Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie kupię szeroki fornir

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gdzie kupię szeroki fornir

Szukam forniru najlepiej 40cm szerokiego. nie uśmiecha mi się łączenie chociaż nigdy nie łączyłem krawędziowego forniru. Szukam czegoś jasnego najlepiej buk/olchę. Czy fornir z CDO i od spidik z allegro fornir jest krawędziowy?

CDO masz modyfikowane forniry na fizelinie w liściach okolo 260/60cm (cennik moge podeslac na mail)
    Italcolor.pl masz bez fizeliny forniry w lisciach 280/70cm 55zł za lisc+ przesylka (wszystkie tzn egzotyki tez)

Skomentuj

wysłałem zapytanie do cdo o 40cm szeroki. napewno wiele z was łączyło fornir krawędziowo (na styk) dobrze to wychodzi i nie widać później łączeń. wtedy kupił bym 20cm szeroki bym łączył

Skomentuj

Kiedyś tutaj na forum rozmawialiśmy na temat łączenia forniru ...

Mówiłem, że łaczyłem na styk fornir krawędziowany ... Wyszło to ok, ale muszę przyznać rację bardziej doświadczonym wyjadaczom, że łączenie "na zakładkę" daje bardzo fajny rezultat ( teraz, gdy tego spróbowałem przy kolumnach, mogę szczerze przyznać rację :) )

Skomentuj

Zdarza się tak szeroki fornir w jednym kawałku, ale bardzo rzadko. Poza tym to formatka tylko.

Skomentuj

krzyhoo9, wolalbym dolozyc do modyfikowanego forniru niz bawic sie ze szlifowaniem zakladki :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez handicap
              Zdarza się tak szeroki fornir w jednym kawałku, ale bardzo rzadko. Poza tym to formatka tylko.
              Zamieszczone przez n_omyzs
              CDO masz modyfikowane forniry na fizelinie w liściach okolo 260/60cm (cennik moge podeslac na mail)
              Italcolor.pl masz bez fizeliny forniry w lisciach 280/70cm 55zł za lisc+ przesylka (wszystkie tzn egzotyki tez)
              Rzadkosc :)? Bez problemu wszystkie znane wzory fornirów dostepne w duzych lisciach - czytales temat cały?

Skomentuj

krzyhoo9, na styk krawedziowany bardzo malo fornirow wyjdzie idelanie jak nie masz doswiadczenia a chcesz efektu - tylko i wylacznie modyfikowane bo po 1 sa szerokie po 2 idelanie plaskie a to nawet waniejsze bo nie zrobia ci sie rozpekniaecia w srodku arkusza

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                  Rzadkosc :)? Bez problemu wszystkie znane wzory fornirów dostepne w duzych lisciach - czytales temat cały?
                  To są formatki, czyli fornir łączony krawędziowo.

Skomentuj

Podpinam się do tematu - nie wie ktoś gdzie kupić fornir szeroki Czarne Frake? może być modyfikowany. Znacie ceny?

Skomentuj

Koledzy chcę kupić fornir, w piątek jadę po niego do Wrocławia, ale widziałem że są modyfikowane na fizelinie lub bez. Co to jest ta fizelina i do czego służy. Wcześniej miałem tylko naturalne forniry.
                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Fizelina to jakby taki podlepiony papier od spodu (przynajmniej na pierwszy rzut oka tak wygląda). Dzięki temu fornir łatwiej się kładzie i jest dużo łatwiejszy w obróbce. Polecam przede wszystkim początkującym.

Skomentuj

A kład ktoś jawor ptasie oczko? Jak w obróbce itp dzwoniłem mają we wrocku po 40, 50cm szerokie płaty.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                            Co to jest ta fizelina i do czego służy.
                            wzmacnia caly fornir i nie peka, nie rozrywa sie itp
                            A kład ktoś jawor ptasie oczko? Jak w obróbce itp dzwoniłem mają we wrocku po 40, 50cm szerokie płaty.
                            naturalny czy modyfikowany?

Skomentuj

naturalny, a są modyfikowane bo nie wadziłem na sklepach na necie.

Skomentuj

a niewiem - tak zapytalem :roll:
                                modyfikowane sie latwo kladzie. naturalne moga byc pofalowane. kup na proble

Skomentuj

50zł 1m2 na próbę łatwo powiedzieć jak trzeba 2,5 metra na monitory i potem sub

a ten ktoś kład
                                  http://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=474195332
                                  lub
                                  http://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=485072168
                                  na żywo jak na fotce czy lipnie wygląda?

Skomentuj

50zł 1m2 na próbę
                                    no to przynajmniej go pomacaj :mrgreen:
                                    ten ktoś kład
                                    http://aukcje.gazeta.pl/s...?item=474195332
                                    lub
                                    http://aukcje.gazeta.pl/s...?item=485072168
                                    na żywo jak na fotce czy lipnie wygląda?
                                    wolalbym dolozyc i kupic ladniejszy ;]

Skomentuj

ładniejszy to znaczy jaki?
                                      podłogę mam jasną grab -deska podłogowa Barlinek
                                      meble niby klon ale to z cyklu meble dla ubogich czyli wirówka z okleiną

Skomentuj

Witam dołacze sie do pytania jak najlepiej kleić fornir na fizelinie czy

klejem kontaktowy np MOMOENT

czy na "żelasko" tzn klejem wikolopodobnym ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X