Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

model karty graficznej

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

model karty graficznej

witam.

mam male pytanko. mianowicie mojemu bratu po naprawie kompa wymienili karte graficzna z Geforce 8400 na ATI Radeon 3400 series. czy moglby mi ktos powiedziec czy zamienili ja na lepsza czy gorsza?

pozdrawiam

8400 gs rozumiem ze było? A to 3400 series to co dokładnie? 3450 czy 3470? Wydaje mi się że wymiana tego 8400 na obojętnie jaką z 3400series to tak z deszczu pod rynnę :razz: Napisz dokładnie to coś się pomoże:)

Skomentuj

Jeżeli jest to model 3470 to może być minimalnie szybsza w niektórych grach, ale dużej różnicy czuć nie będzie. To jest ta sama półka("budżetowa"). Polecam zestawienie chipsetów graficznych: http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html

Skomentuj

wlasnie nie wiem jaki model dokladnie ;/ Łyszka gdzie to sprawdzic dokladnie? bo w sprzecie jest tylko to ATI Radeon 3400 series

[ Dodano: 2008-10-08, 23:09 ]
        dzieki panowie za pomoc juz wszystko wiem

pozdrawiam slipknot1989

Skomentuj

slipknot1989, http://hwbot.org/

Skomentuj

nie będe zaczynał nowego temau wiec sie dokleję
            a możecie podac jakiś model karty do 300 zł. szukam czegoś lepszego niż Geforce 6600 lub radeon x700

Skomentuj

hd3850

Skomentuj

GF 9600 GT, podobna wydajność jak Radeon którego takero zaproponował. Kilka złotych różnicy jest między tymi kartami
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

taz, wiesz, 3850 można za 200zł trafić spokojnie ...

Skomentuj

9600Gt powinna być porównywalna z 3870 jak już :razz: Za ok 300zl to bym też polecał 9600GT :smile:

Skomentuj

skoro taki temat jest a ja wypadlem obiegu to tez sie dolacze...
                      czy jest jakas karta graficzna za rozsadne pieniadze ale na APG ktora moze zastapic dobrze mi sluzacego TI4200?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        ale na APG ktora moze zastapic dobrze mi sluzacego TI4200?
                        na AGP
                        mozna duzo polecic nie ma sensu kupowac nic powyzej 300zl podaj jakiego masz kompa?
                        rozsadne pieniadze
                        ile na wydanie? i jaki zasilacz?

moim zdaniem najlepszym wyborem jest GeForce 7300GT 256MB DDR3 wazne zeby bym z DDR3 czyli albo od palita albo galaxy nie wazne z jakim chlodzeniem(wiadomo lepiej z zalamna :d). Na tej karcie pojdzie Ci wiekszosc nowych gier i wszystkie sprzed 2004.
                        w 3Dmark 2003 12k punktow

mozesz tez kupic 6600GT za mniej niz 100zł, ale 7300GT jest oparta na rdzeniu trochę wydajniejszym od rdzenia z 6600GT

i pod na uwage zasluguje jescze Radeon 9500 9700Pro lub 9800 Radeon X700

a z górnej pólki pod agp Radeon HD3850 :Radeon X1950GT, X1950Pro GeForce 7800GS, 7900GS

wszystkie te karty mozna poddac o/c

napisz dokladnie co chesz to Ci doradze

P.S a koledze slipknot1989 zaproponuje uzywke 8800GT albo GS zawsze mozna podkrecic i uzyskac wydajnosc GT
                        teraz jest tyle tych GF dzieki temu mozna kupic uzywke po kosztach
                        tez nie podal z czym to ma wspolpracowac to nie da sie doradzic :P mozna wymieniac w nieskonczonosc :P

GeForce 6600GT ; 7300GT ; 7600GS/GT ; 7900 ; Radeon HD3650 ; Radeon HD3850 ; GeForce 8800GS ; 9600GSO ; GeForce 9800GT ; Radeon HD4850 i HD4870 ; Radeon HD4870x2
                        :P

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil4772
                          mozna duzo polecic nie ma sensu kupowac nic powyzej 300zl podaj jakiego masz kompa?
                          athlon 2400
                          768mb DDR
                          ECS L7VTA
                          i reszta w zasadzie mniej wazna...
                          ile na wydanie?
                          chce sie w zasadzie narazie rozpoznac czy warto inwestowac w to. za rok kupuje nowego lapa wiec tylko chce sie zorientowac.
                          podaj jakies propozycje

mozesz tez kupic 6600GT za mniej niz 100zł
                          to by mi nawet pasowalo
                          moja karta w zupelnosci daje sobie rade jeszcze z wiekszoscia gier. przestalem grac od momnetu pojawienia sie splinter cell 3 od kiedy to gry zaczely wymagac shaderow 2,0 :???:

tak wiec jak twierdzisz ze da sie uzywki 6600GT kupic za takie pieniadze to bede polowal
                          mozesz jeszcze podac jej osiagi w 3d markach? od 2001

