Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CB radio do 200zł na początek ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CB radio do 200zł na początek ;)

Witam, poszukuję dla kolegi na prezent CB radio w cenie do 200zł.
    Priorytety, to niezawodność oraz niezbyt skomplikowana obsługa. Niewielki rozmiar też będzie miał znaczenie, bo to do osobówki ma być. Sprawa jest dość pilna. :mrgreen:

[ Dodano: 2008-10-22, 13:18 ]
    Jeśli znacie coś ciekawszego w nieco wyższej cenie, to też przejdzie, powiedzmy do 250zł max.
    http://www.tylkogps.pl/product.php/1...0-czarny-.html

Może ktoś miał do czynienia z czymś takim?

kolega ma presidenta (ten od golfa TDI) i powinien miec doswiadczenie z tym. postaram sie z nim skontaktowac

Skomentuj

bierz unidena 520XL co prawda radio bez homologacji (polskiej) ktora niedawno utracil (wiadomo kasa...) Radio jest swietne moim zdaniem Nie znam przypadku aby komus zabrali radio z tego powodu.
      nie jest drogie a to praktycznie to samo co president:)

pamietaj tylko ze radio to czesc sukcesu - dobra antena jest tez bardzo wazna. jak chcesz magnesowke polecam od razu Sirio - LM-145
      to taki 'zloty' mocny zestaw za nie wielka kase

Skomentuj

president, alan, uniden

tego szukaj

z malych to mam chyba z 10 lat unidena (juz nawet modelu nie pamietam) i tak jak MIKI pisze....radia sa super....

co do homologacji to wielka szkoda bo ktos upierdliwy moze sie przyczepic :/

Skomentuj

Uniden520xl podpisuje sie pod mIKI'm dwa rekami. Klon Presidenta JohnnyII. Swietne radio w dobrej cenie. Kiedys za nowe na allegro zaplacilem 236 zl. Jezdze na nim 2 rok i jak narazie bez najmniejszych problemow.

Skomentuj

Ja tez popieram UNIDEN 520XL. Sam posiadam to radio i jest bardzo dobre jak za tą kase. Ojciec ma Presidenta za 500 pln. i uniden niczym mu nie ustepuje

Skomentuj

Popieram przedmówców. sam od ponad roku posiadam młodszego brata 510 i nie narzekam

Skomentuj

A to ja się podłączę

Jako, że na razie robię prawko i nie mam samochodu, chciałbym się dowiedzieć więcej teorii o CB.

Jakie są konsekwencje tego, że radio nie ma homologacji? Jak policja mnie złapie to grozi mi jakiś mandat/kolegium?

Skomentuj

Homologacja to kiedys była potrzebna. ja posiadam do swojego homologację ale leży w pudełku - na strychu. Policja nie raz trzymała i nic, zero zainteresowania z radiem.

Skomentuj

Homologacja to byla kiedys, teraz musisz miec certyfikat zgodnosci. Unideny nie maja go niestetey. http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?...ut=0&page=text

Skomentuj

Podczas kontroli drogowki mieli jedyne zapytanie co do radia: "czy jest ono wyposazone w zestaw glosnomowiacy?"

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
                        Uniden520xl podpisuje sie pod mIKI'm dwa rekami. Klon Presidenta JohnnyII
                        Odwrotnie. To uniden produkuje radia dla presidenta.
                        Zamieszczone przez UKA
                        Priorytety, to niezawodność oraz niezbyt skomplikowana obsługa
                        W tej cenie będzie problem, ale coś wymyślimy.
                        Zamieszczone przez krzyhoo9
                        Policja nie raz trzymała i nic, zero zainteresowania z radiem
                        Kumpel z drogówki mówi, że mają większe sprawy na głowie niż cb, choć 'młody narybek' czasami lubi pomarudzić.
                        Zamieszczone przez cudny90
                        Jakie są konsekwencje tego, że radio nie ma homologacji? Jak policja mnie złapie to grozi mi jakiś mandat/kolegium
                        Według informacji UKE radio może zostać zabrane do depozytu celem zbadania.
                        Tti 880 to nic innego jak alan 48.

