową - ma naprawdę niemały dom i 2 laptopy :)
    Szukam taniego routera z ADSL, co możecie polecić ?
    Cena - możliwie najniższa.

moze nie tani ale mialem juz kilka (dla znajomych) linksysow WAG200G
    http://allegro.pl/item432869001_rout...neostrada.html

tani moze nie jest, ale... przy sciaganiu filmow czy jakis wiekszych plikow nie ogranicza sygnalu co potrafia robic tanie routery.. dlatego warto sie zastanowic, kupic jeden na dluzszy czas czy sie denerwowac i miec problemy z tanimi, ktore tez posiadalem

Skomentuj

Ja również polecam tego linksysa co dolphin123... Warto trochę dołożyć a kupić coś rozsądnego...

Skomentuj

z tego co patrze na obrazku - taki router konfigurowalem u znajomego i raczej na nic nie narzeka. u siebie w domu mam cos takiego - http://allegro.pl/item431412622_link..._kab_36gw.html i tez wszystko dziala jak nalezy - rowneiz p2p. niestety nigdy nie testowalem, ani nie uzywalem niczego z nizszej polki. ten moj router niestety na ogrodku juz ma dosc slaby sygnal. dom mam jakies 150m^2, a router jest umieszczony mniej wiecej w centralnym punkcie chaty.

Skomentuj

wag200g polecam, w 2 domach już go montowałem a niebawem będzie w trzecim - śmiga bez obsługowo :)

Skomentuj

znajomek netgeara kupił sobie i działa, ale u rodziców stoi wag200g i śmiga, raz tylko były problemy z nim i pomogła wymiana softu. jeszcze na pewno warto polecić Edimax, też bezobsługowe, niedrogie a solidne. w pracy znowu drytek'i instalujemy, ma to dużo opcji zaawansowanych, ale jednemu ciągle wifi wariuje.
            odradzałbym dlinka, straszne padło chociaż te nowe modele podobno są ok. tak więc edimax albo linksys.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Faktycznie dlink lubi się czasem zawiesić nie jest to częste ale się zdarza. W dodatku ostatnio u jednego padł mi zasilacz ale to chyba z powodu burzy.

Skomentuj

Ze swojej strony moge zaproponować coś takiego: Netgear Wireless G DSL/Cable Router 4xLAN, 1xWAN - WGR614EE, można to dostać za ok. 107 zł
                Nie mając praktycznie żadnego doświadczenia z tego typu urządzeniami udało mi się go ustawić po 2-3 próbie konfiguracji i od ponad pół roku działa bez zarzutu.

Skomentuj

Ja tez moge polecić NETGEAR, może niemam wersji z modemem adsl, ale powiem że niemiałem z nim problemów nawet przy "małym" męczeniu go p2p, 1,3MB uploadu i 3MB (megabajty żeby niebyło że jednostki pomyliłem) downloadu i zero problemu ze zwiechami, może net mulił ale do dlatego że cały upload był zapchany :grin: :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                    WAG200G
                    właśnie go zakupiłem, jak na razie w porównaniu do mojego tp linka jest dużo więcej, trafniej umiejscowionych opcji konfiguacji, szczególnie jeśli chodzi o porty , jestem bardzo zadowolony :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X