Skomentuj

i reszta w zasadzie mniej wazna...
                            zasilacz wazny bo jak to jest no-name 300W to moze budzic watpliwosci :P

chce sie w zasadzie narazie rozpoznac czy warto inwestowac w to. za rok kupuje nowego lapa wiec tylko chce sie zorientowac.
                            podaj jakies propozycje
                            na lapie pewnie bedziesz mial X3100 to Ci nawet fifa09 nie pojdzie :P

unikaj GeForców 6600LE, Radeonów X1300, X1550.

moim zdaniem nie warto kupowac kart które nie maja shaderow 3.00, które są potrzebne do uruchomienia niektórych najnowszych gier
                            wiec Radeon 9700Pro i 9800 odpadaja

tak wiec jak twierdzisz ze da sie uzywki 6600GT kupic za takie pieniadze to bede polowal
                            da sie oczywiscie :) poluj na takie z DDR3

mozesz jeszcze podac jej osiagi w 3d markach? od 2001
                            na 2001 nie ma co patrzeć :P
                            nie znam tego na pamiec poszukam :P

7300GT po V-modzie
                            7300GT: ok.12000 bez o/c
                            6600GT: 3DMark 03 Score: 7515 3DMarks

tu poczytaj jescze wraz z 3d markiem
                            6600GT LE

podsumowujac
                            6600GT-niecale 100zł uzywka; "Bardzo dobra karta graficzna z szybkimi pamięciami DDR3 i obsługą SM 3.0"; niezle o/c

7300GT 256MB DDR3 ok.150zł -nowszy rdzen,wydajnosc wyzsza o jakies 40%,
                            a po o/c dogania 7600GT; oczywiscie SM 3.0+(nie wiem nawet czy duzo daje ten "+" :razz: )

P.S musisz sie liczyc ze na twoim komputerze bedziesz mial jakies 2k punktów mniej ze wzgledu na procka który spowalnia karte

karty 7300 od palita z ddr3 maja 2.0ms a od galaxy 1.4ms przy 256 a i przy 128 1.2ms
                            pod uwage bierz tylko te 256MB zdecydowanie wystarczy bo 128MB to jest malo a 512MB chwyt marketingowy :P

Skomentuj

zasilacz wazny bo jak to jest no-name 300W to moze budzic watpliwosci
                              fabryczne no-name w zasadzie najdluzej wytrzymal - chyba ok 4-5 lat. potem byla zmiana kilka razy i teraz cos pozadnego 350W siedzi. zapomnialem co to bylo...
                              w takim razie jak stowka wpadnie to bede szukal 6600GT
                              dzieki

a co do mojej karty to w 3dmarku 2001 mam ok 8500 pkt a w 2003 dokladnie nie pamietam ale chyba ok 2500 (lub to bylo 1500 pkt :roll: )

Skomentuj

potem byla zmiana kilka razy i teraz cos pozadnego 350W siedzi. zapomnialem co to bylo...
                                Pewnie modecom .. Jeśli seria FEEL to wcale nie porządny .. Ale jeśli działa, to przy takim sprzęcie nie ma co zdziwiać

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                  Jeśli seria FEEL to wcale nie porządny ..
                                  Czesto pokazuje ze na mało go stać...

Skomentuj

tak, ale chyba II lub III. daje rade najdluzej narazie
                                    Zamieszczone przez cudny90
                                    Ale jeśli działa, to przy takim sprzęcie nie ma co zdziwiać
                                    najbardziej grzejacy sie procek na rynku
                                    2 napedy
                                    2 dyski
                                    ti4200
                                    sb L! 5.1
                                    byla karta TV
                                    grzzeje sie tak ze kaloryfera nie musze uzywac i o dziwo daje rade :P
                                    a pozadna to on ma budowe. jak narazie spisuje sie dobrze wiec nie narzekam

Skomentuj

a pozadna to on ma budowe.
                                      Modecom feel II ?? nie żartuj xD

Ciesz się, że działa Byle Ci sprzętu całego nie spsuł :P

Skomentuj

na jakiej podstawie tak twierdzisz? jest duzo lepszy i lepiej zbudowany niz to co mi wciskali wczesniej w sklepach.
                                        duzo ciezszy, solidniej zbudowany, wieksze trafa, radiatory itp

Skomentuj

Czaruję...
                                        X