Skomentuj

Dzieki wszystkim za podpowiedzi. :grin: Prawdopodobnie wezmę tego Unidena - skoro tyle osób go poleca Cena trochę wyższa od zaplanowanej, ale wiadomo, ze lepiej raz trochę dołożyć niż później cały czas narzekać. Trochę lipa z tą homologacją, ale w sumie ryzyko jest minimalne. :cool:

Skomentuj

Ale pamiétaj o dobrej antenie, wsumie to jest ona wazniejsza od samego radia

Skomentuj

Zamieszczone przez gruby
                              Ale pamiétaj o dobrej antenie, wsumie to jest ona wazniejsza od samego radia
                              Zamieszczone przez UKA
                              poszukuję dla kolegi na prezent CB radio w cenie do 200zł
                              tak wiec wydaje mi sie ze to juz problem kolegi

Skomentuj

szpara, skąd ty wziąłeś takie informacje? zawsze myślałem że to president robi unideny a nie odwronie.i porównywanie tti do alana to jakaś pomyłka to dwie różne klasy

Skomentuj

zawsze myślałem że to president robi unideny
                                  A spotkales sie z czym takim aby zachodnia firma robila elektronike na rynek chinski? Raczej jest odwrotnie...

Skomentuj

skąd ty wziąłeś takie informacje
                                    Poczytaj trochę informacji na forach o tematyce cb :razz: . Jak rozkręcisz johnego to na pcb zobaczysz napis uniden.
                                    zawsze myślałem że to president robi unideny
                                    Uniden jest producentam sprzętu telekomunikacyjnego nie tylko cb i podobnie jak cobra nie jest firmą chińską.
                                    porównywanie tti do alana to jakaś pomyłka to dwie różne klasy
                                    Niestety jesteś w błędzie. Nie pamiętam już który to 48 ale budowa nadajnika i odbiornika jest identyczna. Inna klasa to radia wstęgowe i to też nie wszystkie.
                                    Zamieszczone przez UKA
                                    Prawdopodobnie wezmę tego Unidena
                                    W tej cenie to chyba najlepszy wybór - tylko to nieszczęsne pozwolenie na użytkowanie na terenie RP.
                                    Zamieszczone przez gruby
                                    pamiétaj o dobrej antenie
                                    Jeżeli ma być na podstawie magnesowej to polecam Sirio ML145(145cm) a jeżeli ma być dodatkowo krótsza to Sirio as1009(ok100cm). Anteny należy kupować tylko i wyłącznie markowe - Sirio, Lemm, Midland, President - obecnie przerost ceny nad jakością. Kiepska antena=kiepskie osiągi jak również możliwość uszkodzenia nadajnika.
                                    I jeszcze jedno. Każdą antenę trzeba zestroić.
                                    Pozdrawiam. :mrgreen:

Skomentuj

Najmniejsza antena jaką można polecić z magnesówek to president florida - mam taką bo MLki mi do garażu nie wchodzą a nie chce mi się codziennie demontować anteny - do miasta jak znalazł na trasę z magnesówek najlepiej ML145 (sirio nie polecam najlepszy midland bo tańszy od presidenta a tej samej jakości - sirio trochę gorsze wykonanie i miałem problemy ze strojeniem bo brakowało mi ze 3mm)

Radyjko mam unidenta 520XL i zero problemów

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                        sirio trochę gorsze wykonanie i miałem problemy ze strojeniem bo brakowało mi ze 3mm
                                        Dokładnie to samo mogę powiedzieć o midlandzie(a sporo ich już montowałem i stroiłem), szczególnie po przedłużeniu przewodu. Niektóre anteny midlanda miewają problemy z 'wodoszczelnością'.
                                        Ważne jest aby kupować sprzęt w sprawdzonym miejscu, ponieważ pojawiło się dużo podróbek w/w anten które trudno rozpoznać.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X